PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Operații de organe genitale feminine și masculine disponibile la clinica Dr. Nițescu

A vorbi despre problemele de ordin estetic pe care le pot avea organele genitale nu este întotdeauna la îndemână. Anumite anomalii sau doar diferențe între ce ne dorim și ce ne-a dăruit natura pot fi surse de frustrări. Din fericire, chirurgia estetică vine în ajutorul tuturor, femei și bărbați, deopotrivă, cu soluții sigure, eficiente și la îndemână. Important este să nu mai considerăm organele genitale un subiect tabu, atunci când în joc este stima de sine și starea de bine a fiecăruia dintre noi.

Operația de labioplastie

Operația de labioplastie este o alegere pentru tot mai multe femei, atât din rațiuni estetice, cât și, în unele situații, din motive de disconfort. Problema labiilor prea mari poate să genereze probleme în relațiile intime ale pacientelor. Prin labioplastie este redusă dimensiunea incomodă a labiilor interioare, mici. Chirurgia organelor genitale externe la femei presupune redefinirea labiilor mici prin labioplastie, adică modificarea dimensiunii și formei zonei, scurtarea labiilor. Țesutul considerat surplus este îndepărtat printr-o procedură chirugicală, sub anestezie locală. Intervenția durează, în general, 1-2 ore. Pacienta va putea pleca acasă chiar în ziua operației.

Cum decurge recuperarea după operația de labioplastie?

Pentru o recuperare deplină și ușoară, este foarte important ca pacienta să respecte cu strictețe recomandările chirurgului estetician. Se recomandă renunțarea la fumat pentru o perioadă, atât înainte cât și după operație. De asemenea, evitarea activității sexuale și a efortului fizic intens pentru câteva săptămâni, purtarea de lenjerie intimă și haine din materiale de calitate, lejere dar și evitarea utilizării tampoanelor interne pentru o perioadă. După labioplastie, este posibil ca pacienta să aibă o perioadă de disconfort, amorțeală, durere locală și va trebui să poarte anumite pansamente.

Implantul testicular și liftingul de scrot

Ce este un implant testicular?

Intervenția estetică de implant testicular se adresează bărbaților cărora această parte anatomică le lipsește. Sunt cazuri în care unul sau ambele testicule au fost îndepărtate (extirpate), din motive medicale, sau sunt bărbați care se confruntă cu lipsa unuia sau a ambelor testicule ca urmare a unui defect din naștere (congenital).
Un astfel de implant are o mărime asemănătoare cu cea a unui testicul obișnuit. Acesta este din silicon și va fi plasat în interiorul scrotului. Implantul are o textură moale, iar aspectul final al unui implant testicular este corespunzător realității, natural. În mod normal, intervenția de implant testicular este relativ simplă și poate să dureze de la 20 la 40 de minute, sub anestezie generală.

Ce este liftingul de scrot?

Liftingul de scrot este o intervenție de chirurgie estetică a organelor genitale externe la bărbati menită să îmbunătățească aspectul fizic al organelor genitale externe masculine, reducând lăsarea cauzată de prezența excesului de piele. Operația este utilă nu doar din considerente estetice. De multe ori, pielea scrotală laxă provoacă iritații și disconfort. Există și cazuri în care această intervenție poate rezolva o problemă cauzată de îndepărtarea unei suprafețe prea mari de piele în timpul circumciziei, cu o consecință nedorită de diminuare a dimensiunilor penisului. Intervenția se realizeză sub anestezie generală.

Recuperarea după intervenție

Recuperarea se face ușor, condiția este ca pacientul să respecte pe deplin indicațiile medicului, atât înainte cât și după operație. Este normal ca, după implant, pacienții să resimtă un ușor disconfort în primele 24-48 de ore. Mai mult, este posibil ca scrotul să fie umflat și sensibil, o perioadă scurtă (3-4 zile). În aproximativ o săptămână, pacienții își vor putea relua toate activitățile, fără nicio problemă.

În clinica Dr. Cristian Nițescu se efectuează intervenții de chirurgie de corectare a aspectului organelor genitale externe, pentru ambele sexe. Un prim pas este un consult, în care medicul estetician vă va prezenta, în detaliu, etapele intervenției, vă va răspunde tuturor întrebărilor și vă va ajuta să vă definiți obiectivele și să vă calibrați așteptările.