PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Schimbarea implanturilor mamare

Schimbarea implanturilor mamare este unul dintre acele subiecte pe care femeile le pot găsi, uneori, bulversante. Există date care arată că aproximativ una din cinci femei au nevoie de o operație secundară, la nivelul sânilor. Cu alte cuvinte, de schimbarea implanturilor mamare, de regulă după 10 ani de la operația inițială.
Chiar dacă implanturile cu silicon nu expiră, ele nu sunt, totuși, garantate pe viață. FDA (Food and Drugs Administration) recomandă schimbarea implanturilor mamare după 10 ani.
Însă femeile nu ar trebui să se alarmeze la gândul schimbării (înlocuirii) implanturilor, din simplul motiv că situațiile în care apar complicații care obligă pacientele să își înlocuiască silicoanele sunt rare.

Când se recomandă schimbarea implanturilor mamare?

În multe cazuri, femeile care solicită schimbarea implanturilor mamare, după 10 ani de la operație, o fac nu neapărat pentru că ar fi apărut o problemă cu implanturile, ci și din alte rațiuni. Uneori pacientele își doresc o mărime diferită a implanturilor, deci poate să fie vorba despre o simplă alegere personală, nu despre o necesitate. Mai mult, există paciente care doresc această operație înainte să ajungă la termenul de 10 ani. Chiar și așa, pot apărea complicații pentru rezolvarea cărora să fie necesară schimbarea implanturilor mamare.

Situații în care este nevoie de această operație

Revizuirea implanturilor mamare, în vederea schimbării lor, nu este un proces standard, el adaptându-se la nevoile pacientei. Scopul unui control la specialistul în chirurgie estetică pentru o astfel de operație este acela de a înlocui vechiul implant cu unul nou, mai potrivit situației actuale a pacientei. Această nevoie poate să apară în câteva situații, cele mai frecvente fiind:

  • Durere provocată de contractura capsulară. Aceasta este o reacție pe care organismul o are la un corp străin, care poate să apară ca urmare a unei infecții, de multe ori cu Stafilococ epidermidis. Simptomele acestei probleme implică, pe lângă durere, sensibilitate, rigiditate și o modificare estetică anormală a sânului.
  • Ruperea implantului de silicon este un motiv serios care necesită înlocuirea acestuia. În cazul ruperii siliconului, gelul rămâne, de regulă, în interiorul implantului, sau în jurul lui. Unele persoane nu prezintă simptome, însă, atunci când acestea există, pacientele observă o micșorare a sânului. Totodată, ele se declară deranjate de durere, sensibilitate, umflare, senzații de disconfort, amorțeală, arsură.
  • Migrarea sau schimbarea poziției inițiale a implantului de silicon. Implanturile de silicon nu previn în totalitate lăsarea sânilor, odată cu procesul de îmbătrânire. Gravitația își face, până la urmă, efectul, la fel și îngrășarea sau slăbirea. Pacientele pot observa, în acest caz, o modificare a poziției zonei areolei și a mamelonului. În plus, pacientele văd o asimetrie în poziția implantului cu silicon. Aceasta este inestetică, un motiv suficient care le trimite la specialist, pentru schimbarea implanturilor mamare.
  • Pacienta își dorește o altă mărime a implantului, fie mai mare sau mai mică.

Alte probleme care pot să apară la femeile cu implant de silicon, care să necesite schimbarea implanturilor ar mai fi deformarea peretelui toracic, atrofia țesutului sânului etc.
Sânii trec prin modificări, de-a lungul vieții. De aceea este posibil ca operația pentru schimbarea implanturilor mamare să nu fie, în toate cazurile, suficientă și satisfăcătoare pentru ca o pacientă să obțină forma visată a bustului. În acest caz, se poate analiza opțiunea de îmbinare a operației pentru schimbarea implanturilor mamare cu o mastopexie, adică ridicarea sânului.

Cum te pregătești pentru schimbarea implanturilor mamare

  • Înainte de operația pentru schimbarea implanturilor mamare, pacientele vor efectua o ecografie mamară și, în unele cazuri, o mamografie.
  • Specialistul va examina sânii pacientei, printr-un examen palpatoriu.
  • Înainte de operația pentru schimbarea implanturilor mamare, este interzisă administrarea de aspirină, ibuprofen, anticoncepționale sau de alte medicamente care cresc riscul de sângerare după operație.
  • Dacă fumează, pacienta este sfătuită să renunțe la acest obicei nociv, înainte de operație.

Procedura chirurgicală pentru schimbarea implanturilor mamare durează, în medie, 1-2 ore și se realizează sub anestezie generală.
După aproximativ două săptămâni de recuperare, pacienta se poate întoarce la muncă, dacă are o profesie care nu necesită multă muncă fizică. Pentru pacientele care practică muncă fizică intensă, este necesar ca perioada de odihnă să fie puțin mai lungă. Cele mai bune recomandări pacientele le primesc în urma programării unei întâlniri cu specialistul în chirurgie estetică.

Suna-ne

+40 722 789 792

Articole Similare