2019-12-09
Operația de blefaroplastie: ideală împotriva pleoapelor căzute
Corectarea aspectului pleoapelor, cunoscută drept operația de blefaroplastie, este cheia pentru problemele cu care pacienții care apelează la ea se confruntă, indiferent de sex, odată cu trecerea anilor. De la pielea și musculatură lăsată, până la micile depozite de grăsime care se formează la nivelul ochilor, toate acestea pot fi corectate prin blefaroplastie.
Conform datelor Societății Americane a Chirurgilor Plasticieni, operația de blefaroplastie se află în top 5 al celor mai efectuate operații estetice.
Majoritatea persoanelor care apelează la această intervenție chirurgicală au peste 35 de ani. Există pacienți cu ochii obosiți, îmbătrâniți, dar mai ales cu pielea pleoapelor vizibil lăsată, în mod ereditar, ce apelează la blefaroplastie înainte de 35 de ani.
Adio, pleoape căzute și chip obosit!
Din păcate, o dată cu trecerea timpului, atât pleoapele superioare, cât și inferioare, se pot lăsa sau pot părea umflate. Asta influențează și aspectul sprâncenelor. Pielea pleopelor se lasă, musculatura devine mai slabă, iar depozitele de grăsime par mult mai proeminente.
Din punct de vedere cosmetic, toate aceste lucruri pot da senzația unei înfățișări neatractive, unei fețe obosite și îmbătrânite.
Printr-o simplă reducere de piele de la nivelul pleoapelor superioare, se îmbunătățește vederea periferică, necesară pentru condus și alte activități bazate pe o vedere clară.
De asemenea, operația de blefaroplastie este benefică pentru persoanele care sunt nevoite să poarte lentile de contact.
Iritațiile apărute la nivelul ochilor din cauza pielii lăsate și disconfortul apărut la nivelul frunții din cauza mușchilor suprasolicitați, pot fi alte motive care îi determină pe pacienți să apeleze la blefaroplastie.
Tipuri de blefaroplastie
Blefaroplastia pleoapei superioare: constă într-o incizie în pliul cutanat natural, la nivelul pleoapei. Acest tip de intervenție este preferată de oamenii ce prezintă un exces de piele la nivelul pleoapelor superioare sau un aspect de piele pliată.
Blefaroplastia pleoapei inferioare: se elimină sau se repoziționează depozitele de grăsime și piele în exces, la nivelul pleoapei inferioare. În urmă operației de blefaroplastie, încrederea în sine și estetica feței pacientului se vor îmbunătăți.
În ambele cazuri, pacientul va fi analizat de către chirurg, în ceea ce privește: calitatea, cantitatea, simetria și starea pielii excesive, poziția genelor, simetria orbitală etc.
Operația de blefaroplastie: beneficii și particularități
Chirurgul estetician poate să efectueze o blefaroplastie atât pentru pleoapele superioare cât și pentru cele inferioare, în aceeași ședință.
Dacă un pacient își dorește să treacă printr-un proces mai amplu de rejuvenare, care să șteargă câțiva ani buni de pe chipul său, operația de blefaroplastie poate să fie integrată într-un plan mai amplu, alături de alte proceduri de înfrumusețare, precum lifting-ul facial sau utilizarea fillerelor dermice.
-
Operația de blefaroplastie te ajută să vezi mai bine;
-
Rezultatele sunt de lungă durata, însă nu permanente. Uneori, operația trebuie repetată, după câțiva ani;
-
Cicatricile sunt aproape invizibile;
-
Oferă un aspect natural, întinerit, la fel că și lifting-ul;
-
Prin blefaroplastie poți scapă de cearcăne și de aspectul ochilor umflați;
Pentru realizarea intervenției chirurgicale, se face o anestezie locală, sau generală – în funcție de cât de complexă va fi operația.
Perioada de spitalizare după operația de blefaroplastie este de aproximativ o zi. După o săptămână de pauză și odihnă, pacientul își poate relua activitățile și viața profesională.
Ce trebuie să știe un pacient, înainte de operația de blefaroplastie?
Pentru ca operația de blefaroplastie să aibă rezultate dorite, o persoană ar trebui să aibă în vedere că:
-
este necesar ca așteptările să îi fie cât mai realiste;
-
ar trebui să renunțe la fumat;
-
unele boli pot să încetinească procesul de recuperare;
-
este posibil să apară o învinețire și umflare a pleoapelor, după operație, dar va dispărea trepat.