PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

5 motive pentru care oamenii recurg la chirurgia estetică

Înainte de a apela la un chirurg estetician, orice persoană trebuie să se gândească foarte bine la intervenţia pe care şi-o doreşte, pentru a-şi da seama care sunt motivele care stau la baza deciziei sale. Ulterior, toate aspectele privind viitoarea procedură chirurgicală vor fi stabilite în cadrul consultatiei de chirurgie estetică. Această primă discuţie este extrem de importantă pentru buna desfăşurare a operaţiei, astfel încât fiecare persoană să fie informată cu privire la rezultatele ce se pot obţine.
Pot spune că de-a lungul carierei mele de peste 20 de ani în domeniul chirurgiei estetice şi reconstructive am auzit aproape toate motivele pentru care o persoană recurge la intervenţiile chirurgicale. Iată mai jos care sunt cele mai importante dintre ele:

Îmbunătăţirea aspectului fizic

Cei mai mulţi oameni care intră în cabinetul chirurgului estetician vor să arate mai bine, să fie mai atrăgători. Indiferent că vorbim de intervenţii de mărire a bustului, de ridicare a sânilor sau de mărire a buzelor – toate sunt motivate de dorinţa de a fi mai aproape de un ideal. Trăim într-o societate în care se pune mare preţ pe aspectul fizic şi astfel este de înţeles dorinţa oamenilor de a-şi corecta micile imperfecţiuni pentru a se integra mult mai uşor în grupul de prieteni sau la locul de muncă.

Încetinirea procesului de îmbătrânire

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru trece prin diferite schimbări, care, inevitabil, lasă urme mai mult sau mai puţin vizibile. Acestea pot afecta nivelul de încredere în propriile forţe. Din fericire, semnele trecerii timpului pot fi ameliorate cu ajutorul intervenţiilor chirugicale de ştergere a ridurilor, liftingului facial sau blefaroplastiei (procedura de întinerire a zonei din jurul ochilor).

Remodelarea corporală

Pentru multe persoane excesul de grăsime poate reprezenta o adevărată problemă, chiar şi după pierderea în greutate. De exemplu, persoanele supraponderale sau obeze care au slăbit foarte mult într-o perioadă scurtă de timp rămân cu un exces de piele, care trebuie îndepărtat. Astfel, se poate apela la remodelarea corporală. Procedura este recomandată şi pentru îndepărtarea depozitelor de grăsime de pe abdomen, coapse, fese sau aşa-numitele aripioare, atunci când celelalte metode eşuează.

Recăpătarea siluetei după sarcină şi alăptare

Naşterea şi alăptarea reprezintă momente minunate atât în viaţa unei femei, cât şi a proaspeţilor tătici. Deşi aduc cu ele clipe pline de fericire, ele produc şi câteva schimbări majore asupra corpului proaspetelor mame. Printre cele mai frecvente probleme care umbresc bucuria de a aduce pe lume un copil, se numără sânii lăsaţi sau sânii ptozaţi şi vergeturile care pot apărea pe burtă şi pe picioare. Fermitatea sânilor poate fi redobândită prin intervenţiile de ridicare a sânilor, în timp ce vergeturile după sarcină pot fi eliminate cu ajutorul abdominoplastiei. Foarte important de precizat este că aceste intervenţii nu sunt indicate femeilor care intenţionează să mai aibă o sarcină deoarece rezultatele obţinute prin aceste proceduri vor fi anulate în perioada gravidităţii.

Corectarea unor defecte anatomice

Una dintre cele mai populare intervenţii chirugicale de retuşare a imperfecţiunilor de la nivelul feţei este rinoplastia, adică operatia ce poate modifica forma şi dimensiunile nasului. Există multe persoane care au ghinionul de a se naşte cu un nas mai proeminent, coroiat, prea lung sau prea lat. În cazul acestora, rinoplastia este alegerea lor pentru a avea o viaţă normală. O altă procedură chirugicală cu efecte spectaculoase este otoplastia, cu ajutorul căreia urechile situate la distanţă de cap, pot fi repoziţionate normal, ameliorându-se astfel aspectul de “urechi clăpăuge”.

Articole Similare