PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Tipuri de sâni și procedurile estetice recomandate în funcție de aceștia

Sânii pot avea o multitudine de forme și mărimi, iar acestea influențează intervențiile estetice la care o femeie poate apela. Diferitele tipuri de sâni sunt influențate, într-o proporție importantă, de către factorii genetici. Moștenirea genetică a unei femei determină aspecte precum forma, densitatea țesuturilor și mărimea sânilor.

Tipuri de sâni

Forma sânilor poate fi afectată și de factori precum:

 • Grăsimea corporală. Aceasta înconjoară glandele mamare și oferă sânilor formă.
 • Hormoni. Estrogenul influențează dezvoltarea glandelor mamare și determină locul în care se depune grăsimea corporală.
 • Vârsta. Înaintarea în vârstă duce la reducerea cantității de estrogen produsă de către corp, ceea ce implică micșorarea glandelor mamare și pierderea țesutului glandular.
 • Sarcina și alăptarea. Schimbările hormonale din timpul sarcinii fac ca sânii să devină mai plini și duc și la mărirea numărului de glande mamare.

Câte tipuri de sâni există?

Clasificarea sânilor poate lua în calcul aspecte precum: mărimea, forma sau orientarea sfârcurilor. Cele mai comune tipuri de sâni sunt:

 • Rotunzi. Acest tip de sâni are un aspect uniform, cu o plenitudine aproximativ egală în partea de sus și jos.
 • În formă de clopot. Acești sâni tind să fie mai mari. De asemenea, sunt mai plini în partea de jos și se îngustează în laterale.
 • În formă de lacrimă. Acest tip de sâni prezintă o serie de similarități cu sânii care au o formă de clopot, diferențele fiind reprezentate de faptul că sunt mai rotunzi și un pic mai plini în partea superioară.
 • Conici. Vârfurile sânilor înclină în jos către mameloane, care îndreaptă spre exterior. Această formă apare adesea la persoanele cu sâni mai mici.
 • Relaxați. Sânii cu țesut mamar mai slab sau subțire tind să aibă o formă relaxată sau alungită. Mameloanele stau de obicei mai jos pe sânii relaxați.
 • Est-Vest. Acest tip de sâni sunt mai plini în părțile superioare și inferioare, iar mameloanele sunt îndreptate în direcții opuse, departe de linia mediană a corpului.
 • Îndepărtați. Acești sâni sunt similari cu tipul Est-Vest, cu diferența semnificativă că spațiul dintre sâni este mult mai mare.
 • Apropiați. În acest caz sânii femeilor sunt foarte apropiați, uneori fiind chiar lipiți.
 • Asimetrici. Asimetria sânilor este reprezentată de diferențele legate de formă, mărime și orientare între sâni.

Tipuri de sâni – de ce este important să știi care este al tău?

Înțelegerea caracteristicilor diferitelor tipuri de sâni îți poate oferi o imagine clară a intervențiilor de chirurgie estetică la care poți să apelezi. În plus, conștientizarea acestor diferențe și a factorilor care influențează forma sânilor poate reprezenta un pas important către construirea unei imagini despre sine sănătoase.

Proceduri estetice realizate în funcție de forma sânilor

În prezent există o gamă largă de proceduri la care femeile pot apela din motive estetice, dar și din motive medicale. Trebuie precizat că fiecare astfel de intervenție poate fi folosită pentru mai multe tipuri de sâni. Printre aceste intervenții se numără:

Mastopexia sau liftingul sânilor. Această procedură este recomandată pentru sânii a căror piele nu suportă greutatea țesuturilor mamare. Intervenția este folosită și pentru a îmbunătăți mărimea, conturul și poziția sânilor și din această cauză poate fi aleasă de către femeile care au sâni relaxați, îndepărtați sau asimetrici.

Reducția mamară. O astfel de intervenție este realizată din motive estetice dar și medicale, fiind solicitată de către femeile care experimentează dureri de gât sau de spate din cauza sânilor. Intervenția poate fi recomandată femeilor care au sâni în formă de clopot, dar nu sunt excluse femeile care au alte tipuri de sâni.

Mamoplastia de mărire sau mărirea sânilor. Procedura este folosită pentru creșterea volumului sânilor prin folosirea implanturilor. De asemenea, procedura are și un rol corector al orientării și formei sânilor. Din această cauză, procedura poate fi cerută de toate femeile, indiferent de ce tipuri de sâni au.

Tipuri de sâni – proceduri estetice pe care nu le poți face

Alegerea unor proceduri estetice pentru modificarea formei, mărimii sau orientării sânilor trebuie să aibă la bază dorințele pacientelor și indicațiile oferite de către medicii esteticieni. Din această cauză diferitele tipuri de sâni pot juca un rolul important în decizia de modificare a sânilor, dar nu unul determinant.

Specialiștii din domeniu consideră că femeile aflate într-o starea bună de sănătate, atât fizică și mentală și care înțeleg pe deplin beneficiile și riscurile acestor proceduri reprezintă candidați ideali.

Dacă vrei să afli mai multe despre tipurile de sâni și ce poți face pentru a avea imaginea dorită, programează-te la un consult la Dr. Cristian Nițescu!

Articole Similare