PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Cum alegi mărimea potrivită a implanturilor mamare?

Una dintre cele mai frecvente nedumeriri ale pacientelor care se decid pentru augmentarea mamară cu implanturi din silicon, este mărimea acestora. Primesc frecvent, în cadrul consultațiilor, intrebări referitoare la dimensiunea implanturilor mamare, iar fiecare pacientă are așteptări individuale. 

Scopul meu este să ghidez, cât mai bine, pacienta, și să aleg, împreună cu aceasta, forma, textura și mărimea cele mai potrivite de implant mamar. 

Cele mai populare mărimi de implanturi mamare

Printre motivele pe care pacientele mele le invoca, atunci când aleg să își pune implanturi din silicon, se numără dorință de a avea un bust mai mare, mai generos, din punct de vedere estetic, dată fiind hipotrofia fiziologică a propriei glande mamare, sau ptoza mamară (căderea sânilor). Pacientele își doresc, pe lângă ridicarea glandei, și un implant mamar care să completeze imaginea unui bust plin.

Implanturile mamare sunt de mai multe mărimi, de mai multe forme și de mai multe texturi. Mărimile variază de la aproximativ 100 ml (extrem de mici) și pot merge până la peste 500-600 ml (mărime de la care acestea devin exagerat de mari).

Datele arată că, cele mai populare mărimi de implant mamar se situează undeva între 350 ml și 400 ml. Pentru majoritatea pacientelor, aceste mărimi sunt echivalentul unei cupe C, mai mare sau mai mică. Dacă ar fi să facem un top 5 al celor mai căutate dimensiuni de implanturi, acestea s-ar situa undeva între 350 ml-500 ml. Implanturile care depășesc aceste dimensiuni sunt solicitate mai rar. 

Dacă în cazul implanturilor mai mici sau moderate, rezultatul final presupune un aspect mai natural, un decolteu atrăgător, implanturile foarte mari vor crea un rezultat extrem de vizibil, sâni foarte voluptuoși și un decolteu foarte generos. 

Ce înseamnă mărimea potrivită pentru tine?

Alegerea mărimii implanturilor mamare depinde, în primul rând, de disponibilitatea anatomică și fiziologică a pacientei  și, în al doilea rând, de dorințele acesteia. 

Disponibilitatea anatomică se referă la spațiul în care, în mod normal, poate fi introdus un implant mamar, și ține de limitele glandei mamare în sine. 

Limitele glandei mamare sunt astfel: 

  • inferior – șanțul inframamar 
  • medial – limita laterală a osului sternal și lateral – linia axilară anterioară. 

Dacă aceste limite anatomice sunt depășite, sânii pot avea un aspect nenatural și implanturile pot cauza neplăceri pacientei, precum dureri de gât, dureri de spate, de umeri, chiar și probleme respiratorii, ca urmare a greutății prea mari la nivelul pieptului. 

Există cazuri în care pacientele își doresc dimensiuni prea mari ale implanturilor, venind cu o idee care nu este conformă cu realitatea, din diverse motive, fie au văzut la altă persoană, fie s-au documentat, în mod eronat, sau nu își dau seama ce presupune un anumit volum aplicat sânilor lor.

În cele mai multe astfel de cazuri, după ce le explic pacientelor limitele anatomice pe care le au, la nivelul glandei mamare, acestea înțeleg și optează pentru o mărime care se poate încadra armonios în acest spațiu.

Aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere

Este important ca, în procesul alegerii mărimii implanturilor din silicon, să ții cont de câteva lucruri. 

Trebuie să ai în vedere stilul tău de viață

Dimensiunea implanturilor mamare trebuie să se potrivească foarte bine cu stilul tău de viață obișnuit. Dacă, de exemplu, ești o persoană foarte activă, dacă practici sporturi intense sau obișnuiești să alergi, ar trebui să renunți la ideea unor implanturi foarte mari. 

Totodată, contează și hainele pe care obișnuiești să le porți, stilul tău vestimentar, dacă de exemplu dorești să porți mai des decolteu, sau nu este tocmai stilul tău și porți haine mai puțin revelatoare. Întreabă-te și dacă dorești să renunți la sutien, sau dacă, în mod normal, nu îți place să porți sutien. Vrei să te remarci mai des, să primești complimente legate de bustul tău, sau ești o fire mai discretă, mai rezervată? Este esențial să îți pui astfel de întrebări, pentru a face o alegere calculată, satisfăcătoare pe termen lung. 

Ia în considerare și forma și poziția sânilor, pe lângă mărimea lor

Multe femei care optează pentru augmentare mamară, au nevoie și de ridicarea sânilor, adică de mastopexie, pentru a reduce aspectul lăsat, flasc al acestora, care poate să apară în urma unor factori diverși precum sarcinile multiple, alăptarea, fluctuațiile de greutate. 

Atunci când chirurgul elimină pielea și țesuturile excesive, în timpul ridicării de sân, se poate obține un rezultat bun, dar mărimea sânilor rămâne totuși mică, dat fiind că s-a eliminat țesutul în exces. Astfel, ai putea să îți dorești implanturi care să recreeze forma inițială a sânilor tăi, cea de dinainte de sarcină, de pildă, sau, dimpotrivă, dorești implanturi mai generoase. Este recomandat să aștepți cam jumătate de an, de la ultima sarcină, și apoi să te decizi ce fel de implanturi îți dorești. 

Gândește pe termen lung

Chiar dacă implanturile mamare trebuie schimbate după un anumit număr de ani, le vei purta totuși o perioadă îndelungată, așadar este important să faci o alegere a mărimii implantului, gândindu-te și la ce îți dorești în viitor. De alegerea ta din prezent depinde mulțumirea ulterioară, trebuie să fii sigură că mărimea implanturilor este aceea pe care ți-o vei dori și peste cinci, zece ani. 

Ascultă opiniile medicului tău estetician

Cel mai important factor, în alegera mărimii implanturilor mamare, este sfatul profesionistului. Dat fiind că acesta înțelege anatomia corpului și felul în care implanturile alese de tine vor avea impact asupra siluetei tale și, de ce nu, a stilului de viață, în general, este important să discuți cât mai mult la consultație cu medicul. Încearcă să îi expui așteptările tale și să îi ceri părerea onestă, ca să puteți ajunge la un acord benefic pentru tine. Nu există mărimea perfectă, ci mărimea potrivită. 

Dacă dorești să vorbim mai mult despre implanturile cu silicon și despre mărimea care ți-ar flata cel mai bine corpul, fă-ți o programare. Sunt aici, pentru tine, și sunt optimist că vom găsi cea mai bună soluție, care te va face fericită, pe termen lung.

Articole Similare