PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

5 întrebări frecvente despre ștergerea ridurilor

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, tenul nostru îmbătrânește și apar ridurile. Pentru mulți pacienți ștergerea ridurilor este importantă, mai ales ca factor de redare a confortului legat de imaginea personală, de aceea am decis să împărtășesc cu voi cele mai frecvente întrebări ale pacienților legate de ștergerea ridurilor.

O să mă doară injectarea de fillere la nivelul feței?

Nu! Majoritatea fillerelor sunt pe bază de acid hialuronic, inserate în seringi speciale, cu ace create exact pentru aceste utilizări (umplere riduri, reconturare regiuni faciale), acestea conținând și anestezic local, în anumite cazuri. În plus, în cadrul pregătirii pre-procedură, după demachierea și curățarea pielii, se va aplica o cremă cu efect de anestezic local pe zonele vizate.

Se pot umple ridurile din zona pleoapelor inferioare?

Nu! În general, nu se recomandă injectarea de fillere la nivelul pleoapelor, existând riscuri mai mari decât beneficiile obținute (vizualizarea substanței prin transparența pielii, hematoame și echimoze, decolorarea pielii, necroze tegumentare, formarea de noduli, chiar și orbirea).

Soluția de ameliorare a ridurilor de pe pleoape este blefaroplastia, realizată în asociere cu injectarea de toxină botulinică la colțul ochiului, pentru așa numita „labă a găştii”, precum și ridicarea de sprâncene, toate pentru a reda fermitatea și luminozitatea regiuni perioculare, concomitent cu îndepărtarea excesului de piele și atenuarea ridurilor.

Cum scap de ridurile mici ce se formează în jurul gurii?

În general apar multe riduri, fiind dificil de a le umple pe toate cu filler. Recomandarea mea este combinarea injectării de substanță pe conturul buzelor, ce are ca rezultat întinderea pielii și un plus de volum al zonei, ameliorând astfel ridurile fine, cu umplerea ridurilor mai profunde peribucale, ce au rămas.

Ce metodă de reîntinerire facială este de durată?

Aceasta este o întrebare complexă, deoarece nu există o metodă de reîntinerire care să se potrivească oricui. De exemplu, la o față cu riduri generalizate și exces de piele, la persoane peste 45-50 de ani se indică un lifting cervico-facial, posibil în asociere cu operații gen blefaroplastie sau ridicare de sprâncene. În general, aceasta are un rezultat ce durează între 5 și 10 ani, în funcție de organismul și obiceiurile zilnice ale pacientului.

Când trebuie să încep cu procedurile de rejuvenare facială? La ce vârstă?

Nu există o vârstă fixă, depinde de calitatea pielii pacientului, de modul cum se îngrijește, dacă este fumător, de clima în care trăiește, etc. Oricum, în momentul în care apar primele riduri este bine să se prezinte pentru un consult la chirurgul plastician, pentru a stabili dacă nu se poate apela la metode gen injectare de botox sau umplere riduri cu acid hialuronic, având în vedere că aceste proceduri minim invazive pot juca un rol important în prevenirea și ameliorarea procesului de îmbătrânire.

Nu se poate stopa îmbătrânirea, dar se poate întârzia. De reținut însă, că toate aceste proceduri vor trebui efectuate periodic pentru menținerea rezultatelor, ele având însă efect cumulativ în timp, adică pacientul nerevenind la starea inițială.
În speranța că aceste răspunsuri vă vor fi de folos, aștept și alte întrebări legate de chirurgia estetică, pe facebook sau completând formularul de contact.

Articole Similare