PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Ştergerea ridurilor – 5 motive pentru care să apelezi la această intervenţie

Înaintarea în vârstă şi schimbarea fizionomiei le afectează în principal pe multe dintre reprezentanţele sexului frumos. De cele mai multe ori, anii care se văd pe chip nu mai pot fi mascaţi prin machiaj. Există însă o soluţie pentru acest tip de problemă: ştergerea ridurilor cu ajutorul substanţelor injectabile şi nu numai.

Citește în continuare și descoperă motivele pentru care această procedură este benefică!

Ştergerea ridurilor este o procedură simplă şi nedureroasă

Ridurile pot fi şterse cu uşurinţă prin intermediul unor tipuri de tratament stabilite de medic la o primă consultaţie, în funcţie de nevoile pacientului. Există astfel mai multe tipuri de proceduri:

  • Peeling-ul chimic presupune “arderea” şi îndepărtarea celulelor îmbătrânite prin aplicarea unor substanţe pe suprafaţa pielii;
  • Ţesuturile superficiale (moarte) pot fi îndepărtate cu ajutorul laser peeling-ului care foloseşte efectul termic;
  • Dermabraziunea este o procedură la fel de simplă prin care ridurile de profunzime medie se netezesc. Procedura presupune o anestezie locală. Medicul utilizează o microfreză diamantată prin care va înlătura stratul superficial al pielii;
  • Injectarea toxinei botulinice este procedura care îndepărtează ridurile din zona frunţii, cele dintre sprâncene sau cele de la colţul extern al ochiului prin paralizia muşchilor mimicii din acea zonă. Ridurile sunt vizibil atenuate prin această procedură;
  • Injectarea cu acid hialuronic sau cu grăsime umană. Injecţiile se efectuează pe traiectul ridului precum şi în zonele imediat adiacente.

Ştergerea ridurilor este o procedură sigură

Înainte de efectuarea oricărei proceduri, medicul estetician poate recomanda efectuarea unor analize necesare care să permită o bună desfăşurare a intervenţiei chirurgicale. De asemenea, medicul poate recomanda şi efectuarea unor teste alergologice pentru prevenirea complicaţiilor care ar putea apărea în urma substanţelor injectate. Totodată,  procedurile sunt contraindicate în sarcina sau în perioada de alăptare.

Ştergerea ridurilor nu are complicaţii majore

În urma unei astfel de proceduri pot apărea echimoze, senzaţii de arsură, disconfort local, pigmentare, toate acestea fiind însă efecte tranzitorii care trec după câteva zile de la intervenţie.

Recuperarea este rapidă

Recuperarea după o astfel de procedură este extrem de rapidă şi poate varia de la câteva ore la o zi.

Tenul îşi va recăpăta elasticitatea şi catifelarea

Efectele vârstei vor fi diminuate văzând cu ochii. Fata va avea un aspect mai tânăr şi va fi mult mai catifelată.

Medicii recomandă anumite proceduri, cum ar fi injectarea cu toxina botulinică, cel mai devreme în jurul vârstei de 35 de ani. Totodată, aceste proceduri pot fi făcute şi pacientelor mai tinere în cazul în care acestea au pielea extrem de laxă cu riduri multiple, cauzate de cele mai multe ori de un stil de viaţă nesănătos.

Orice procedură durează până la 30 de minute. Poţi avea frumuseţe la orice vârstă, iar medicul estetician îţi poate reda din nou încrederea prin crearea unui ten perfect, vitalizat într-un timp scurt, fără complicaţii ulterioare.

Vrei mai multe informații despre ștergerea ridurilor?

 

Articole Similare