PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Abdominoplastia, parțială sau totală, este procedeul chirurgical de corectare a ptozei abdominale (abdomenului ”căzut”) prin eliminarea excesului tegumentar și adipos din această zonă.

Operația se adresează în egală măsură femeilor și bărbaților ce se confruntă cu problema ptozei abdominale, cunoscută popular și sub termenul de ”șorț abdominal”, ce se instalează, de obicei, în urma pierderii rapide în greutate sau sarcinilor repetate ori după operații de cezariană (în cazul unora dintre paciente). Indiferent de cauza apariției ptozei abdominale, aceasta va putea fi corectată doar chirurgical. În clinica Dr. Nițescu din București, operația de abdominoplastie parțială sau totală se realizează cu succes de peste 25 de ani.

 

 

abdominoplatie Bucuresti, infografic cu numarul de operatii realizate, costul mediu al interventiei, durata operatiei, timpul de recuperare dupa abdominoplastie | Dr. Cristian Nitescu

În ce constă operația de abdominoplastie?

Când vorbim de abdominoplastie, va trebui să clarificăm un prim aspect: aceasta este o intervenție chirurgicală eminamente estetică, ce elimină excesul tegumentar și de țesut adipos. Eventualele patologii de perete abdominal (cum ar fi herniile și eventrațiile) dacă sunt prezente, se vor corecta printr-o intervenție de chirurgie generală.

Tipuri de abdominoplastie

Abdominoplastia parțială

Atunci când vorbim de un exces tegumento-adipos relativ mic, (ptoza abdominală de grad I sau II), va fi nevoie de o abdominoplastie parțială: se va face o incizie la nivelul zonei suprapubiene (poate fi locul unei eventuale cicatrici de cezariană), incizie ce va fi ușor ascunsă, ulterior, de lenjeria intimă. Se va înlătura excesul tegumentar și adipos și se va închide plaga.

Abdominoplastia totală

În cazul în care excesul tegumento-adipos este mare sau foarte mare, vorbim de ptoza abdominală de gradul III sau IV, ce va fi corectată prin abdominoplastie totală: incizia se va plasa tot la nivel suprapubian, se va realiza excizia ”șorțului abdominal”, urmată, în acest caz, de repoziționarea ombilicului pe linie mediană, în poziția sa fiziologică și apoi închiderea plăgii.

Dacă este necesar, concomitent cu această intervenție se poate realiza și o lipoaspirație, în cazul în care ”șorțul abdominal” este însoțit de exces adipos la nivelul flancurilor.

Pregătirea pentru operație

Primul pas pentru intervenția de abdominoplastie îl constituie programarea unui consult. La clinica Dr. Nițescu din București, veți beneficia de o evaluare competentă și de un program complet de revenire a abdomenului la cea mai bună formă a sa din punct de vedere estetic.

O trecere în revistă a istoricului medical și a posibilelor alergii vor asigura derularea abodominoplastiei în condiții de maximă siguranță. Medicul vă va prezenta intervenția și pașii pe care îi aveți de făcut până la operația de abdominoplastie, complicațiile ce ar putea apărea și modul în care se va interveni pentru înlăturarea acestora. De asemenea, veți primi sfaturi competente pentru perioada pre și postoperatorie. Cu siguranță, renunțarea la fumat (cel puțin în această perioadă) este necesară pentru derularea intervenției  de abdominoplastie în condiții optime.

Recuperarea postoperatorie

Operația de abdominoplastie se realizează sub anestezie generală. La Dr. Cristian Nițescu, în cadrul Royal Hospital din București, această operație durează aproximativ 2 ore și jumătate și este urmată de 24 sau maxim 48 de ore de repaus în cadrul spitalului. După externare, vor urma 3-4 controale, urmând ca, după 14 zile, să fie extrase cele câteva fire plasate la nivelul inciziei.

Postoperatoriu, este important să urmați o dietă hipolipidică și să purtați contenție elastică (burtieră sau brâu elastic cu închidere prin arici) timp de 3 săptămâni în mod continuu (24h/24h) și, ulterior, încă 3 săptămâni, 12 ore pe zi (doar ziua, sau doar noaptea).

Vi se va recomanda evitarea expunerii la soare a zonei operate pentru minim 6 luni și aplicarea unui gel siliconic pentru prevenirea apariției cicatricilor.

Ca în orice intervenție de chirurgie estetică, și în cazul abdominoplastiei se recomandă controale la 1 lună, 3 ,6 și 12 luni, conform precizărilor medicului.

Abdominoplastie preț

O operație de abdominoplastie efectuată de Dr. Cristian Nițescu in cadrul Royal Hospital București are un preț orientativ de 4500 Euro, cu precizarea că, pentru fiecare intervenție în parte, costul va fi stabilit în urma consultului, ce va stabili dacă este necesară o abdominoplastie parțială sau una totală sau dacă sunt implicate și alte intervenții, cum ar fi lipoaspirația.

Dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică și doctor în medicină, cu sute de operații de abdominoplastie realizate cu succes, vă poate ajuta și îndruma pentru a obține rezultatul dorit. Programați-vă pentru un consult preoperator în cabinetul medicului Cristian Nițescu din cadrul Royal Hospital Bucuresti. tot atunci veți afla și detaliile finale legate de prețul operației de abdominoplastie.