PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Operații estetice în București pe timp de vară

Anotimpul cald este un moment propice pentru realizarea intervențiilor estetice. Ritmul de viață mai lent din această perioadă, la care se adaugă posibilitatea de a-ți petrece concediile într-un mod relaxat, sunt două dintre motivele pentru care poți să apelezi la diferite operații estetice, vara, în București.

Ce tip de operații se pot face în București vara?

Dacă te gândești să apelezi la ajutorul unui chirurg estetician pentru a-ți îmbunătăți imaginea, vara poate fi un moment optim pentru a face acest pas. În timpul verii ai posibilitatea de a trece printr-o recuperare completă și lipsită de complicații și asta deoarece, în acest timp, te poți relaxa și lua o pauză de la sarcinile de la muncă sau de familie.

Anotimpul în care decizi să treci printr-o intervenție chirurgicală determină și măsurile de protecție pe care trebuie să le urmezi în timpul perioadei de recuperare. Iată care sunt cele mai frecvente operații estetice vara, făcute în București și cum decurge recuperarea în urma lor:

Implanturile mamare

Mărirea sânilor este o operație estetică populară și are ca scop obținerea unui bust mai proeminent și mai bine definit. În prezent, pentru această intervenție pot fi folosite, în principal, implanturile siliconice cu silicon solid.

Intervenția durează în jur de o oră și implică realizarea unui „buzunar” submuscular, sub mușchiul pectoral sau subglandular, plasat între glanda mamară și mușchi. Alegerea implanturilor, dimensiunilor acestora și a modului în care sunt inserate se face de către pacient alături de medicul specialist.

Perioada de recuperare după o intervenție de mărire a sânilor este de două-trei săptămâni, timp în care medicul estetician îți va recomanda evitarea efortului fizic excesiv și purtarea anumitor garmenturi pentu a susține bustul care se vindecă.

Ridicare de sâni (mastopexie)

Această intervenție este recomandată în cazul femeilor care au trecut prin mai multe sarcini sau au slăbit și sânii acestora și-au pierdut din fermitate. Intervenția presupune realizarea unor incizii și îndepărtarea unor porțiuni de țesut pentru a repoziționa sânii și a le reda o formă robustă.

Mastopexia poate dura între două și patru ore și, în unele cazuri, poate implica și folosirea unor implanturi mamare pentru obținerea efectului dorit. Realizarea unei astfel de intervenții în timpul verii îți oferă posibilitatea de a face o recuperare completă în doar trei săptămâni.

Reducție mamară

Un volum prea mare al sânilor poate duce la dureri de spate cronice, erupții sau iritații, limitări legate de realizarea anumitor activități sau probleme legate de imaginea de sine. În aceste cazuri operația de reducție mamară este o opțiune care rezolvă aceste lucruri fără a sacrifica aspectul bustului.

Intervenția durează în jur de trei-patru ore și necesită o internare de una-două zile. În timpul intervenției, chirurgul îndepărtează porțiuni din țesuturile mamare și schimbă poziția areolei și a mamelonului. Pielea și țesuturile rămase sunt apoi rearanjate pentru a reda sânilor fermitatea și a le îmbunătăți aspectul și forma.

Recuperarea după această intervenție durează circa trei-patru săptămâni, timp în care este indicat să eviți activitățile fizice solicitante. În această perioadă relaxarea și somnul odihnitor sunt esențiale pentru facilitarea procesului de recuperare, iar pe perioada verii poate fi ușor să ai parte de acestea.

Remodelare după operația de micșorare a stomacului

Reducerea dimensiunilor stomacului pe cale chirurgicală duce la o pierdere semnificativă în greutate și un exces de țesut în anumite zone de pe corp.

Intervențiile necesare pentru eliminarea excesului de piele și alte țesuturi trebuie stabilite în funcție de particularitățile și așteptările pacienților în fiecare caz.

Liposucție

Această intervenție permite remodelarea siluetei fără a apela la diete severe sau programe epuizante de exerciții. Liposucția este recomandată pentru eliminarea depozitelor de grăsime aflate pe abdomen, coapse, fese, brațe sau „gușă”.

Recuperarea completă după o liposucție poate dura aproximativ trei săptămâni. Cu toate acestea, în doar câteva zile de la intervenție te poți întoarce la activitățile de zi cu zi sau chiar la muncă fără mari dificultăți.

Dacă ești interesată de realizarea unor operații estetice pe timp de vară în București, Dr. Cristian Nițescu, cu peste 25 de ani de experiență în domeniu, este specialistul la care trebuie să apelezi.

Articole Similare