PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Se poate spune despre operația de lifting sprancene că este un mare ajutor pentru satisfacția pe care o ai când te privești în oglindă și un pas important către o imagine de sine mai bună. E un fapt natural: cu trecerea timpului, zona de sub sprâncene cunoaște un fenomen de „cădere”, care ajunge să deranjeze nu doar din punct de vedere estetic, ci, mai cu seamă, din considerente de ordin practic, întrucât, de multe ori, se ajunge chiar la o îngustare a câmpului vizual. 

Lifting sprâncene – Cui se adresează?

Ridicarea de sprâncene este o intervenție ce se adresează deopotrivă femeilor și bărbaților ce acordă o binemeritată atenție felului în care arată și se simt. Lifting-ul de sprâncene este o necesitate atunci când fenomenul de „cădere” a zonei de sub sprâncene duce la o îngustare a câmpului vizual. Prin lifting, se obține o revenire la parametri optimi funcționali și estetici.

La ce vârstă se poate face un lifting de sprâncene?

Intervenția se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani care suferă de ptoza sprâncenoasă, cu alte cuvinte, vorbim de fenomenul de „cădere” a zonei de sub sprâncene. Acesta este un fenomen ce apare, de regulă, concomitent cu înaintarea în vârstă, dar sunt cazuri în care ptoza sprâncenoasă este congenitală, intervenția de lifting sprâncene dovedindu-se oportună la vârste mai mici (peste 18 ani). Până acum, cele mai multe intervenții de ridicare a sprâncenelor efectuate în clinica Dr. Nițescu s-au înregistrat la pacienți cu vârsta de peste 35 de ani.

Cum se desfășoară operația de lifting sprâncene?

Intervenția presupune 2 incizii minime de cca 3-4 mm la limita superioară a fiecărei sprâncene, urmate de “suspendarea” zonei cu ajutorul unor fire plasate submuscular și subcutanat. În 90% din cazuri, intervenția se recomandă a fi realizată în asociere cu blefaroplastia superioară, sau cu blefaroplastia superioară și inferioară, întrucât zona adiacentă globilor oculari se consideră a se constitui într-o unitate estetică a feței. Liftingul de sprâncene se poate efectua atât sub anestezie locală, cât și sub anestezie generală. Detaliile referitoare la operație se stabilesc împreună cu medicul chirurg estetician și au în vedere particularitățile fiecărui pacient.

Există contraindicații pentru această intervenție?

În general, pentru lifting de sprâncene sunt foarte puține contraindicații. E foarte important, însă, un consult prealabil cu medicul estetician, cel care va face o analiză minuțioasă a stării de sănătate și va face recomandarea pentru intervenție. La clinica Dr. Nițescu veți găsi îndrumare competentă și sfaturile profesioniste.

Cum decurge recuperarea după operație?

Recuperarea post-operatorie este, în general, una foarte rapidă. E necesar, totuși, ca primele 3-4 zile după intervenție să fie zile de repaus. Se recomandă ca, pentru câteva zile după operație, inciziile să fie protejate cu ajutorul unor bandaje compresive, întrucât, în perioada post-operatorie ar putea să apară mici sângerări la nivelul inciziilor. Aceste bandaje au, de asemenea, rol în fixarea țesuturilor. E posibil ca, după operație, să apară dureri de cap și tensiuni la nivelul frunții. Acestea vor dispărea după maxim 2-3 zile. Activitățile sportive se pot relua într-o perioadă de 14, până la 21 de zile. Decizia va fi luată împreună cu chirurgul estetician.

Costul operației de lifting sprâncene variază în funcție de complexitatea ei.

Intervenția de lifting sprâncene nu va jena folosirea mușchilor faciali de expresie și nici nu va altera în vreun fel expresia facială. În urma intervenției, aspectul permanent obosit va fi înlocuit de o privire mai luminoasă, întinerită. Te așteptăm la un consult.