PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Termenul de rinoplastie defineşte o gamă variată de proceduri medico-chirurgicale ce se pot efectua la nivel nazal, în funcţie de fizionomia sau fiziopatologia pacientului. Află tot ce trebuie sa ştii despre rinoplastie de la Dr. Nițescu, chirurg estetician cu peste 25 de ani de experiență.

Ce este rinoplastia? 

Rinoplastia este intervenția chirurgicală prin care este modificată forma nasului. Poate fi făcută din motive medicale, pentru îmbunătățirea respirației, sau din motive estetice. 

În funcție de situație, se intervine asupra structurii osoase, a cartilajului sau a amândurora. 

Operația estetică la nas îți poate schimba viața! 

Corectarea defectelor structurale și de ordin estetic ale nasului vine cu beneficii de ordin fizic și de ordin psihic care cresc semnificativ calitatea vieții.  

Beneficiile fizice 

Prin corectarea defectele structurale ale nasului este îmbunătățită funcția respiratorie și pot fi ameliorate sau eliminate sforăitul și apneea în somn (dacă deviația de sept este cauza lor). 

Beneficiile emotionale 

Sunt cel puțin la fel de importante ca beneficiile de ordin fizic. Complexul legat de forma nasului și nemulțumirea privind aspectul feței dispar odată cu armonizarea proporțiilor prin rinoplastie. Este o intervenție care duce la creșterea stimei de sine și influențează pozitiv viața socială. 

Cine poate beneficia de operația de rinoplastie? 

Există mai multe tipuri de pacienți ce pot beneficia  de rinoplastie. Cei care optează pentru această intervenție din motive estetice, deoarece sunt nemulțumiți de aspectul nasului, cei care sunt obligați, din cauza unor disfuncții respiratorii, sau cei care solicită ambele proceduri în cadrul unei singure intervenții chirurgicale. În funcție de motivația pacientului, chirurgul estetician va trece în revistă alături de pacient opțiunile disponibile și modul în care rinoplastia poate fi realizată. Operația se adresează în egală măsură femeilor și bărbaților, persoane interesate de felul în care arată, dar și de o bună funcționare în plan fiziologic.

Un aspect important de reținut este faptul că, în cazul femeilor, operația estetică la nas se recomandă înainte de 40 de ani, deoarece, după această vârstă, fracturarea oaselor nazale se poate vindeca deficitar.

De câte feluri este rinoplastia? 

În funcție de problemele pe care le adresează, putem clasifica intervenția de rinoplastie în 3 mari categorii: strict estetică, aici fiind incluse procedurile efectuate din dorinţa pacientului, care nu implică disfuncţii fiziopatologice, strict de corecţie, când vorbim de traumatisme, formaţiuni tumorale sau disfuncţii respiratorii la nivel nazal, sau mixtă, când e vorba de o patologie, la care pacientul asociază şi dorinţa schimbării aspectului fizic.

Ce primești dacă apelezi la Dr. Cristian Nițescu din București 

Dr. Cristian Nițescu, chirurg plastician reputat, are peste 25 de ani de experiență și mii de intervenții chirurgicale efectuate, cu rezultate excelente, oglindite în aprecierile celor care i-au fost pacienți. 

Alegând rinoplastia la dr. Nițescu, vei beneficia de sprijin în luarea celei mai bune decizii pentru a-ți îmbunătăți imaginea, de explicarea atentă a opțiunilor oferite de chirurgia estetică și de o intervenție făcută la un nivel înalt.

Care sunt corectiile ce pot fi facute prin rinoplastie? 

Se pot face corecții de ordin medical sau estetic ori o combinație a celor două categorii, care să ducă la îmbunătățirea funcției respiratorii și totodată la armonizarea nasului cu restul feței: 

  • corecția deviației septale;
  • eliminarea cocoașei dorsale a nasului;
  • remodelarea vârfului nasului (reducție, augmentare);
  • îngustarea bazei nasului, prin micșorarea narinelor;
  • corectarea asimetriilor.

De ce e important să apelezi la un chirurg estetician cu experiență?

Rinoplastia este o operație menită să îmbunătățească semnificativ calitatea vieții pacientului, fie că vorbim doar de o intervenție de ordin estetic, fie că aceasta implică și corecții la nivel funcțional, cum ar fi rinoplastia pentru deviația de sept. Dacă ne dorim rezultate optime, definitive, trebuie să reținem că acestea se obțin doar folosind dalta chirurgicală, anumite proceduri promovate pe diverse canale de marketing, cum ar fi rinoplastia cu ”laser” sau prin injectarea acidului hialuronic la nivel nazal înregistrează rezultate minime, întrucât ele nu se adresează structurii osoase a nasului. De aceea, e crucial ca operația de rinoplastie să fie efectuată de un chirurg experimentat, cu un portofoliu semnificativ de intervenții de acest tip.

Fiind unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi esteticieni specializați în reconstrucție și remodelare, dr. Cristian Nițescu are o experiență de peste 25 de ani în domeniu, având la activ aproximativ 10.000 de operații estetice, dintre care peste 2.000 de intervenții de rinoplastie.

Operația de rinoplastie, etapă cu etapă 

Respectarea cu strictețe, pas cu pas, a recomandărilor medicului este la fel de importantă ca alegerea celui mai potrivit specialist. Iată, mai jos, principalele momente pe care le veți parcurge alături de chirurgul estetician în intervenția de rinoplastie. 

