PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Dacă intervenția de gastric-sleeve (micșorare a stomacului) este foarte utilă pentru pierderea în greutate, mai ales în cazul pacienților care suferă de obezitate în grade diferite, la fel de utilă pentru definitivarea rezultatelor este remodelarea corporală.

Operația de gastric-sleeve ajută pacientul să piardă în greutate într-un timp relativ scurt, ceea ce are pe de-o parte un efect benefic asupra stării sale de sănătate. Pe de altă parte, pacientul nu se poate bucura pe deplin de noua sa siluetă, din cauza excesului de piele, care și-a pierdut elasticitatea, având un aspect inestetic.

Operatia de gastric-sleeve se realizează de catre medicul chirurg generalist, iar remodelarea corporala post-gastric sleeve de catre chirurgul plastician.

Cui îi este indicată remodelarea corporală după gastric sleeve?

Femeile și bărbații pot beneficia, în egală măsură, de intervenții pentru remodelarea corporală după operația de micșorare de stomac. Chirurgul estetician va recomanda fiecărui pacient în parte, operația sau operațiile care sunt necesare.

Ce presupune remodelarea corporală după gastric sleeve?

Remodelarea constă într-o serie de operații estetice menite să redea aspectul plăcut noii siluete, prin eliminarea surplusului de piele și țesut adipos. În principal, poate fi vorba de o abdominoplastie, de lifting de coapse și fese, de remodelarea brațelor (brahioplastie) și, în cazul pacientelor, de ridicare de sâni.

Practic, la un prim consult, Dr. Cristian Nițescu, Medic Primar Chirurgie Estetică va face un plan de intervenție dedicat fiecărui caz în parte și va stabili, împreună cu pacientul, care sunt pașii pentru a ajunge la cele mai bune rezultate.

Care este cel mai bun moment pentru remodelarea corporală?

Este necesar ca, după operația de gastric-sleeve să treacă aproximativ un an, pentru ca greutatea pacientului să se stabilizeze.

În momentul în care pacientul are o greutate constantă, poate începe intervențiile de remodelare corporală.

De asemenea, e important de precizat că femeile care plănuiesc o sarcină ar trebui să programeze remodelarea corporală după această perioadă.

Dr. Cristian Nițescu, Medic Primar Chirurgie Estetică, Doctor în Științe medicale va putea face cele mai potrivite recomandări în cadrul unui consult de specialitate. Programează acum o consultație!