PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Blefaroplastia – o operație cu dublu efect

Una dintre intervenţiile chirurgicale cu dublu efect (estetic şi funcţional) asupra pielii fetei este corectarea aspectului pleoapelor sau, ca să folosesc un termen la îndemâna tuturor, blefaroplastia.
Această operaţie se adresează tuturor persoanelor care, odată cu înaintarea în vârstă, au un exces de ţesut la nivelul pleoapelor (superioare şi/sau inferioare), ce creează aspectul de ochi permanent „obosiţi”. În anumite cazuri, afecţiunea poate chiar limita câmpul vizual.

Corectarea aspectului pleoapelor este una dependentă de procesul de îmbătrânire al unei persoane. Astfel că, excesul tegumentar de la nivelul ochilor devine vizibil, inestetic şi chiar supărător sub efectul inevitabil al trecerii timpului.
Tehnicile moderne ale chirurgiei estetice concurează cu succes ireversibilitatea procesului fizic de înaintare în vârstă. Din acest punct de vedere, ochii sunt acel detaliu al feței care pun cel mai bine în evidenţă neplăcerile cauzate de îmbătrânire. Nu ne mai putem redobândi niciodată tinereţea, dar în schimb putem face astfel încât să ne păstrăm o înfăţişare plăcută cât mai mult timp cu putinţă.

Pe lângă efectul estetic pe care îl are corectarea aspectului pleoapelor, vreau să subliniez totodată şi caracterul funcţional al acestui gen de intervenţie chirurgicală. Fac referire aici la senzaţia de oboseală sau de diminuare a vederii, precum şi la durerile oculare pe care corectarea aspectului pleoapelor le poate înlătura. Iată, aşadar, că există şi situaţii când operaţia estetică aduce după sine nu numai îmbunătăţirea unui aspect al corpului, ci chiar ajuta şi la vindecarea anumitor afecţiuni, în cazul acesta, cele de la nivel ocular.

Recomand cu încredere efectuarea unei astfel de operaţii estetice deoarece oferă beneficii majore, iar recuperarea este, în general, rapidă şi fără dificultăţi majore. O simplă incizie pentru îndepărtarea excesului tegumentar este suficientă pentru a reda sănătatea şi aspectul natural al ochilor. Renumitele „pungi de sub ochi” vor fi şi ele brusc date uitării. Pe cei care îşi fac griji din cauza faptului că nu vor arăta bine mereu, îi invit să privească lucrurile cu optimism. corectarea aspectului pleoapelor va fi întotdeauna o soluţie salvatoare.

Articole Similare