PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Silicoane anatomice: când este recomandat acest tip de implant

Implant de silicoane anatomice sau rotunde? Dacă ai contemplat vreodată ideea unui bust generos, cu ajutorul implantului mamar, ai întâlnit, în mod cert, două tipuri de implant. În augmentarea mamară, se folosesc atât silicoane rotunde, care recreează forma sânilor femeii foarte tinere, adică forma rotundă, și silicoane anatomice. Acestea din urmă au formă de lacrimă, cu ajutorul lor obținându-se un rezultat cu aspect mai natural al sânilor.

Silicoane anatomice vs. silicoane rotunde: care este diferența?

Sunt întrebat frecvent ce fel de implant mamar aș recomanda. Ca specialist în chirurgie estetică, sunt de părere că pot fi obținute rezultate excelente cu ambele tipuri de implant, în funcție de anatomia existentă a sânilor fiecărei paciente în parte.

Un implant rotund oferă mai mult volum în partea de sus a sânului, de aceea este potrivit pentru acele femei care au nevoie de asta. Sânul va arăta mai plin, iar decolteul va fi foarte bine definit. Riscul ca un implant rotund să arate nenatural este mai ridicat la femeile care sunt slabe și au sânii foarte mici. În acest caz, chirurgul trebuie să lucreze cu mai puțin țesut preexistent.

Pe de altă parte, implantul de silicoane anatomice are o formă asimetrică. La bază, implantul este rotund, însă în partea superioară forma lui este una mai subțire, alungită. Silicoanele anatomice imită forma naturală a sânilor femeii adulte.

Cui i se adresează implanturile mamare anatomice

Implanturile anatomice de silicon se deosebesc, prin caracteristicile menționate, de implanturile convenționale, rotunde. Conturul sânilor cu implant anatomic este unul mai suav. Acest tip de implant reprezintă opțiunea ideală pentru acele femei care doresc să nu se observe foarte ușor că au trecut printr-o operație de augmentare mamară. Forma anatomică a implantului este un avantaj, în acest sens.

Silicoanele anatomice sunt o alegere potrivită și pentru pacientele cu sâni tuberoși, o condiție care face ca sânii să fie contractați la bază, insuficient dezvoltați și cu o formă inestetică. Aceasta este o anomalie congenitală, iar implanturile anatomice sunt foarte eficiente în corectarea problemei, chiar dacă este nevoie ca operația să fie realizată în două etape.

Recomand silicoane anatomice și pacientelor care trec printr-o reconstrucție mamară după mastectomie, deoarece oferă un rezultat mai bun, dat fiind că, pentru acoperirea implantului, chirurgul are la dispoziție doar piele și mușchi. În astfel de cazuri, pacientele beneficiază de un rezultat moderat, potrivit condiției lor particulare.

Multe paciente sunt îngrijorate de ideea că implanturile anatomice se pot roti. În cazul implanturilor rotunde, aceasta nu ar fi o problemă, deoarece forma rămâne aceeași. Rezultatul ține de tehnică, de priceperea și de experiența chirurgului. Cu cât operația este realizată mai bine și silicoanele anatomice sunt așezate și ajustate în mod corect, acestora le va fi dificil să se rotească.
Acest fenoment este prevenit și de purtarea unui sutien de suport special, timp de cel puțin patru săptămâni după operație, care ține implanturile în loc.

Compoziție, înveliș, mărimi

Dacă te interesează ce producător am ales pentru operațiile mele, la cabinet folosesc silicoane anatomice marca Mentor . Acestea folosesc un gel coeziv unic, prin care se asigură un aspect ferm, natural al sânului. Implanturile rezistă în timp, au o formă conică, naturală, și o proiecție maximă, la nevoie. Cu ajutorul acestor silicoane, rezultatul va fi unul ferm, sânii tăi vor căpăta un aspect tineresc.

Implanturile anatomice utilizează o suprafață texturată, pentru o mai bună aderență și pentru mai multă siguranță, în evitarea unei posibile contracții capsulare. Implanturile sunt realizate în așa fel încât să fie rezistente, să nu se rupă. Iar siliconul sub formă de gel folosit în implanturile anatomice asigură stabilitatea formei.

Riscul de complicații la zece ani de la operație este cel mai scăzut, la acest tip de silicoane anatomice. Prin urmare, relaxează-te și nu mai sta pe gânduri. Te aștept la cabinet, pentru consultație! În cadrul vizitei de consultație, vei discuta cu chirurgul estetician despre mărimea care ți s-ar potrivi cel mai bine, în funcție de anatomia sânilor, de silueta ta și de alte variabile. Selecția implanturilor mamare se face în urma măsurării sânilor.

Chirurugul estetician analizează forma, greutatea, mărimea, poziția sânilor, poziția areolei, condiția țesutului mamar, gradul de ptoză, adică de lăsare a sânilor, posibilele asimetrii, astfel încât să poată lua cea mai bună decizie pentru alegerea silicoanelor anatomice. Aceste date vor sta la baza discuțiilor ulterioare despre opțiuni, obiective și rezultate.

Sună-ne

+40 722 789 792

Articole Similare