PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Lifting mamar cu implanturi de silicon

Un lifting mamar este procedura chirurgicală care se mai numește, în termeni medicali, mastopexie. Aceasta poate să redea încrederea în sine acelor femei care vor să își recapete forma fermă și plină a sânilor. Sânii lăsați sunt o problemă estetică pe care un lifting mamar o corectează rapid. Procedura durează, în medie, două ore, dar are rezultate pe termen lung. Acesta este motivul principal care le determină pe pacientele mele să apeleze la lifting mamar, operație care poate să fie combinată cu cea de implanturi mamare.

În momentul în care femeile iau o astfel de decizie, ele o fac pe fondul observației că, odată cu trecerea timpului, forma și poziția sânilor se modifică.

Faptul că există soluții chirurgicale precum cea de lifting mamar le oferă speranță femeilor, aducându-le la mine la cabinet cu întrebări și curiozități. Acesta a fost și cazul pacientei mele Cristina, în vârstă de 50 de ani, careia i-am realizat, cu doar câteva săptămâni în urmă, lifting mamar cu implanturi de silicon.

Frumusețea nu are vârstă, se spune. Cristina confirmă!

Povestea Cristinei (50 de ani) este unică. Cu o voință remarcabilă de a arăta bine, chiar dacă a trecut de prima tinerețe, Cristina și-a dorit să fie pe deplin mulțumită de imaginea sa. În urma slăbirii excesive, pacienta a pierdut din volumul sânilor. Acest efect al pierderii kilogramelor a devenit frustrant pentru pacienta mea, sânii ei ajungând să fie flasci, căzuți și inestetici. Acești factori i-au afectat încrederea în propria frumusețe.

În decizia Cristinei de accesare a unui lifting mamar cu implanturi de silicon, a contribuit exemplul unei paciente mai vechi. În urmă cu 10 ani, am efectuat o intervenție chirurgicală la nivelul sânilor unei prietene de-ale Cristinei. Aceasta din urmă a apreciat foarte mult rezultatul operației prietenei sale. Timp de zece ani, prietena Cristinei nu s-a confruntat cu nici un fel de complicații, astfel încât Cristina a avut încredere să mă contacteze.

Prin faptul că a avut curajul să treacă peste preconcepțiile legate de vârstă, Cristina a demonstrat că nu există limite atunci când o femeie se ambiționează să se simtă frumoasă.

Operația de lifting mamar cu implanturi de silicon i-a redat Cristinei doza pierdută de optimism. Acum, ea se simte mai tânără și mult mai încrezătoare.

La vârsta Cristinei, alte femei ar putea să renunțe să se împotrivească efectelor trecerii timpului. Cristina nu a considerat, totuși, această luptă ca fiind pierdută. Asta ne arată că, în jocul dintre trecerea timpului și ambițiile de prelungire a frumuseții, atitudinea unei persoane face diferența între acțiune și inacțiune, între delăsare și progres. Pacienta a făcut demersuri active ca să iasă din situația frustrantă în care se afla. Este un exemplu pozitiv pentru femeile care, indiferent de vârstă, nu au curajul să ia decizii categorice.

Când este necesar un lifting mamar?

 • Odată cu trecerea timpului, sau din cauza unor factori precum sarcina și alăptarea, sânii își pierd elasticitatea și fermitatea.
 • În timpul sarcinii, ligamentele care susțin sânii se întind, odată cu mărirea și creșterea greutății sânilor. După sarcină, însă, același mecanism duce la lăsarea sânilor.
 • Și fluctuațiile de greutate au un efect simular asupra pielii și și elasticității sânilor. La fel și gravitatea.

În toate aceste cazuri, procedura de lifting mamar rezolvă problemele.

Lifting mamar: cum se face?

Un lifting mamar se realizează, în general, în aproximativ două ore, sub anestezie generală. Fiecare femeie este unică și are nevoi și preferințe diferite. De cele mai multe ori, însă, procedura de lifting mamar este cerută cu implanturi de silicon.

 • În timpul operației de lifting mamar, chirurgul estetician repoziționează mamelonul și areola mai sus.
 • Chirurgul elimină pielea în exces din zona superioară a sânului.
 • În felul acesta, după realizarea suturilor chirurgicale, sânii capătă un contur mai tineresc.
 • Dacă pacienta are sânii lăsați, dar nu foarte mult, aceștia pot să fie corectați prin introducerea unor implanturi de silicon în formă anatomică, de lacrimă.

Cum s-a pregătit Cristina pentru intervenția chirurgicală?

 • S-a documentat temeinic despre procedura de lifting mamar cu implanturi de silicon. Pacienta a analizat opțiunile, astfel încât să opteze pentru cel mai potrivit chirurg estetician.
 • Și-a ales chirurgul estetician, nu în funcție de asocierea acestuia cu vedetele autohtone, ci ținând cont de observarea rezultatelor profesionale remarcabile ale acestuia.
 • Comunicarea stabilită între medic-pacient a fost importantă pentru Cristina. Pacienta s-a simțit înțeleasă și ascultată de către medicul chirurg, chiar de la prima întrevedere cu el.
 • Pacienta a înțeles și potențialele riscuri asociate procedurii de lifting facial, în unele cazuri. Printre acestea se află: cicatricele, posibile modificări ale modului în care pacienta percepe senzațiile la nivelul sânului, unele asimetrii, alăptare dificilă – în cazul femeilor care trec prin această etapă.
 • Cristina a urmat cu seriozitate recomandările profesionistului, înainte și după lifting mamar.
 • Pacienta a trebuit să evite anumite medicamente, să apeleze la ajutorul celor apropiați pentru perioada post-operatorie și să facă mici ajustări penru un regim de viață sănătos.
 • Aflată încă în perioada de convalescență, pacienta recunoaște că simte mici dureri și că nu poate să facă efort cu mâinile și nici să ridice greutăți. Chiar și așa, Cristina se declară foarte mulțumită de rezultatul operației.

Dacă te regăsești în situație Cristinei, sau pur și simplu visezi, de ceva timp, la un bust mai ferm, un lifting mamar te va ajuta, cu certitudine. Totodată, implanturile de silicon pot fi folosite pentru un volum suplimentar, la nivelul sânilor.

Tot ce ai nevoie să știi, ca informație medicală, vei afla de la chirurgul estetician. Curaj!

Suna-ne

+40 722 789 792

Articole Similare