PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

VIDEO| Povestea unei paciente cu implanturi siliconice

Te întrebi ce presupune o operație de mărire a sânilor cu implanturi mamare? În același timp ai vrea să afli ce impact poate avea sarcina să alăptarea asupra sânilor cu silicoane? Doctor Cristian Nițescu, chirurg estetician cu peste 20 de ani de experiență, vorbește despre intervenția estetică de c implant mamar scu ridicare a sânilor urmată de una dintre pacientele sale, după ce aceasta a rămas însărcinată și a alăptat.

Implanturi mamare cu ridicare a sânilor

Povestea pacientei:

Am avut o pacientă căreia i se implantaseră niște proteze mamare în urmă cu 3 ani de zile, când încă nu avea copii. Ele au fost puse subglandular. Surprinzător pentru mine, ea a rămas însărcinată foarte repede după implantul mamar. Fie că nu a știut că acest lucru trebuie să se întâmple mai târziu fie că nu știa că urma în curând o sarcină. Nu a avut nici un fel de problemă cu implantele însă după ce a alăptat, sânii s-au lăsat foarte mult. Pielea sa nu a fost de bună calitate și în plus a avut loc și o îngrășare și slăbire ulteriară ce au condus la căderea sânilor cu tot cu implanturi.  

La cererea pacientei și în urma examenului clinic am hotărât împreună să schimbăm implanturile, să le punem de data asta sub muscular și să facem o ridicare de sân. Am folosit proteze cu gel siliconic coeziv, am pus niște implante rotunde, pentru că așa am stabilit la consultație, și am ales un volum de 375 cm2.

Înainte de operație:

Pacienta a trebuit să urmeze niște restricții înainte de această intervenție. A trebuit să întrerupă fumatul, să nu ia timp de minim două săptămâni înainte de operație antiinflamatorii sau anticoncepționale și să aibă grijă să nu își deterioreze starea de sănătate.

Cum a decurs operația:

În cazul de față primul timp operator a fost cel de scoatere a implanturilor vechi. Acestea erau diferite ca dimensiuni –  cel din dreapta era mai mare iar cel din stânga mai mic, pentru că medicul care a operat anterior a considerat că sânii erau puțin asimetrici. Odată cu scoaterea implanturilor vechi am scos capsula care se formează la toată atunci când alegi această intervenție estetică. Am procedat după aceea la inserarea implanturilor, de data aceasta simetrice, de 375 de centimetri  ambele. De data aceasta am ales să le punem submuscular, ca să nu mai avem surprize ulterior și să cadă sânul odată cu implantul. Ultimul și cel mai lung timp operator a presupus ridicarea sânilor, după un plan preoperator stabilit.

În momentul în care faci o ridicare de sâni ai mai multe cicatrici decât dacă ai avea  un simplu implant mamar. Totuși această intervenție ne asigură că sânul va căpăta o formă normală. Chiar dacă există mici cicatrici mai vizibile în prima perioadă, după 5 luni de zile ele se estompează, urmând ca la 9 luni-1 an de zile ele să fie foarte, foarte puțin vizibile în marea majoritate a cazurilor.

Garanția implanturilor

Implantrile mamare nu au o garanție pe viața pacientului. Ca să vă dau un exemplu, cineva poate să își pună un implant la 18 ani și poate să trăiască 100 de ani. Este absurd ca un implant mamar care este, totuși, o chestie manufacturată tehnologic să reziste 80 și ceva de ani. Evident acesta este un exemplu extrem.

Eu le explic pacientelor mele că statisticile mondiale pe implantele mamare, indiferent de denumirea lor comercială sau de firmă, sunt pe 10 ani. Asta denotă faptul că după 10 ani pot apărea surprize sau situații în care uzura materialului poate să creeze probleme.

Implanturile și sarcina

După operația de mărire a sânilor, femeile pot rămâne însărcinate fără nici o problemă și pot alăpta fără nici un fel de risc. Lucrurile astea sunt foarte bine statate, nu le spun eu, le spun mulți cercetători care au făcut studii clinice pe numere mari de paciente și au ajuns la aceste concluzii care acum, în medicina estetică sunt axiome.

Singurul risc pentru femeile însărcinate, după implanturile mamare, este faptul că sânii ar putea să se lase mai mult decât dacă nu ar avea implanturi. De altfel, există persoane care știu acest lucru și care înainte să rămână însărcinate sau atunci când hotărăsc să facă un copil scot implantele. Asta nu pentru că ar avea o problemă implanturile în sine ci pentru că starea sânului post naștere și post alăptare poate să fie diferită. Dar, subliniez, poți la fel de bine să stai cu acestea și pe perioada în care ești gravidă și pe perioada alăptării și ulterior.

Recuperarea:

Bustiera este obligatorie în perioada de recuperare. Pentru această pacientă a fost folosită imediat post operator. Este o perioadă minimă de 3 săptămâni în care trebuie să stai cu permanent cu aceată bustieră. Asta înseamnă 24 din 24 de ore. Sigur, pot să mai existe mici momente în care îți faci igiena și dar în principiu timp de 3 săptămâni trebuie să stai cu bustiera întreaga zi. După această perioadă, timp de încă trei săptămâni, bustiera trebuie purtată 12 ore din 24.

Dacă vrei să aflii informații complete despre procedura estetică de mărire a sânilor cu implanturi mamare intră AICI

Articole Similare