PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Preocuparea pentru un aspect plăcut este prezentă la orice vârstă și la ambele sexe. E adevărat, în proporții variabile, dar cu toții suntem interesați să arătăm bine și să ne simțim bine în pielea noastră.

Din fericire, când vine vorba de ștergerea ridurilor, procedeele sunt numeroase și eficiente. Prin aplicarea procedurii corecte putem obține o estompare a ridurilor profunde, o diminuare a celor adânci și, practic, o ștergere a celor de suprafață.

Tipuri de intervenție în ștergerea ridurilor

Proceduri injectabile: cu acid hialuronic, toxină botulinică sau grăsime proprie.

Procedurile injectabile au rolul de ”a umple” ridurile cu diferite grade de profunzime, din anumite zone ale feței.

Toxina botulinică

Toxina botulinică este folosită, de regulă, pentru a șterge ridurile de pe frunte, din zona cuprinsă între sprâncene sau de la colțul extern al ochiului (cunoscută, popular și sub numele de ”laba gâștii”). Toxina botulinică acționează prin producerea unei ”miniparalizii” la nivelul mușchilor mimicii – responsabili de apariția acestor riduri.

Acidul hialuronic și grăsimea umană

Acidul hialuronic și grăsimea umană sunt folosite pentru a umple ridurile statice, care necesită o substanță care să înlocuiască țesutul pierdut.

Atât injectarea cu toxina botulinică , cât si cea cu acid hialuronic se fac in cabinetul Dl. Dr. Nitescu, iar efectele sunt cvasi-imediate. Se aplică o cantitate de cremă anestezică, după care aceasta se șterge și se purcede la injectarea subsțantei. In funcție de zone și de tipul ridurilor, medicul dvs estetician vă va recomandă atat cantitatea necesară cat și tipul subsțantei ce vi se potrivește, avand în vedere ca acidul hialuronic se adresează altor zone anatomice fața de toxina botulinică, deasemenea existând acid hialuronic cu densitati diferite.

Procedura durează în general intre 15 și 30 de minute si este urmată de “recuperare” imediată, la domiciliu, fără a necesita alte vizite în cabinet sau zile libere de la locul de muncă.

Procedura de injectare de grăsime proprie, se realizează mai rar decat celelalte 2 proceduri menționate mai sus, fiind o procedură ce se adresează în special ridurilor profunde, din zona numita popular “valea lacrimilor”, riduri ce pot da un aspect îmbătranit sau obosit al fetei. Aceasta procedură se realizează de obicei sub anestezie locală, sau analgo-sedare intra-venoasa, pentru a nu resimti durerea recoltarii cantitații de grasime de la nivel abdominal (cantitate minima – 20ml) și nici durerea introducerii acesti grasimi. Această procedură se realizează în sala de intervenții, fiind necesară o internare de zi, adică o internare, urmată de externare la 1h distantă de momentul procedurii. După acest tip de intervenție se recomandă 2- 3 zile de repaus la domiciliu și o vizită de control post-intervenție la medicul chirurg estetician.

În fiecare caz, medicul estetician va recomanda cea mai potrivită metodă de ștergere a ridurilor.

De cele mai multe ori, medicul optează pentru o combinație a acestor metode, pentru un efect optim.

Pentru a stabili care este cea mai potrivită metodă de ștergere a ridurilor, Dr. Cristian Nițescu,

Medic Primar Chirurgie Estetică, Doctor în Științe Medicale își așteaptă pacienții la Royal Hospital în București.

Programează acum o consultație!

Prețul procedurilor de ștergere a ridurilor

În funcție de complexitatea procedurilor și de numărul acestora, prețul intervenției de ștergere a ridurilor la Clinica Dr. Nițescu este între 450 EUR și 600 EUR.