PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Otoplastia poate îmbunătăți forma, poziția sau proporția urechii. Un defect în structura urechii care este prezent la naștere sau care devine evident odată cu dezvoltarea corpului poate fi corectat prin otoplastie. Această procedură poate trata, de asemenea, urechile deformate cauzate de răni sau accidente, dar se adresează în special urechilor decolate, al căror aspect poate afecta stima de sine a unui pacient.

Ce este otoplastia?

Otoplastia creează o formă mai naturală, aducând echilibru și refăcând proporția urechilor și feței. Corectarea chiar și a defectelor minore prin otoplastie poate avea beneficii profunde asupra aspectului și stimei de sine. Dacă urechile proeminente sau desfigurante vă deranjează pe dumneavoastră sau pe copilul dumneavoastră, puteți lua în considerare o intervenție chirurgicală de otoplastie.

Prin otoplastie se pot corecta:

  • Urechile prea mari
  • Urechile proeminente care apar pe una sau ambele părți în grade diferite
  • O otoplastie anterioară  care nu a avut rezultatele scontate.

Cine este un candidat bun pentru otoplastie?

Otoplastia se adresează tuturor persoanelor care suferă în general din cauza aspectului urechilor decolate sau deformate.

Persoanele care sunt un bun candidat pentru otoplastie:

  • sunt persoane sănătoase care nu au o boală care amenință viața sau afecțiuni medicale care pot afecta vindecarea
  • sunt persoane cu o perspectivă pozitivă și cu așteptări realiste în urma intervenției de otoplastie.

Otoplastia este o procedură extrem de individualizată și ar trebui să o faceți pentru dumneavoastră, și nu pentru a îndeplini dorințele altcuiva sau pentru a încerca să atingeți o imagine nerealistă.

Cum decurge intervenția de otoplastie?

Anestezia

Opțiunile de anestezie includ sedarea locală, intravenoasă sau anestezie generală. Medicul dumneavoastră vă va recomanda cea mai bună alegere pe efectuarea otoplastiei.

Incizia

Inciziile pentru otoplastie se fac în general pe suprafața din spate a urechii, fiind urmate de excizia excesului tegumentar și plicaturarea cartilajului sau excizia excesului acestuia. Când sunt necesare incizii pe partea din față a urechii, acestea sunt făcute în pliurile sale pentru a le ascunde. Firele de sutură sunt plasate în general în zona din spatele urechii, fiind urmate de un pansament compresiv, cu aspect de cască, care să țină urechile apropiate de scalp.

Rezultatele otoplastiei

Otoplastia oferă rezultate aproape imediate în cazurile de urechi proeminente. Rezultatele sunt vizibile odată ce pansamentele care susțin noua formă a urechii în fazele inițiale de vindecare sunt îndepărtate. Cu urechea poziționată permanent mai aproape de scalp, cicatricile chirurgicale sunt fie ascunse în spatele urechii, fie bine ascunse în pliurile naturale ale urechii.

Preț otoplastie

La clinica Dr. Cristian Nițescu, prețul unei intervenții de otoplastie este de 1300 de Euro.

Dacă tu sau copilul tău aveți nevoie de o intervenție de corectare a urechii, vă așteptăm pentru o consultație de otoplastie în cadrul Royal Hospital Bucuresti.