PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Când implantul mamar este o necesitate, nu un capriciu

Implantul mamar este soluția către un bust generos, spre care multe femei se îndreaptă, din dorinţa de a schimba ceva la înfăţişarea lor. Datorită progreselor chirurgiei estetice, femeilor le este mult mai simplu acum decât în trecut să facă îmbunătățiri la corpul lor, iar implantul mamar este printre cperații estetice foarte căutate.

Dacă sunt nemulțumite de mărimea sau forma sânilor, femeile recurg cu entuziasm la implantul mamar.

Multe dintre pacientele mele mi-au mărturisit că nemulțumirile legate de propriul corp se reflectă asupra vieţii lor. Multe paciente mi-au mărturisit asta, deci nu este de mirare că soluțiile precum implantul mamar sunt la mare căutare în rândul reprezentantelor sexului frumos. Alegând să apeleze la ajutorul chirurgului estetician, femeile își pun speranța în profesionist că le va ajuta să arate mai bine și să scape de imperfecțiuni. Un implant mamar făcut de un chirurg experimentat le poate scăpa pe femeile lipsite de încredere de toate problemele de imagine, care le complică viața.

Chirurgia estetică reprezintă în primul rând o alegere independentă, voluntară şi conştientă. Și decizia de a alege implantul mamar ar trebui să fie la fel, din perspectiva mea, de profesionist în domeniu. Doresc să atrag atenţia asupra faptului că nicio intervenţie chirurgicală de înfrumuseţare nu trebuie făcută din curiozitate, din dorinţa de a fi la fel cu prietena X sau cu vedeta TV Y. Așa cum nici nu trebuie să îți faci implantul mamar doar pentru că așa te îndeamnă prietenului/soţului.

Ci dintr-o necesitate, având la bază o motivaţie personală, o dorinţă proprie. Implanturile mamare sunt recomandate atât în scop estetic, atunci când vorbim de sâni inexistenţi, de „bust plat”, cât şi în scop reconstructiv, în urma unei mastectomii. De asemenea, pot fi necesare după naştere, în combinaţie cu intervenţii de ridicare a sânilor sau pentru corectarea unor malformaţii congenitale. Sunt însă persoane care, deşi au sâni de dimensiuni medii, doresc un plus de volum. Astfel, fiecare chirurg estetician ar trebui să discute cu pacienta sa şi să stabilească exact care este motivaţia ei de a solicita această intervenţie, precum şi de a o sfătui ce dimensiuni sunt potrivite pentru un rezultat estetic echilibrat şi care să nu fie vulgar.

Chirurgul estetician va analiza amănunţit constituţia fizică a pacientei, precum şi calitatea şi consistenţa glandei mamare, pentru a stabili dimensiunile potrivite şi forma optimă a noului bust.

Astfel, forma şi mărimea implanturilor potrivite sunt discutate de chirurgul estetician cu fiecare pacientă în parte. Pentru reuşita intervenţiei, este esenţial ca pacienta să ştie exact ce îşi doreşte şi să comunice medicului aşteptările sale cu privire la rezultatul final. De asemenea, este absolut necesar ca pacienta să aibă aşteptări realiste şi să înţeleagă exact informaţiile primite de la medicul ei.

Procedura de mărire a sânilor este o intervenţie chirurgicală, iar înainte de a apela la această tehnică de înfrumuseţare, orice femeie trebuie să ia în considerare atât riscurile, cât şi beneficiile oferite. Însă, în primul rând, fiecare femeie trebuie să se asigure că este sigură de decizia de a-şi modifica bustul, decizie care va implica şi alte operaţii în viitor.

Articole Similare