PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

De ce să alegi implantul mamar anatomic?

Tot mai des auzim, în conversații uzuale, despre ”silicoanele anatomice”. Dacă ar fi să judecăm după cererea lor în creștere, aproape că am putea vorbi despre un trend. Care este explicația? 

De ce tot mai multe femei preferă silicoanele anatomice?

Dacă implantul mamar rotund are avantajul unui decolteu mai plin, implantul anatomic plusează la capitolul naturalețe. Practic, un implant mamar anatomic bine ales și corect realizat poate atinge “performanța” de a trece aproape neobservat. Cu alte cuvinte, sânul pare foarte natural, are un aspect plăcut, plin, fără a fi ostentativ. Este o calitate tot mai apreciată de o mare parte dintre femei.  

Care sunt particularitățile silicoanelor anatomice?

Implanturile anatomice au o formă inspirată de forma naturală a sânului adult. Se mai spune că au formă de picătură sau de pară. Ele sunt mai pline spre bază și mai subțiri în partea de sus.  Implanturile mamare anatomice pot avea diferite dimensiuni și volume, la fel ca și sânii naturali. E important ca, în procesul de alegere a unui implant anatomic să se țină cont de caracteristicile fizice ale pacientei.

Când se recomandă un implant mamar anatomic? 

Implantul anatomic este soluția ideală de reconstrucție a sânului după mastectomie, întrucât presupune, într-o mai mare proporție, revenirea la forma anterioară exciziei glandei mamare. 

De asemenea, în cazul intervenției de ridicare de sâni, implanturile anatomice ajută la obținerea unui aspect cât mai natural al sânilor, contribuind la o imagine de ansamblu perfect armonizată, cu un aspect firesc, natural. Așa cum s-a constatat în practică, în liftingul mamar, implantul anatomic contribuie la o mai rapidă recâștigarea a încrederii in sine a pacientelor.  

Este intervenția de augmentare mamară cu implanturi anatomice mai complicată? 

Din punctul de vedere al pacientei, intervenția de augmentare mamară este aproximativ aceeași, fie că se optează pentru un implant anatomic sau pentru unul rotund. Din punct de vedere chirurgical, însă, procedura este mai complexă, solicitând din plin calitățile și experiența chirurgului estetician. E necesar ca implanturile mamare anatomice să fie alese astfel încât să se armonizeze perfect cu trăsăturile fizice ale pacientei.
De asemenea, procedura de implantare a silicoanelor anatomice este mai delicată, deoarece implantul trebuie poziționat astfel încât să nu se poată roti. Dacă, în cazul implanturilor rotunde, acestă rotire ar trece neobservată, pentru un implant anatomic, rotirea s-ar traduce printr-un aspect nefiresc al sânului.
De aceea e foarte important să țineți cont de experiența chirurgului estetician în momentul în care optați pentru un implant mamar anatomic.

Articole Similare