PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Se poate trata deviația de sept fără operație? Află răspunsul de la Dr. Cristian Nițescu

Deviația de sept este o afecțiune comună care afectează mulți oameni și poate provoca dificultăți respiratorii și alte simptome neplăcute. Mulți se întreabă dacă această afecțiune poate fi tratată fără intervenție chirurgicală. Sunt Dr. Cristian Nitescu, Medic Primar Chirurgie Plastică, cu peste 25 de ani de excelență în chirurgie estetică, și mi-am propus să vă ofer o perspectivă asupra acestui subiect.

Se poate trata deviația de sept fără operație?

În multe cazuri, deviația de sept poate fi gestionată și tratată fără a recurge la operație.

În unele situații, simptomele asociate cu deviația de sept pot fi ameliorate prin intermediul unor metode non-chirurgicale. Aceste metode includ medicamente pentru reducerea inflamației și a congestiei nazale, terapie cu corticosteroizi nazali și dispozitive nazale precum dilatatoarele nazale. Tratamentul deviației de sept fără operație poate fi o opțiune potrivită pentru cei care au simptome ușoare până la moderate și care doresc să evite intervenția chirurgicală.

De ce intervenția chirurgicală este considerată cel mai bun tratament pentru deviația de sept?

Cu toate că există opțiuni non-chirurgicale pentru tratarea deviației de sept, în anumite cazuri, intervenția chirurgicală este considerată cea mai eficientă metodă de tratament.

Atunci când simptomele sunt severe sau nu răspund la tratamentul non-chirurgical, tratamentul chirurgical poate fi necesar pentru corectarea deviației de sept și îmbunătățirea funcției respiratorii. Rinoseptoplastia este o procedură chirurgicală care poate corecta deviația de sept și poate îmbunătăți aspectul estetic al nasului. Pentru cei care suferă de simptome persistente sau severe, chirurgia poate fi soluția cea mai potrivită pentru a obține rezultate durabile. Mai jos voi enunța câteva dintre beneficiile pentru care recomand rinoseptoplastia pentru corectarea deviației de sept.

5 beneficii pentru care să iei în considerație o rinoseptoplastie

Prin intermediul rinoseptoplastiei, pacienții pot experimenta o îmbunătățire semnificativă a respirației, reducerea simptomelor precum congestia nazală și sinuzitele recurente, precum și obținerea unui aspect estetic mai armonios și natural al nasului. Aceste beneficii pot avea un impact pozitiv asupra calității vieții pacientului, îmbunătățind încrederea în sine și satisfacția cu aspectul său.

Îmbunătățirea respirației

Deviația de sept poate provoca dificultăți respiratorii și congestie nazală, afectând calitatea vieții pacientului. Rinoseptoplastia poate corecta aceste probleme, îmbunătățind fluxul de aer și facilitând respirația normală.

Rezultate durabile

În timp ce tratamentele non-chirurgicale pot oferi unele beneficii temporare, rinoseptoplastia oferă rezultate durabile. Corectarea deviației de sept prin chirurgie poate oferi o îmbunătățire semnificativă și permanentă a simptomelor și a aspectului nasului.

Corectarea aspectului estetic al nasului

Pe lângă beneficiile funcționale, rinoseptoplastia poate îmbunătăți și aspectul estetic al nasului. Dr. Cristian Nitescu subliniază că “chirurgia estetică a nasului poate corecta și alte aspecte ale aspectului, precum forma și dimensiunea nasului, pentru a obține un rezultat armonios și natural”.

Reducerea riscului de complicații

Prin corectarea deviației de sept și a altor probleme asociate, rinoseptoplastia poate reduce riscul de complicații pe termen lung, precum sinuzitele recurente sau apneea de somn.

Îmbunătățirea stimei de sine

Un alt beneficiu important al rinoseptoplastiei este îmbunătățirea stimei de sine și a încrederii în sine. Mulți pacienți experimentează o creștere a încrederii în sine și o mai mare satisfacție cu aspectul lor după intervenția chirurgicală.

În concluzie, deviația de sept poate fi tratată atât prin metode non-chirurgicale, cât și prin intervenție chirurgicală. Cu toate că opțiunile non-chirurgicale pot fi eficiente pentru anumite cazuri, rinoseptoplastia rămâne cea mai potrivită opțiune pentru cei cu simptome severe sau care doresc îmbunătățiri estetice semnificative. Este important ca decizia să fie luată în urma unei evaluări atente a situației individuale și în urma unei discuții cu un chirurg plastician.

Articole Similare