PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Operația pentru pleoape “căzute”: ce este și cum se face?

Pleoapele “căzute” sau ptoza palpebrală – după denumirea de specialitate, reprezintă fenomenul de întindere/lăsare graduală a țesutului care susține pleoapa, odată cu procesul de îmbătrânire. Operația pentru remedierea pleoapelor căzute se numește blefaroplastie

De ce se lasă pleoapele?

Pe măsură ce îmbătrânești, pielea își pierde din elasticitate și se lasă. Gravitatea și acest proces natural de pierdere a elasticității duc la apariția unui exces de piele, la nivelul pleoapelor superioare și inferioare. Se produc, astfel, ridurile și apare aspectul obosit, de ochi umflați.

Există chiar și situații în care pielea pleoapei superioare este atât de “lăsată” încât te poate împiedica să mai vezi bine. Necorectată, ptoza palpebrală poate să fie un factor de risc pentru apariția strabismului sau a ochiului leneș. 

Operația pentru pleoape „căzute”

Pleoapele “căzute” pot fi remediate relativ ușor, cu ajutorul unei proceduri chirurgicale estetice, blefaroplastia. În funcție de pleoapa pentru care este efectuată, blefaroplastia este superioară și inferioară

Înainte de operație, va trebui să te programezi pentru o consultație inițială, în cadrul căreia vei discuta cu medicul despre istoricul tău medical și despre așteptările pe care le ai de la operație.

Este important ca specialistul să știe dacă suferi de anumite probleme oculare precum glaucomul, ochiul uscat, sau dacă ai alte afecțiuni precum diabetul, probleme tiroidiene sau probleme de circulație sangvină.

Cum se desfășoară operația pentru pleoape „căzute”

Dacă alegi să faci operația pentru pleoape “căzute” la ambele pleoape, superioară și respectiv inferioară, chirurgul va începe de regulă cu pleoapa superioară. În cadrul operației va fi îndepărtată pielea și grăsimea în exces, din regiunile vizate. 

După procedură, va fi necesar să rămâi o perioadă scurtă sub supraveghere medicală. Temporar, este posibil să experimentezi sensibilitate sporită la lumină, lăcrimare, vedere dublă, ochi umflați și disconfort, dar aceste simptome vor dispărea, dacă urmezi indicațiile specialistului, în vederea unei recuperări cât mai rapide. 

Sfaturi în recuperare

După operația pentru pleoape “căzute” este recomandat să:

  • eviți activitățile foarte intense, precum sportul, timp de o săptămână;
  • eviți fumatul;
  • eviți să îți atingi prea mult ochii, sau să te scarpini la ochi;
  • dacă folosești lentile de contact, trebuie să renunți la ele, pentru aproximativ două săptămâni după operație;
  • îți protejezi ochii cu ochelari de soare în nuanță închisă, când ieși afară;
  • dormi cu capul ridicat, câteva zile;
  • aplici comprese pentru a reduce umflăturile;
  • mergi la următoarea programare, conform recomandărilor medicului tău, pentru eliminarea firelor. 

Rezultate dorite, după blefaroplastie 

Această operație pentru pleoape “căzute” este, de obicei, urmată de rezultate foarte bune pentru pacienți. Acestea constau într-un aspect vizibil întinerit al zonei ochilor și un aspect general de rejuvenare a chipului, mai multă luminozitate și suplețe a pielii. Urmele și umflăturile vor dispărea în circa două săptămâni, însă anumite cicatrici pot dispărea după o perioadă mai lungă, de câteva luni. Este important să îți protejezi, pe cât posibil, pielea fină și delicată a ochilor atunci când ieși la soare. 

Dacă ești interesată de o operație de corectare a pleoapelor “căzute”, te așteptăm la o consultație la Dr. Cristian Nițescu, pentru a vedea împreună care este soluția în cazul tău, pentru a obține efectul dorit.

Articole Similare