PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Rinoseptoplastie

O rinoseptoplastie ar putea să fie o alegere înțeleaptă pe care o vei face pentru sănătatea ta. Acesta este o procedură chirurgicală complexă. Are atât un rol medical, de corectare a unei probleme de sănătate, precum și rol estetic. Iată, în continuare, ce trebuie să știi, dacă ai nevoie de această intervenție chirurgicală.

Ce este rinoseptoplastia

Operația de rinoseptoplastie implică două proceduri chirurgicale, la nivelul nasului. Acestea sunt accesate de către acele persoane care, pe lângă remodelarea nasului în scop estetic, au nevoie și de corectarea deviației de sept. Despre rinoplastie este posibil să fi auzit deja, în diverse contexte, deoarece este una dintre operațiile estetice foarte accesate, căutate și dorite în întreaga lume.

De la vedete TV, la staruri mondiale, sau poate chiar persoane pe care le cunoști – rinoplastia este la mare căutare. Este operația care schimbă dimensiunea nasului, îmbunătățește profilul feței, oferă o imagine echilibrată chipului, redefinește proporții. Mai mult, prin rinoplastie, scapi de protuberanța inestetică sau așa-numita „cocoașă” care te deranjează, la nas, îți este corectată lățimea nasului, iar nările îți pot fi îngustate. Așadar, efectele rinoplastiei sunt multiple, iar asta explică popularitatea operației.

Pe de altă parte, septoplastia are un rol medical, nu unul pur estetic. Prin septoplastie se urmărește corectarea deviației de sept, adică readucerea septului în poziția normală, în zona de mijloc a nasului, precum și restructurarea osului și a cartilajului.

Când este recomandată operația de rinoseptoplastie

Dacă ești nemulțumit/ă de forma nasului, însă ai observat și că suferi de simptome care ar putea să semnaleze o deviație de sept, procedura de rinoseptoplastie este exact ce ai nevoie.
Deviația de sept se recunoaște după respirație zgomotoasă, dureri de cap, sforăit și, uneori, chiar sângerări nazale. De aceea, este nevoie să vezi un specialist, pentru stabilirea unui diagnostic și, ulterior, pentru exercitarea strategiei de tratament.

Aspectul nasului tău este posibil să te fi îngrijorat de ceva timp, chiar și fără să fi avut o problemă de sănătate precum deviația de sept, ci doar una estetică. Dacă este cazul să vezi un medic pentru ambele situații și te-ai hotărât să faci atât o schimbare estetică, dar și să iei o decizie înțeleaptă pentru sănătatea ta, chirurgul estetician te va orienta către rinoseptoplastie.

Fără corectarea deviației de sept, starea de sănătate a pacientului va fi afectată. Această problemă determină dificultăți la respirație, blocaje, umflarea țesuturilor și congestie nazală, deoarece aerului îi este dificil să pătrundă pe nas.

Operația de rinoseptoplastie

Utilizând o tehnică chirurgicală de ultimă generație, prin rinoseptoplastie se obțin rezultate excelente, care îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții pacientului, fără să lase semne vizibile postoperator.

În vederea efectuării operației de rinoseptoplastie, se realizează anestezia generală a pacientului. După aceasta, se realizează o incizie în vederea accesării și corectării poziției septului nazal. Sunt îndepărtate cartijele în plus. După aceste proceduri, se remodelează nasul și piramida nazală. Cam în felul acesta decurge, pe scurt, operația de rinoseptoplastie. Aceasta durează în jur de 2-4 ore.
Pacientul va putea să respire mai bine, calitatea vieții lui și somnul i se vor îmbunătăți, dat fiind că va dispărea sforăitul.

Recuperare după rinoseptoplastie

Recuperarea dupa rinoseptoplastie presupune o perioadă de aproximativ o săptămână, în care vor dispărea posibilele semne, umflături și vânătăi, normale după operație.
Chirurgul estetician va oferi pacientului toate îndrumările necesare respectării unei bune igiene și pentru îngrijirea corespunzătoare a nasului, astfel încât să se evite accidentările.

FAQ:

Rinoseptoplastia este o intervenție chirurgicală complexă?

Da. Prin rinoseptoplastie se realizează concomitent operațiile de rinoplastie și septoplastie, la nivelul nasului.

Cât de dureroasă este rinoseptoplastia?

Această operație nu ar trebui să fie una dureroasă, cu atât mai mult cu cât un medic este experimentat și știe ce face. Post-operator, pacientul poate resimți un disconfort, dar acesta este temporar.

Cât timp durează recuperarea după rinoseptoplastie?

În jur de o săptămână. Pacientul trebuie să respecte recomandările medicului.

Rinoseptoplastia îți poate modifica forma nasului?

Deoarece implică operația de rinoplastie, forma nasului va fi schimbată, în funcție de ceea ce se stabilește anterior, cu medicul chirurg.

Cât costă operația de rinoseptoplastie?

Rinoseptoplastia (Rinoplastie + Operație deviație de sept) costă 3200 Euro.

Sună-ne

+40 722 789 792

Articole Similare