PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Operații estetice la care apelează bărbații

Asociem operațiile estetice, în general, doar cu femeile. Cu toate acestea, din ce în ce mai des, bărbații apelează la un chirurg plastic pentru a elimina anumite defecte din naștere, cauzate de accidente sau pur și simplu pentru a-și îmbunătăți imaginea.

Deși numărul bărbaților care apelează la chirurgia estetică a crescut în ultimele decenii, subiectul încă poate fi privit ca un tabu. Iar asta înseamnă că bărbații care vor să își îmbunătățească anumite trăsături fizice trebuie să treacă de prejudecățile celor din jur, dar și de prejudecățile personale.

Intervenții chirurgicale la care apelează bărbații

Chirurgii adaptează procedurile estetice pe care le realizează la fizionomia și nevoile bărbaților pentru a le putea oferi rezultatele dorite. În general, bărbații apelează la aceste intervenții:

Rinoplastie

Această intervenție estetică este recomandată bărbaților care vor să elimine anumite imperfecțiuni ale nasului din naștere sau apărute în urma unui accident. De asemenea, o astfel de operație este indicată pentru îndreptarea liniei nasului și obținerea unui aspect masculin.

Blefaroplastia

Pe măsură ce bărbații înaintează în vârstă, pielea din jurul ochilor este printre primele care arată semne de îmbătrânire. De la riduri la pleoape căzute până la pungi de sub ochi, sunt semne care pot fi îngrijorătoare pentru bărbați. Chirurgia pleoapelor poate ajuta la ridicarea pielii și la eliminarea pungilor de sub ochi, oferind un aspect mai tânăr și mai plin de energie.

Liposucție

Abdomenul este una dintre zonele care este din plin afectată de înaintarea în vârstă. Astfel, stilul de viață, dar și modificarea metabolismului pot duce la formarea unor depozite de grăsime în această zonă. Din nefericire, acest țesut adipos poate fi extrem de „încăpățânat” și nu dispare chiar dacă bărbații apelează la diete și programe de exerciții fizice. 

În această situație, medicul estetician poate recomanda o liposucție pentru a elimina excesul de grăsime din zona abdomenului

Botox

La fel ca în cazul femeilor, botoxul este folosit de către bărbați pentru a-și elimina ridurile din zonele sensibile ale feței. 

Ginecomastia

Imaginea masculină pe care și-o doresc bărbații poate avea de suferit din unui dezechilibru hormonal care determină creșterea exagerată a sânilor. În această situație, specialiștii recomandă o ginecomastie, o intervenție care permite îndepărtarea țesutului în exces și obținerea unui aspect natural al pieptului.

Decizia de a apela la o intervenție estetică este un pas important, indiferent de genul unei persoane. Cu toate acestea, un estetician cu experiență te poate ajuta să înțelegi ce presupune o astfel de operație și să obții rezultatele dorite. Dr. Cristian Nițescu, are peste 20 de ani de experiență în acest domeniu și te poate ajuta să ai imaginea masculină pe care ți-ai dorit-o mereu.

Articole Similare