PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Un lifting facial (ritidectomie) este o procedură chirurgicală estetică realizată de un medic estetician pentru a exciza excesul tegumentar de la nivel facial și/ sau regiunea cervicală anterioară – gât, pentru a redistribui forța vectorială, reorientând tegumentul facial, astfel încât acesta să aibă un aspect neted, lipsit de riduri sau cute. Procedura elimină pielea lăsată de pe față și/sau gât și pliurile sau cutele de pe obraji și maxilar.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea și țesuturile își pierd în mod natural elasticitatea. Astfel apar ridurile și pielea lăsată. Un lifting facial este o procedură chirurgicală care ridică și strânge aceste țesuturi faciale, redând elasticitatea și prospețimea tenului.

Acesta poate implica îndepărtarea excesului de piele, netezirea pliurilor sau ridurilor și întinderea tegumentului facial. Procedura facială nu include și liftingul sprâncenelor sau al ochilor (blefaroplastie), deși acestea pot fi făcute în același timp, dar sunt intervenții separate.

Un lifting facial se concentrează doar pe cele două treimi inferioare ale feței și adesea pe gât, dacă pacientul își dorește cosmetizarea acestei zone, pentru a reduce aspectul îmbătrânit și excesul tegumentar al acestor zone.

Beneficiile unui lifting al feței

Modificările la nivelul feței provocate de înaintarea în vârstă și care pot fi corectate printr-un lifting facial sunt:

  • Aspectul lăsat al obrajilor;
  • Excesul de piele pe linia inferioară a maxilarului (fălci);
  • Adâncirea pliului de piele de pe partea laterală a nasului până la colțul gurii;
  • Pielea lăsată si excesul de tegument de la nivelul gâtului

Factori de risc

Ca orice alt tip de intervenție chirurgicală majoră, un lifting facial prezintă riscuri cum ar fi hemoragie, serom sau mici diferențe de contur facial, însă aceste riscuri sunt rare în mâna unui chirurg estetician cu experiență. Anumite afecțiuni medicale sau obiceiuri nutritionale pot crește riscul de complicații.

Următorii factori pot prezenta un risc semnificativ sau pot duce la rezultate nefavorabile, caz în care medicul estetician vă poate sfătui împotriva unui lifting facial.

Tratament cu medicamente sau suplimente pentru subțierea sângelui

Medicamentele sau suplimentele care subțiază sângele pot afecta capacitatea sângelui de a se coagula și pot crește riscul de hematoame după intervenția chirurgicală. Aceste medicamente includ diluanți ai sângelui, aspirina sau antiinflamatoare nesteroidiene.

Afecțiuni medicale

Dacă aveți o afecțiune care împiedică coagularea sângelui, nu veți putea face un lifting facial. Alte afecțiuni, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arterială, cresc riscul de vindecare a rănilor, apariția hematoame sau alte complicații.

Cum te pregătești pentru un lifting facial?

Istoric medical și de medicamente

Pregătiți-vă să răspundeți la întrebări despre istoricul medical personal, intervenții chirurgicale anterioare, intervenții chirurgicale plastice anterioare, complicații ale intervențiilor chirurgicale anterioare, antecedente de fumat și consum de droguri sau alcool. Furnizați numele și dozele tuturor medicamentelor pe care le luați în mod regulat, inclusiv medicamentele eliberate pe bază de rețetă, medicamentele fără prescripție medicală, medicamentele pe bază de plante, vitaminele și alte suplimente alimentare.

Examen clinic

Chirurgul plastician va face o serie de fotografii feței, din diferite unghiuri și din prim-plan. Medicul vă va examina, de asemenea, structura osoasă, forma feței, distribuția grăsimii și calitatea pielii pentru a determina cele mai bune opțiuni pentru operația de lifting facial.

Trasarea unor așteptări realiste

Medicul vă va pune întrebări despre așteptările cu privire la rezultatele unui lifting facial. Îți va explica și te va ajuta să înțelegi cum un lifting facial îți va schimba aspectul și la ce modificări te poți aștepta.

Lifting facial, pre și post-operator

Pregătire pre-operatorie

Înainte de operaţia de lifting facial va fi evaluată starea generală de sănătate a pacientului, pentru a nu apărea complicaţii. Având în vedere că, în general, această intervenție este adresată pacienților cu vârste peste 50 ani, pe lângă analizele uzuale de sânge se va face și un examen EKG și se va monitoriza tensiunea arterială.

Procedura de lifting

Procedura constă în efectuarea unei incizii în fața urechii, prelungită superior spre zona temporală, în pielea scalpului, și posterior, în spatele urechii. Se evidențiază musculatura zonei și se tensionează, dacă este cazul. La final, se întinde pielea, excizându-se excesul.

Operaţia durează, în general, câteva ore ( în medie 2h și jumătate), în funcție de complexitate și de variațiile anatomice ale fiecărui pacient. Ea se realizează sub anestezie generală. De cele mai multe ori, externarea se face a doua zi după operație.

Recuperarea post-operatorie

Perioada de recuperare dupa lifting facial presupune odihnă şi renunţarea la activităţile solicitante. Firele se îndepărtează la 7-10 zile de la intervenție, cicatricile devenind în scurt timp imperceptibile.

Majoritatea pacienţilor sunt total recuperaţi şi disponibili pentru reluarea activităţilor cotidiene după aproximativ două săptămâni. Indicaţiile medicului sunt acelea de a evita efortul fizic excesiv, temperaturile extreme și expunerea la razele soarelui în primele 6 luni după operație.

După un lifting facial, puteți experimenta:

  • Durere ușoară până la moderată;
  • Umflarea feței;
  • Echimoze;
  • Amorțeală.

Lifting facial preț

La clinica de estetică Dr. Cristian Nițescu liftingul facial are prețul de 4500 – 5000 Euro.

Dacă dorești să-ți îmbunătățești aspectul feței și vrei să optezi pentru varianta chirurgicală, te așteptăm la clinica Dr. Cristian Nițescu din București pentru examinare clinică și o procedură de lifting facial.