PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Dacă ai optat la un moment dat pentru o intervenție de implant cu silicoane, acesta trebuie verificat periodic de medicul estetician și înlocuit în timp, recomandarile fiind la 10 ani distantă de la prima intervenție. În timpul operației de înlocuire a implanturilor silicoanice se poate realiza și o operație de ridicare a sanilor, iar noile implanturi pot fi mai mari sau mai mici, în funcție de preferința pacientei.

De ce trebuie schimbate silicoanele?

De-a lungul timpului, implanturile mamare își pot schimba forma sau dimensiunea, iar țesutul mamar de deasupra poate suferi modificări. Rezultatul fiind un aspect mai puțin estetic al sânului și o senzație de disconfort.

Operația de schimbare a implantului de silicon nu este o procedură standard sau de rutină și trebuie adaptată în mod specific la obiectivele și dorințele pacientei. Prin urmare, această intervenție ar trebui să fie efectuată de un chirurg plastician certificat și cu experiență, care este bine pregătit în toate tipurile de intervenții chirurgicale la sân. Este important ca acesta să asculte obiectivele și dorințele pacientei și să dezvolte un plan chirurgical special pentru a aborda toate problemele.

Ce trebuie să știi despre operația de schimbare a implanturilor siliconice

Schimbarea implanturilor cu silicon este recomandată la 10 ani de la prima intervenție. Însă, acesta se poate face și mai devreme din următoarele motive:

  • dorința de a schimba dimensiunea implanturilor
  • dorința de a schimba tipul de implant (rotund/anatomic)
  • durere resimțită la contractura capsulară
  • nemulțumire legată de aspectul sânilor
  • ruperea (deterioararea) unuia sau chiar a ambelor implanturi cu silicoane

Pregătire pre-operatorie

Înaintea operației de schimbare a implanturilor silicoanice este interzisă administrarea de aspirină, ibuprofen, anticoncepționale sau alte medicamente care cresc riscul de sângerare înainte de operație. Este recomandat ca pacienta să renunțe la fumat nu doar în perioada postoperatorie, ci și cu câteva zile înainte de intervenție

Preț schimbare implant cu silicoane

Prețul intervenției este de circa 4200 Euro, în funcție de tipul de intervenție necesar, tipul exciziei capsulei și de modul în care se prezintă regiunile mamare la momentul intervenției.

Pentru mai multe detalii despre ce presupune și când este necesară o intervenție de schimbare a implanturilor cu silicon, vă așteptăm la clinica Dr. Nițescu.