1. Pregătirea intervenției chirurgicale 

Primul pas este un consult, în care, medicul va face o examinare și o trecere în revistă a istoricului medical al pacientului. E important să comunicați chirurgului estetician toate aspectele legate de eventuale traumatisme sau alte intervenții chirurgicale efectuate la nivel nazal. De asemenea, vor fi trecute în revistă eventuale alergii și date despre folosirea anumitor medicamente. Vor urma o serie de investigații medicale, incluzând o radiografie a piramidei nazale, analize medicale generale și un consult preanestezic. 

2. Operația propriu-zisă 

Dacă sunt identificate probleme respiratorii, dar există și solicitări de ordin estetic, chirurgul va realiza în același timp operator intervenția de rinoplastie și cea de deviație de sept. În unele cazuri, în special când este vorba de rinoplastii secundare sau rinocorectii, este necesară modificarea formei anumitor zone nazale sau întărirea vârfului nazal cu grefe de cartilaj. La finalul intervenției chirurgicale, pacientului îi este plasată o atelă la nivel nazal, pentru a stabiliza oasele nazale și a favoriza vindecarea corectă. În medie, o astfel de procedură durează între 2 și 3 ore. Operația estetică la nas are o medie de durată de 1 oră și 30 de minute. 

Acest tip de intervenție se realizează întotdeauna cu anestezie generală. 

3. Perioada de recuperare 

Spitalizarea postoperatorie este de 24 de ore, pacientul urmând să revină la 2-3 pansamente periodice. În cea de-a 10-a zi, postoperatoriu, este înlăturată atela nazală. Dupa îndepărtarea atelei, pacientul va efectua toaleta nazală cu spray-uri speciale, pentru curățarea narinelor și va evita purtarea de ochelari de soare și traumatismele la nivel nazal. De asemenea, în primele 3 luni postoperatoriu, va evita expunerea îndelungată și continuă la temperaturi extreme – mai mici de 0 grade și peste 35 de grade Celsius. 

În primele 3 săptămâni după intervenția de rinoplastie, urmează o primă etapă a scăderii inflamației postchirurgicale, aceasta fiind cea mai importantă și spectaculoasă dintre etape, pacientul bucurându-se de o primă imagine a noii sale înfățișări. În următoarea perioadă, până la 1 an de la operație, nasul va fi într-o continuă evoluție, de aceea e foarte important ca pacientul să se prezinte la controale periodice, la 1 lună, 3 luni și 6 luni. La ultimul control, la 12 luni de la intervenția de rinoplastie, pacientul poate fi evaluat complet, iar arhitectura nazală poate fi considerată definitivă. 

Care sunt riscurile operatiei de rinoplastie? 

Riscurile intervenției sunt minime, atâta timp cât pacientul respectă indicațiile post-operatorii. În practica medicală, au fost întâlnite reacții adverse la anestezie, sângerare sau decolorarea pielii. 

Evaluarea stării de sănătate și analizele recomandate de medic înaintea intervenției de rinoplastie au ca scop minimizarea acestora. Tot pentru a evita complicațiile este indicat să urmați întocmai recomandările medicului pentru perioada post-operatorie și de recuperare.

Cât costă operația de rinoplastie la Dr. Cristian Nițescu, în cadrul Royal Hospital din București? 

În cabinetul  Dr. Cristian Nițescu din cadrul Royal Hospital din București, o operație de rinoplastie are prețul situat este între 4300-5000 Euro, în funcție de complexitatea cazului. Costurile includ consultul preoperator, anestezia, costul intervenției propriu-zise și al controalelor postoperatorii.  

Programează acum un consult preoperator, pentru a afla toate informațiiile de care ai nevoie și condițiiile medicale pe care trebuie să le indeplinesti pentru o operație de rinoplastie.

Când poți lua în considerare o rinoplastie secundară 

Rinoplastia secundară este soluția pentru corectarea unei rinoplastii nereușite sau care s-a soldat cu complicații. Poate fi abordată și dacă există nemulțumiri de ordin estetic legate de rezultatul primei intervenții. 

Trebuie reținut însă că rinoplastia secundară este o operație mai complicată decât rinoplastia primară, care implică mai multe riscuri, deoarece structura nazală este mai fragilă. 

5 întrebări frecvente despre rinoplastie 

Îmi pot îmbunătății respirația cu ajutorul rinoplastiei? 

Desigur. Este unul dintre beneficiile rinoplastiei. Prin corectarea defectelor structurale ale nasului, respirația este îmbunătățită semnificativ. 

Voi rămâne cu vânătăi dupa operația de rinoplastie? 

Nu, este doar un efect secundar temporar. Vânătăile care apar după rinoplastie se estompează și apoi dispar, în câteva zile. Medicul poate recomanda creme care grăbesc vindecarea. 

Am făcut o operație la nas și nu sunt mulțumit/ă de rezultat. Ce pot să fac? 

Este foarte important de reținut că durează până la un an să se definitiveze forma nasului, după rinoplastie. Trebuie răbdare. Dacă după această perioadă există totuși nemulțumiri legate de aspectul nasului, puteți discuta cu medicul despre oportunitatea unei noi intervenții. 

Pot vedea o simulare a nasului meu, după rinoplastie? 

Se poate face o simulare, însă nu este recomandată. Simularea nu corespunde 100% cu rezultatul intervenției și poate crea așteptări nerealiste.  

Se poate achita intervenția chirurgicală în rate? 

Nu, la clinica dr. Cristian Nițescu operația de rinoplastie nu poate fi achitată în rate. Singura modalitate este plata integral, înainte de intervenție.