PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Viața după cancerul de sân. Când este recomandată înlocuirea implanturilor mamare?

Dacă ai avut risc ridicat de a suferi de cancer de sân sau ai fost diagnosticată cu această boală, mastectomia este una dintre opțiunile dintre care ai avut de ales. Reconstrucția mamară este recomandată în cazul extirpării integrale sau parțiale a țesutului mamar pentru a reda forma naturală a corpului. Cu toate acestea, trebuie să iei în calcul posibilitatea de a trece din nou prin această procedură.

Dr. Cristian Nițescu, medic estetician cu peste 20 de ani de experiență în domeniu, explică faptul că reconstrucția mamară este o modalitate eficientă și sigură de a oferi un aspect natural al pieptului. Cu toate acestea, rezultatele nu se mențin de-a lungul întregii vieți și poate fi indicată o nouă intervenție.

În general, este recomandată o nouă intervenție atunci când:

Implanturile mamare se rup

Deși redusă, posibilitatea ca implanturile mamare să se spargă sau chiar să se rupă nu trebuie ignorată. Datorită uzurii, după cel puțin zece ani de utilizare, există riscul ca un implant să se spargă sau să se rupă.

Pentru a evita o astfel de situație este indicat un control anual al implanturilor. În acest fel, un posibil accident poate fi evitat și poți afla care sunt opțiunile pe care le ai la dispoziție. Printre acestea se numără înlocuirea implanturilor deteriorate sau folosirea unei metode alternative de reconstrucție mamară.

Implanturile devin incomode

În timp, țesutul cicatrizat se poate acumula și îngroșa în jurul implantului. Acest lucru se întâmplă mai ales după radioterapie. Prea mult țesut cicatrizat poate fi incomod și poate modifica poziția implanturilor în raport cu restul țesuturilor mamare, ceea ce duce la asimetria accentuată a sânilor.

Pentru a rezolva aceste probleme este recomandată realizarea unei intervenții chirurgicale suplimentare. O astfel de intervenție estetică va avea rolul de a îndepărta țesutul cicatrizat, reducând în acest fel disconfortul resimțit de către pacientă. De asemenea, esteticianul poate folosi această ocazie pentru a corecta poziția implantului și aspectul general al sânilor.

Implanturile își schimbă poziția

Pielea își pierde elasticitatea odată cu trecerea timpului, iar asta duce și la o scădere a suportului pe care îl oferă țesuturilor și implanturilor mamare. Această transformare naturală poate duce la modificarea poziției în care se află implanturile și la o asimetrie a sânilor.

Forma sânilor reconstruiți poate avea de suferit și din cauza plasării implanturilor mamare sub mușchii toracici. În această situație există posibilitatea ca modul în care se mișcă acești mușchi să schimbe poziția implanturilor și să producă disconfort. O intervenție suplimentară poate fi recomandată, pentru a schimba implanturile și/sau amplasarea acestora, în fața mușchilor pectorali.

Reconstrucția mamară oferă femeilor care au fost diagnosticate cu cancer mamar sau care au un risc semnificativ de a suferi de această boală șansa să ducă o viață obișnuită după o mastectomie. În timp, poziția implanturilor mamare se poate modifica, iar asta duce la o schimbare a formei sânilor și, în unele cazuri, chiar la disconfort și dureri.

Dr. Cristian Nițescu recomandă un consult anual al sânilor reconstruiți, dar și atunci când nu mai ești mulțumită de aspectul lor. În cadrul unui astfel de consult, specialistul va determina cauza

Articole Similare