PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Beneficiile unei operații estetice în timpul iernii

Vara a trecut, iar de acum ne așteaptă zilele reci de iarnă. Hainele groase și timpul petrecut în casă ferindu-ne de frig sunt o perspectivă neplăcută la prima vedere, mai ales dacă ești una dintre acele persoane care iubește lumina soarelui. 

Totuși, există o serie de avantaje ale iernii la care nu te-ai gândit și pe care ar trebui să le iei în calcul dacă vrei să treci printr-o operație estetică. Dr. Cristian Nițescu, medic estetician cu peste 20 de ani de experiență, ne explică în acest articol beneficiile chirurgiei plastice în timpul sezonului rece.

Cicatricile au timp sa se maturizeze

Cicatricile sunt o parte normală a procesului de recuperare, acestea fiind extrem de vizibile mai ales la scurt timp după ce ai trecut printr-o operație estetică. Chiar și după ce inciziile realizate de către chirurg se închid, cicatricile vor fi roșii, ridicate și umflate. 

În unele cazuri, pot fi necesare câteva luni sau chiar ani pentru ca pielea tăiată să capete un aspect natural. Dacă alegi să treci printr-o intervenție estetică pe timpul iernii, vei lăsa timp suficient cicatricilor să se estompeze. Din această cauză, este recomandat ca în sezonul rece să apelezi la proceduri precum: 

Umflăturile dispar mai ușor 

Așa cum cicatricile pot avea nevoie de mai multe luni pentru a-și pierde din roșeața inițială, umflarea poate fi prezentă pentru aceeași perioadă de timp. Cele mai multe umflături dispar după câteva săptămâni, dar restul pot persista până la șase luni. 

Prezența acestor umflături afectează calitatea generală a rezultatelor și te împiedică să ai parte de imaginea dorită. Planificați operația iarna, astfel încât eventualele umflături să dispară înainte de vară.

Iarna îți poți ascunde mai ușor bandajele și cicatricile

Chiar și după ce primele etape ale procesului de vindecare au fost parcurse cu succes, tot mai rămân o serie de semne care indică faptul că ai trecut printr-o operație estetică. Dacă vrei să ascunzi faptul că ai apelat la un medic estetician sau pur și simplu vrei să ai grijă de intimitatea ta, iarna se dovedește anotimpul perfect pentru o transformare de imagine.

Iarna permite ascunderea mai ușoară a cicatricilor și bandajelor pe care le folosești în procesul de recuperare. Mânecile lungi, puloverele largi și eșarfele vă permit să ascundeți zonele operate până când te simțiți gata să arăți rezultatele.

Vei fi în formă maximă pentru evenimentele verii

În timpul verii au loc vacanțe, petreceri și alte evenimente sociale la care vei avea oportunitatea să îți arăți noua imagine, îmbunătățită cu ajutorul chirurgiei estetice. În timp ce majoritatea pacienților se întorc la muncă și la alte activități în decurs de 2-3 săptămâni după o intervenție estetică, ar putea dura mult mai mult pentru ca rezultatele procedurii tale să devină pe deplin evidente. Programarea procedurii în timpul iernii îi va oferi corpului tău suficient timp pentru a face față umflăturilor, vânătăilor și oricăror alte efecte secundare ale intervenției chirurgicale înainte de a te bucura de evenimentele verii.

Dacă vrei să te pregătești pentru evenimentele din vara viitoare sau pur și simplu vrei să elimini unele defecte și ai imaginea pe care mereu ți-ai dorit-o iarna este anotimpul ideal pentru a face pasul cel mare și a apela la chirurgia plastică. Dr. Cristian Nițescu este unul dintre experții de top din România în acest domeniu și te va ghida pas cu pas, până vei ajunge la obiectivul pe care ți l-ai propus.

Articole Similare