PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Care este diferența dintre botox și acidul hialuronic

Există un fals mit cum că botoxul se folosește pentru mărirea de buze: la toate discuțiile neavizate de la TV apare această exprimare. În realitate, acidul hialuronic nu are nicio legătura cu botoxul și botoxul nu se folosește la nici o procedură de mărire.

Asemănarea dintre cele 2 substanțe mai sus menționate este că ele se folosesc amândouă în cadrul procedurilor de înfrumusețare/întinerire.

Diferența dintre botox și acidul hialuronic

Botox și acidul hialuronic sunt două substanțe folosite în proceduri estetice pentru îmbunătățirea aspectului pielii și reducerea semnelor de îmbătrânire, dar ele au diferite mecanisme de acțiune și sunt utilizate pentru scopuri diferite.

Acidul hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță proprie organismului, ce se găsește în piele, țesuturi conjunctive, etc, cea de sinteză din injectabilele existente pe piatță fiind foarte asemănătoare cu cea umană. Ea are proprietatea de a atrage apa în țesuturile în care este injectată. Astfel s-a aplicat această proprietate pentru a mări anumite zone (buze), a umple ridurile sau cicatricile mici existente. Acidul hialuronic există în diferite versiuni, ale mai multor firme producătoare, cu densități diferite, fiecare dintre produse fiind adecvate pentru o anumită utilizare: cele cu densitate mai mică pentru mezoterapie, urmate de cele cu densitate mai mare pentru riduri fine, apoi cele pentru riduri adânci, urmate de cele și mai dense pentru mărirea de buze, în ultimul rând fiind cele foarte dense pentru proceduri de conturare facială (injectare în pomeți, pe linia mandibulei, etc). Toate aceste proceduri se realizează sub anestezie locală, unele dintre preparate având în compoziție și anestezic pe lângă acidul hialuronic. Ele vin preambalate, în seringi cu ace speciale, fiecare potrivit indicațiilor de utilizare. Efectul acidului hialuronic este temporar (între 3-6 și 9-18 luni, în funcție de zona în care se injectează și de tipul de substanță utilizată), după care trebuie repetată procedura. Spre deosebire de botox, acestea se injectează în riduri statice – gen: nazo-labial, cele din jurul buzelor, mentoniere.

Botoxul

Botoxul – toxina botulinică- este o substanță, o toxină, produsă de bacteria Clostridium botulinum și alte specii asemănătoare. S-a constatat că injectată într-o anumită concentrație ea scade activitatea musculară chiar până la 0. Inițial utilizată în tratamentul strabismului (în oftalmologie), aplicațiile ei s-au extins la chirurgia estetică, constatându-se că poate avea același efect și pe musculatura mimicii, reducând astfel ridurile de expresie. Astfel botoxul se injectează sub anestezie locală pentru a ameliora ridurile de expresie (datorate mimicii) ca: „laba gâștii” din zona oculară, cele intersprâncenoase, și cele de la nivel frontal. Efectul este de asemenea temporar, durata fiind 4-8 luni de la pacient la pacient, și depinzând de concentrația utilizată. Botoxul se poate utiliza de asemenea în tratamentul benzilor de platysma (corzi existente în regiunea gâtului – cervicala anterioara) și în tratamentul hipersudorației axilare și plantare. În timp efectul este cumulativ, în sensul că ridurile nu revin niciodată la stadiul inițial.
Astfel, cele 2 substanțe au nu numai mecanisme de acțiune complet diferite, dar și aplicații pentru zone diferite. Ele sunt complementare în tratamentele faciale, scopul fiind asocierea lor pentru a obține un rezultat de întinerire uniform la nivel facial.

 

Articole Similare