PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Mărimea și forma unui implant cu silicoane

Cum îți alegi mărimea și forma unui implant cu silicoane

Decizia de a-ți face un implant cu silicoane ar trebui să fie bazată și pe aspectele tale fizice, nu doar pe cele psihice. Dacă îți dorești să te simți bine în pielea ta, ar trebui să ai grijă să îți alegi un model de implant care nu numai că arată frumos, dar se și potrivește cu conformația ta fizică. Îl vei purta în fiecare zi, deci ar trebui să nu te doară spatele, să poți face sport de fiecare dată când vrei și să slăbești 3 kilograme fără să-și schimbe aspectul, nu-i așa? Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când iei această decizie.

Din moment ce forma și dimensiunea sânilor diferă de la o femeie la alta, nu există un implant ideal care să se potrivească pentru fiecare femeie. De aceea, există pe piață un număr mare de variante de implant, cu dimensiuni și forme diferite. Mărimea unui implant cu silicoane poate fi aleasă în mare parte în funcție de dorințele și așteptările pacientei (în mare parte pentru că medicul specialist trebuie să ajute pacienta să aleagă mărimea care se potrivește atât cu tipul corpului, cât și cu capacitățile acestuia, astfel încât să nu pună prea multă presiune asupra coloanei vertebrale). Forma, pe de altă parte, trebuie să țină cont de tipul  sânilor. Cele două tipuri principale de silicoane sunt cele ANATOMICE (în formă de lacrimă) și cele rotunde. Această decizie ar trebuie luată împreună cu medicul specialist, întrucât acesta ia în considerare și cantiatea de țesut pe care pacienta îl are în zona sânilor, care este localizarea cea mai potrivită a inciziei, precum și locul în care va fi poziționat implantul cu silicoane (submuscular sau subglandular).

Implant cu silicoane rotunde sau anatomice?

Cele mai frecvente implanturi sunt cele rotunde, în formă de semisferă. Acestea sunt potrivite mai ales femeilor care își doresc un decolteu mai plin și sâni rotunzi în partea superioară a bustului. Cu toate acestea, pacientelor cu torace alungit sau extrem de slabe care au, implicit, țesutul subțire, le este recomandat un implant cu silicoane anatomice. Acestea oferă, în acest caz, un aspect mai natural decât cele rotunde.

Implanturi cu silicoane mari sau mici?

Un implant cu silicoane mari oferă un decolteu generos și un contur diferit corpului. Din moment ce implanturile mamare au dimensiuni variate și fiecare variantă în parte îi oferă bustului un aspect diferit precum și o presiune diferită asupra coloanei vertebrală, alegerea trebuie făcută relativ la conformația corpului.

Mărimile mari de silicoane au drept efect o transformare semnificativă a conturului corpului, precum și un aspect mai simplu de remarcat. Acesta este și principalul motiv pentru care pacientele aleg, de obicei, să recurgă la chirurgia estetică. Cu toate acestea, mărimile mari de silicoane pot presupune și complicații.  Acestea includ: aspectul vălurit al sânului, un risc ridicat ca implanturile să se rupă, un nivel ridicat de disconfort fizic, precum și imposibilitatea de a realiza performanțe sportive.

Mărimile mici de implant cu silicoane, pe de altă parte, au început să devină din ce în ce mai frecvente în rândul femeilor, mai ales dat fiind faptul că  dau fermitate şi volum sânilor fără să afecteze aspectul natural al acestora. Totuși, mărimile mici de silicoane pot fi un motiv de regret pentru o femeie care şi-ar fi dorit o dimensiune mai mare a sânilor. Acesta este și motivul pentru care alegerea siliconului necesită multă atenție și trebuie făcută sub îndrumarea specialistului.

Silicoanele „conservatoare” sunt pentru femeile care îşi doresc să arate nu doar mai natural, dar şi mai tineresc. Acest tip de implant este indicat femeilor care nu au forme proeminente, celor care își doresc să „umple” decolteul fără ca diferența să fie sesizabilă pentru cei din jur. Silicoanele „conservatoare” au principalul beneficiu că sunt mai puţin vizibile, oferindu-le femeilor un aspect mai natural. De asemenea, acestea permit purtarea unor modele diferite de haine şi nu stânjenesc activitatea sportivă. Pentru unele persoane, totuși, acestea sunt mult prea mici. Unde mai pui și faptul că presupun și un număr semnificativ de riscuri şi complicaţii, este justificat faptul că sunt o alegere destul de rar întâlnită.

Așadar, indiferent care sunt motivele pentru care îți dorești să îți pui un implant cu silicoane, trebuie să-ți alegi modelul cu grijă, în funcție și de specificul corpului tău. Pe termen lung, implantul te va face să te simți mai bine în pielea ta, ca celelalte paciente care au ales să își mărească sânii. Dacă, totuși, alegi un implant care este prea greu pentru tine, s-ar putea să îți apară probleme cu coloana vertrebrală în timp. Apelează, așadar, la un medic specialist care să te ajute să iei decizia potrivită.

Vrei mai multe informații despre implanturile mamare?

 

Articole Similare