PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Calitatea este mai importantă atunci când îți pui implanturi mamare!

De-a lungul timpului, au apărut nenumărate mărci producătoare de implanturi mamare de calitate îndoielnică. Din păcate există o mulţime de medici „amatori” care le utilizează dar şi multe paciente care caută un preţ cât mai mic pentru o intervenţie cu silicoane.

În nenumăratele discuții de la congresele de specialitate, am observat că au apărut diferite probleme, unele chiar grave, la posesoarele unor mărci producătoare de implanturi mamare cu preț scăzut. Atât în mentalitatea poporului român, precum şi în alte ţări din străinătate, încă nu există noţiunea de calitate, ci cea de „cât mai ieftin”.

Nu pot să îmi dau cu părerea asupra calităţii sau a lipsei acesteia în ceea ce privește implanturile mamare în cauză, pentru că nu le-am folosit niciodată, dar pot spune cu certitudine că un produs foarte ieftin e cel puţin dubios. În plus eu nu pot, din respect pentru pacientele mele și de asemenea prin prisma experienței acumulate în 20 de ani de practică, să recomand un produs care nu a fost avizat în SUA de către FDA. Acestia sunt foarte exigenți cu orice produs nou, ce vrea să intre pe piaţă, implantul fiind supus la numeroase cicluri de testare clinică, până a intra propriu-zis în uz.

Astfel, pot să vă spun că la ora actuală există două mărci de renume mondial, firme serioase, ale căror produse le folosesc deja de mulţi ani. Până acum nu am întâlnit probleme legate de ele, iar oricum, dacă ar apărea neplăceri, aceste firme asigură garanţia implanturilor, dacă se demonstrează prezența unui viciu. Trebuie reţinut, că protezele de silicon, ca orice produs, ca orice dispozitiv medical sau nemedical, nu sunt perfecte. Astfel, la un moment dat vor trebui schimbate, lucru ce se poate întâmpla mai devreme sau mai târziu, perioada recomandată de aceste firme producătoare fiind cam de 10 ani de purtare.

Protezele mamare nu au viaţă de utilizare egală cu viaţa pacientei, cum afirmă unii medici din branşă! Este foarte adevărat că am avut paciente cu implanturi mamare care au revenit la consult la 15-20 de ani de la operație, care nu întâmpinat nicio problemă şi nu au optat pentru a le schimba. Altele, fără a manifesta nemulţumiri, au decis însă să le schimbe mai repede de 10 ani. Până la urmă modul în care se comportă sânul cu implantul depinde foarte mult de stilul de viaţă şi de organismul posesoarei: de variaţiile de greutate, de balanţa hormonală, de faptul că este fumătoare sau nu, de activităţile zilnice efectuate, etc.

Sfaturile mele,  în încercarea de a responsabiliza o persoană care doreşte să-şi facă o intervenţie de implant mamar sunt:

  • întrebaţi chirurgul plastician ce implanturi foloseşte;
  • interesaţi-vă dacă acel medic e o persoană de încredere;
  • nu citiţi toate informațiile de pe diverse site-uri neavizate, unde fiecare îşi dă cu părerea, nefiind în cunoştinţă de cauză. Citiţi pliante făcute de firma producătoare de implanturi şi adresaţi orice întrebare sau nelămurire plasticianului;
  • interesaţi-vă cât costă operaţia cu un implant de calitate;
  • întrebaţi medicul ce dimensiune este optimă pentru dumneavoastră şi nu veniţi cu idei preconcepute;
  • solicitaţi buletinele de la implanturi, dacă acestea nu vă sunt înmânate a 2-a zi după operaţie deoarece, dacă pe viitor aveţi vreo problemă sau doriţi pur şi simplu să schimbaţi protezele, trebuie să ştiţi şi dumneavoastră şi medicul care vă operează ce s-a introdus prima dată;
  • dacă nu dispuneţi de fonduri suficiente pentru a efectua o intervenţie la un medic serios, cu implanturi de calitate, mai bine amânaţi data operaţiei, până într-un viitor apropiat, când veţi fi apt financiar să vă permiteţi acest lucru. Nu optaţi pentru varianta mai ieftină, pentru că aceasta este de cele mai multe ori creatoare de mari bătăi de cap, ulterior putând apărea complicaţii de temut.

Credeţi-mă că nu merită să vă puneţi sănătatea şi viaţa în pericol. Astfel, alegeţi cu grijă.

Articole Similare