PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Ce se întâmplă cu implanturile mamare dacă rămâi însărcinată sau slăbești

Una dintre întrebările frecvente ale femilor care se gândesc la un implant mamar este ce se întâmplă cu silicoanele dacă acestea sunt puse înainte ca femeia să rămână însărcinată sau dacă, după implant, persoana în cauză pierde în greutate?

Într-un astfel de caz, ca femeie, îți asumi acest risc în momentul în care îți pui implanturi la o vârstă relativ tânără, pentru ca apoi, după trei, cinci, șapte ani rămâi însărcinată, naști, alăptezi și așa mai departe.

Din punct de vedere al sănătății trebuie menționat că nu este nici un risc. Dacă vorbim din punct de vedere estetic, este cert că apar modificări, dar modificări sunt și fără ca persoana în cauză să fi avut implanturi.

Implantul nu are nici o legătură cu modificările, deorece el este plasat submuscular, deci nu are nici un impact nici pozitiv , nici negativ asupra esteticii sânului. În principiu este clar că în viața unei femei care naște, survin niște modificări hormonale care pot depinde și de genele pe care le are.

Sunt femei care dacă au slăbit 2 kg deja au sânii mai lăsați, dar și femei care au slăbit 10 și care nu au avut schimbări ale sânilor.

În cazul esteticii sânilor sunt extrem de multe variabile. Ceea ce vedem noi ca sân este format din glanda mamară (într-o anumită proporție) și din grăsime (în rest).

Dacă de exemplu cineva are o glandă mamară în proporție de 90% și 10% grăsime poate slăbi și 10 kg, pentru că sînul pierde să zicem 50 de grame, deoarece glanda mamară nu scade atunci când pierzi în greutate.

În alte situații, este posibil ca sânul să fie format din 70% grăsime și doar 30% glandă mamară. În acest caz, în momentul în care ai slăbit 2-3 kilograme, se vede și o reducere a sânilor.

În schimbarea esteticii sânilor, în cazul sarcinii sau a fluctuațiilor de greutate sunt, foarte multe variabile inclusiv genetice, inclusiv de structură a ceea se cheamă sân. O ultimă observație este că, dincolo de modificările amintite mai sus, un rol determinant în menținerea esteticii sânului îl are și tipul de piele, deoarece persoanele cu pielea subțire vor avea modificări mai rapide ale esteticii sânului.

În general, rezultatele cele mai bune la implanturile mamare sunt la persoanele cu piele mai groasă.

Articole Similare