PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Ce intervenţii estetice ne sunt recomandate iarna

În prag de sărbătoare toţi ne dorim să arătăm cât mai bine, să fim la fel de tineri şi să nu simţim atât de acut trecerea unui alt an din viaţa noastră. După o analiză destul de exigentă cu tine însăţi, realizezi că corpul tău a depăşit mai multe limite pentru că în timp a încetat să te mai asculte. Din fericire, toţi ne dorim câte o schimbare, mai ales atunci când trebuie să o luăm de la capăt. Te-ai gândi că iarna nu este un sezon tocmai potrivit pentru intervenţii estetice, însă ai fi uimit să afli că medicii plasticieni sunt de altă părere.

Decizia de realizare a unei intervenţii chirurgicale trebuie să aibă în vedere o serie de factori, dintre care cei de mediu primează. Impactul temperaturii asupra tegumentului supus operaţiilor chirurgicale estetice se datorează accentuării sensibilităţii tegumentare. Expunerea alternativă a tegumentului la temperaturi calde şi reci poate exercita o presiune de adaptare accentuată, tulburări de microcirculaţie şi un proces de oxigenare insuficientă. Nu în ultimul rând, vântul şi umezeala cauzează deshidratare la nivelul pielii şi pot provoca fisurarea şi descuamarea sa.

Temperatura influenţează condiţiile de recuperare post-operatorii, motiv pentru care iarna este sezonul recomandat de numeroşi chirurgi esteticieni pentru realizarea unor operaţii estetice, cum ar fi: abdominoplastia, lipoaspiraţia, liftingul facial, peelingul, blefaroplastia pentru îndepărtarea cantităţii de piele excesive de pe pleoape.

Pe de altă parte, dr. Cristian Niţescu susţine că şi unele operaţii efectuate cu bisturiul se recomandă a fi efectuate iarna, cum ar fi operaţiile de implanturi mamare, întrucât ele presupun purtarea unor bandaje şi pansamente care pot fi mult mai uşor suportate şi camuflate cu ajutorul hainelor de iarnă. Un factor important îl reprezintă lipsa temperaturilor ridicate, fapt ce diminuează riscul apariţiei unor infecţii, iritaţii sau edeme. Totuşi, chiar şi aşa, temperatura foarte rece nu poate face bine unei intervenţii chirurgicale.

Vă recomand să fie evitat statul la temperaturi foarte scăzute în procesul de recuperare al pacientului.

Lipoaspiraţia şi neckliftul sunt recomandate tot pentru sezonul rece întrucât presupun purtarea unui corset strâns, mult mai uşor de suportat iarna decât vara.

Aşadar, dacă vrei să îţi faci un cadou pentru noul început de an, poţi alege orice tip de intervenţie estetică îţi trebuie pentru că nu există niciun impediment din punct de vedere medical.

Cu aşa veşti ştii deja ce să îi ceri Moşului!

Articole Similare