PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Blefaroplastia este operația de corectare a aspectului pleoapelor, atât la nivel superior cât și la cel inferior. Intervenția are deopotrivă rol estetic și funcțional, întrucât, adesea, ”pleoapele căzute” sunt responsabile de îngustarea câmpului vizual, putând genera adevărate probleme de vedere.

Blefaroplastia presupune remodelarea pleoapelor prin eliminarea excesului de piele și remodelarea țesutului adipos din jurul ochilor. Rezultatul este un aspect întinerit și luminos. Unul din cele mai importante beneficii ale blefaroplastiei este că efectele acestui tip de intervenție estetică se mențin bine în timp.

La clinica Dr. Nițescu din București, operațiile de blefaroplastie inferioară și superioară sunt, de mulți ani, realizate cu succes de o echipă de specialiști, coordonată de Medicul Primar, Doctor în Științe Medicale, Cristian Nițescu.

Blefarosplastie, infografic cu informatii esentiale | Dr. Cristian Nitescu Bucuresti

De câte feluri este blefaroplastia?

Operația de blefaroplastie se poate realiza la nivelul pleoapelor superioare – blefaroplastia superioară, sau la nivelul pleoapelor inferioare – blefaroplastia inferioară.

În multe dintre cazuri, pacienții au nevoie de ambele tipuri de operație, care se pot realiza în cadrul aceleiași intervenții. De asemenea, sunt situații în care, pentru un efect optim, blefaroplastia poate fi asociată cu liftingul de sprâncene sau cu alte intervenții de ordin estetic, întrucât, de multe ori, ptoza (căderea) pleoapei superioare, provine în proporție de 50% din zona sprâncenoasă adiacentă.

Operația se realizează sub anestezie locală, (în situațiile în care intervenția se face doar la una dintre pleoape). Dacă operația este mai complexă, incluzând blefaroplastia superioară și inferioară plus liftingul de sprâncene se recomandă anestezia generală, pentru confortul pacientului. Dacă intervenția s-a realizat sub anestezie locală, pacientul nu necesită internare postoperatorie. În ambele cazuri, recuperarea este rapidă și ușoară.

Blefaroplastia superioară – ce este și ce presupune

Blefaroplastia superioară este intervenția care se adresează pleoapei superioare. Pentru început, se realizează un marcaj la nivelul pleoapei superioare, pentru a se determina zona de piele ce va fi excizată.

După efectuarea anesteziei locale, excesul de piele este îndepărtat, se intervine, dacă e cazul, și asupra țesutului adipos, astfel încât rezultatul final să conducă la aspectul de pleoapă tânără.

Apoi se închide operația, cu un fir de sutură ce va fi îndepărtat, de regulă, după 5-7 zile de la intervenție. În tot acest timp, pacientul va purta un pansament discret, care îi va permite să-și reia, în mare măsură, activitatea obișnuită.

Blefaroplastia inferioară – câteva aspecte importante

Blefaroplastia inferioară se adresează pleoapei inferioare și se realizează, de asemenea, sub anestezie locală.

Intervenția implică o minuțiozitate crescută, întrucât zona este puternic vascularizată. Se realizează, de asemenea, o înlăturare a excesului de piele și o remodelare a pleoapei inferioare, urmată de închiderea operației printr-un fir fin de sutură, care va putea fi îndepărtat la 5-7 zile după operație, timp în care pacientul va purta un pansament special și va evita eforturile extreme.

Recuperarea după blefaroplastie

Deși pacientul se va bucura, pe deplin, de efectele operației la aproximativ o lună de la momentul intervenției, recuperarea după blefaroplastie este, de regulă, ușoară, rapidă și lipsită de complicații. Cu toate că zona din jurul ochilor este foarte sensibilă, vindecarea se produce rapid, iar rezultatele se mențin, în timp.

Fiind o intervenție ce se realizează sub anestezie locală, în majoritatea timpului, pacientul nu necesită internare. Acesta își va putea relua activitatea la scurt timp după operație, cu precizarea că e recomandat să evite efortul extrem și să își protejeze ochii purtând ochelari de soare.

Mulți dintre pacienți preferă, de altfel, repausul în primele 7 zile după operația de blefaroplastie, ceea ce este un lucru benefic, întrucât vindecarea zonei se face mult mai bine în lipsa efortului.

În primele zile după operația de blefaroplastie, pacientul poate constata edeme la nivelul zonei în care s-a intervenit. De asemenea, va exista o mică senzație de disconfort la nivelul pleoapelor. Se recomandă aplicarea compreselor reci și evitarea, pe cât posibil, a efortului.

După eliminarea firelor de sutură, e posibil ca edemele să mai fie prezente pentru un timp, dar protejarea zonei va grăbi vindecarea. Medicul va recomanda pacientului conduita postoperatorie care va facilita recuperarea în cele mai bune condiții. Recuperarea totală poate dura până la 3-4 săptămâni, dar rezultatele vor fi, cu adevărat, remarcabile.

Cât costă operația de blefaroplastie?

La clinica Dr. Nițescu din București, blefaroplastia superioară are prețul de 1400 EURO, iar blefaroplastia inferioară costă 1700 EURO.

În prețul operației sunt incluse intervenția chirurgicală și consultul postoperator.

De asemenea, dacă în cadrul aceleiași intervenții chirurgicale, pacientul va opta și pentru alte operații estetice, cum ar fi liftingul de sprâncene, liftingul facial sau alte proceduri, prețul final al operației va fi ajustat prin adăugarea respectivelor costuri. Dr. Cristian Nițescu este gata să vă răspundă tuturor întrebărilor și să vă ajute să luați decizia potrivită, pentru a obține rezultatele pe care vi le-ați dorit. Medicul Cristian Nițescu consultă și realizează operatii de blefaroplastie în condițiile excepționale oferite de Royal Hospital, din București.