PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

O soluție pentru două tipuri de probleme: estetice și funcționale.

Termenul de rinoplastie defineşte o gamă variată de proceduri medico-chirurgicale ce se pot efectua la nivel nazal, în funcţie de fizionomia sau fiziopatologia pacientului. Află tot ce trebuie sa ştii despre aceasta operație de la Dr. Nițescu, chirurg estetician cu peste 25 de ani de experiență.

Rinoplastia la Dr. Nitescu, infografic

De câte feluri este rinoplastia?

În funcție de problemele pe care le adresează, putem clasifica intervenția de rinoplastie în 3 mari categoriistrict estetică, aici fiind incluse procedurile efectuate din dorinţa pacientului, care nu implică disfuncţii fiziopatologice, strict de corecţie, când vorbim de traumatisme, formaţiuni tumorale sau disfuncţii respiratorii la nivel nazal, sau mixtă, când e vorba de o patologie, la care pacientul asociază şi dorinţa schimbării aspectului fizic.

Cine poate beneficia de operația de rinoplastie?

Există mai multe tipuri de pacienți ce pot beneficia de o operație de rinoplastie. Cei care optează pentru această intervenție din motive estetice, deoarece sunt nemulțumiți de aspectul nasului, cei care sunt obligați, din cauza unor disfuncții respiratorii, sau cei care solicită ambele proceduri în cadrul unei singure intervenții chirurgicale. În funcție de motivația pacientului, chirurgul estetician va trece în revistă alături de pacient opțiunile disponibile și modul în care procedura poate fi realizată. Operația se adresează în egală măsură femeilor și bărbaților, persoane interesate de felul în care arată, dar și de o bună funcționare în plan fiziologic.

Un aspect important de reținut este faptul că, în cazul femeilor, operația de rinoplastie se recomandă înainte de 40 de ani, deoarece, după această vârstă, fracturarea oaselor nazale se poate vindeca deficitar.

De ce e important să apelezi la un chirurg estetician cu experiență?

Rinoplastia este o operație menită să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții pacientului, fie că vorbim doar de o intervenție de ordin estetic, fie că aceasta implică și corecții la nivel funcțional, cum ar fi rinoplastia pentru deviația de sept. Dacă ne dorim rezultate optime, definitive, trebuie să reținem că acestea se obțin doar folosind dalta chirurgicală, anumite proceduri promovate pe diverse canale de marketing, cum ar fi rinoplastia cu ”laser” sau prin injectarea acidului hialuronic la nivel nazal înregistrează rezultate minime, întrucât ele nu se adresează structurii osoase a nasului. De aceea, e crucial ca operația de rinoplastie să fie efectuată de un chirurg experimentat, cu un portofoliu semnificativ de intervenții de acest tip.

Fiind unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi esteticieni specializați în reconstrucție și remodelare, dr. Cristian Nițescu are o experiență de peste 25 de ani în domeniu, având la activ aproximativ 10.000 de operații estetice, dintre care peste 2.000 de intervenții de rinoplastie.

Operația de rinoplastie, etapă cu etapă

Respectarea cu strictețe, pas cu pas, a recomandărilor medicului este la fel de importantă ca alegerea celui mai potrivit specialist. Iată, mai jos, principalele momente pe care le veți parcurge alături de chirurgul estetician în intervenția de rinoplastie.

1. Pregătirea intervenției chirurgicale

Primul pas este un consult, în care, medicul va face o examinare și o trecere în revistă a istoricului medical al pacientului. E important să comunicați chirurgului estetician toate aspectele legate de eventuale traumatisme sau alte intervenții chirurgicale efectuate la nivel nazal. De asemenea, vor fi trecute în revistă eventuale alergii și date despre folosirea anumitor medicamente. Vor urma o serie de investigații medicale, incluzând o radiografie a piramidei nazale, analize medicale generale și un consult preanestezic.

2. Operația propriu-zisă

Dacă sunt identificate probleme respiratorii, dar există și solicitări de ordin estetic, chirurgul va realiza în același timp operator intervenția de rinoplastie și cea de deviație de sept. În unele cazuri, în special când este vorba de rinoplastii secundare sau rinocorectii, este necesară modificarea formei anumitor zone nazale sau întărirea vârfului nazal cu grefe de cartilaj. La finalul intervenției chirurgicale, pacientului îi este plasată o atelă la nivel nazal, pentru a stabiliza oasele nazale și a favoriza vindecarea corectă. În medie, o astfel de procedură durează între 2 și 3 ore. O rinoplastie strict cu scop estetic are o medie de durata de 1 oră și 30 de minute.

Acest tip de intervenție se realizează întotdeauna cu anestezie generală.

3. Perioada de recuperare

Spitalizarea postoperatorie este de 24 de ore, pacientul urmând să revină la 2-3 pansamente periodice. În cea de-a 10-a zi, postoperatoriu, este înlăturată atela nazală. Dupa îndepărtarea atelei, pacientul va efectua toaleta nazală cu spray-uri speciale, pentru curățarea narinelor și va evita purtarea de ochelari de soare și traumatismele la nivel nazal. De asemenea, în primele 3 luni postoperatoriu, va evita expunerea îndelungată și continuă la temperaturi extreme – mai mici de 0 grade și peste 35 de grade Celsius.

În primele 3 săptămâni după intervenția de rinoplastie, urmează o primă etapă a scăderii inflamației postchirurgicale, aceasta fiind cea mai importantă și spectaculoasă dintre etape, pacientul bucurându-se de o primă imagine a noii sale înfățișări. În următoarea perioadă, până la 1 an de la operație, nasul va fi într-o continuă evoluție, de aceea e foarte important ca pacientul să se prezinte la controale periodice, la 1 lună, 3 luni și 6 luni. La ultimul control, la 12 luni de la intervenția de rinoplastie, pacientul poate fi evaluat complet, iar arhitectura nazală poate fi considerată definitivă.

Cât costă operația de rinoplastie?

În cabinetul  Dr. Cristian Nițescu din cadrul Royal Hospital din București, o operație de rinoplastie are prețul de 3500 Euro, în timp ce pentru operația de rinoplastie și corecție a deviației de sept prețul este de 4200 Euro. În ambele cazuri, costurile includ consultul preoperator, anestezia, costul intervenției propriu-zise și al controalelor postoperatorii. 

Programează acum un consult preoperator in cabinetul medicului Cristian Nițescu din cadrul Royal Hospital Bucuresti pentru a afla toate informațiiile de care ai nevoie și condițiiile medicale pe care trebuie să le indeplinesti pentru o operație de rinoplastie.