PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Sâni lăsați – o problemă estetică pe care o poți corecta ușor

Sâni lăsați – o problemă de aspect fizic pe care multe dintre pacientele mele caută să o corecteze, atunci când mă solicită pentru chirurgie estetică.

Ce femeie nu își dorește să aibă sânii fermi și plini, la orice vârstă, dat fiind că aceștia sporesc, în mod evident, încrederea în sine? Din păcate, însă, nu se întâmplă mereu ca sânii să fie, în mod natural, așa cum visează o femeie, ba chiar aspectul lor se modifică, pe parcursul vieții.

Rolul chirurgiei estetice este tocmai cel de a rezolva orice mică problemă corporală care, altfel, ar putea să creeze frustrări unei persoane.

Un chirurg estetician cu experiență te va îndruma și ajuta să atingi așteptările ideale pe care le ai, de la corpul tău, inclusiv atunci când ceea ce te deranjează cel mai tare este o pereche de sâni lăsați.

De ce se lasă sânii?

În termeni medicali, niște sâni lăsați arată prezența unei ptoze mamare. Aceasta poate să apară din mai multe motive. Cel mai adesea, fenomenul de sâni lăsați se produce pe fondul slăbirii excesive, al experienței nașterii și alăptării, precum și ca urmare a înaintării în vârstă. Există soluții chirurgicale care pot să remedieze problema.

Lăsarea sânilor este caracterizată de o cădere, dacă se poate spune așa, deopotrivă a densității sânului, precum și a zonei areolei. Este ceva normal ca, odată cu trecerea timpului și cu procesul de îmbătrânire, sânii unei femei să își piardă caracteristicile din tinerețe și, cumva, să pară afectați de gravitate, pierzându-și din volumul pe care îl aveau, în special în partea superioară. Astfel că nici decolteul nu va mai arăta plin și ferm.

Ptoza mamară poate să fie de trei feluri, scăzută, moderată sau severă, în situația din urmă fiind vorba despre cel mai ridicat grad de lăsare a sânilor. Așa cum am amintit, printre cauzele unor sâni lăsați se numără vârsta înaintată, pierderea semnificativă în greutate, de exemplu peste 20 de kg, sarcinile multiple, menopauza, un indice mare de masă corporală, obiceiul de a fuma, precum și ereditatea.

Ce poți să faci atunci când ți se lasă sânii?

Când ai sâni lăsați, care și-au pierdut fermitatea și suplețea, ai putea să te simți complexată și să apelezi la tot felul de metode prin care să îi ridici – cu ajutorul sutienelor cu push-up, de exemplu. Totuși, acestea doar ascund problema, nu o rezolvă.

Singura soluție realmente eficientă este chirurgia estetică, prin operația de ridicare a sânilor, numită mastopexie, sau lifting mamar, fără implanturi mamare, dacă sânii sunt suficient de mari, sau cu implanturi mamare, în cazul sânilor mici.

Această soluție chirurgicală pentru sâni lăsați ajută în remodelarea și redefinirea conturului sânilor, redă elasticitatea pielii și se recomandă după ce sânul a ajuns la dezvoltarea lui totală, matură.

Tratamentul chirurgical – soluția corectă pentru sâni lăsați

Obiectivele unei operații de lifting mamar, sau mastopexie, sunt eliminarea pielii în exces, ridicarea areolei și a mamelonului, repoziționarea acestora, astfel încât rezultatul final să fie unul atractiv, întinerit și susținut, rezolvându-se problema ptozei mamare.

Operația de ridicare pentru sâni lăsați se realizează sub anestezie generală și poate să dureze de la 2 la 4 ore. În cadrul unei mastopexii, medicul chirurg efectuează o serie de incizii, excizează tegumente și țesuturi mamare excedentare și, totodată, redimensionează și repoziționează zona areolei, dacă este necesar, pentru a crea un rezultat adaptat la nevoile pacientei.

Majoritatea pacientelor mele solicită, odată cu ridicarea sânilor, și augmentarea lor cu implanturi de silicon, acestea realizându-se simultan. Este important să discuți, la programarea inițială, cu medicul chirurg, despre așteptările tale și despre ceea ce urmează să obții prin operație.

După operația de ridicare pentru sâni lăsați, așa cum se întâmplă în cazul oricărei alte intervenții chirurgicale, este necesar să urmezi o perioadă de recuperare, de odihnă.

Sânii tăi vor fi ușor umflați și foarte sensibili, câteva săptămâni după operație, medicul îți va recomanda medicamentele necesare diminuării durerii. Totodată, va fi necesar să porți o bustieră specială, în primele trei săptămâni, și să dormi pe spate.

Sună-ne

+40 722 789 792

Articole Similare