PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Garanția implanturilor mamare

Implanturile mamare au garanție pe viață. Ceea ce nu se înțelege corect de către public este că garanția pe viață se referă la viața siliconului în sine, nu la viața pacientei care a primit un astfel de implant.

În general, datorită tehnologiei avansate, un implant siliconic are o durată de viață de 10 ani. Aceasta este limita uzuală și recomandată pentru înlocuirea implanturilor. Din punct de vedere fizic, ele pot rezista implantate fără riscuri chiar și pe o durată mai mare, de 15 ani, poate și mai mult, însă recomandările producătorilor sunt cele amintite mai sus.

Ce este, de fapt, garanția implanturilor mamare?

În ceea ce privește calitatea implanturilor de silicon, ele sunt produse la standarde foarte înalte, chiar dacă tehnologia după care produc cele mai importante două fabrici din Statele Unite ale Anericii nu s-a mai schimbat din 2003, dovadă că produsele sunt de foarte bună calitate.

Un certificat de garanție pe viață înseamnă că în decurs de 10 ani, în principiu, dacă implantul se sparge în interiorul organismului, el poate fi înlocuit gratuit ca device nu ca și operație. Acest implant, dacă se observă că este deteriorat, se remite firmei producătoare către un laborator foarte performant ca să se identifice cauza deteriorării.

Dacă este o cauză de tehnologie, producătorii nu ezită să recunoască defectul, pentru că aceste cazuri sunt foarte rare. Chiar și eu, în peste 20 de ani de activitate nu m-am confruntat decât cu un caz de deteriorare a implantului, deci un minus de câteva mii de euro pentru un producător care rulează zeci de milioane de euro pe an nu este un capăt de țară“.

În ceea ce privește calitatea implanturilor mamare, trebuie știut că grosimea învelișului siliconic care învelește gelul siliconic, are o foarte bună rezistență la rupere. Spre exemplu, un silicon cu un diametru de 11 cm să zicem, poate ajunge să fie testat prin întindere și poate ajunge la 50 de cm fără să se rupă.

Trebuie știut că fiecare implant siliconic vine cu date de identificare ale producătorului, lotul din care provine, data fabricației. Astfel, după operație, fiecare pacient primește din partea chirurgului estetician un fel de pașaport , un fel de card pe care scrie tipul de implant folosit, volumul, seria și data fabricării. Acesta este un instrument de identificare folosit în cazul unor situații neplăcute precum deteriorarea implantului în termenul său de garanție.

Articole Similare