PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Ce este o rinoplastie: preț și beneficii

Dacă ai ajuns să reflectezi pentru o rinoplastie preț de câteva momente, este posibil să ai, realmente, nevoie de ea. Așa că citește mai departe, ca să știi ce așteptări ai putea avea de la această operație.

De ce o faci: își merită o rinoplastie prețul?

Rinoplastia este o intervenție chirurgicală care este realizată pentru a schimba forma nasului. O astfel de operație poate fi realizată pentru a modifica aspectului nasului, pentru a îmbunătăți respirația nazală dificilă sau ambele.
Porțiunea superioară a structurii nasului este osoasă, iar partea inferioară este formată din cartilaj. Rinoplastia poate fi realizată pentru a aduce modificări osului, cartilajului, pielii sau celor trei în ansamblu. În general, persoanele care apelează la rinoplastie o fac din motive estetice și își doresc să își armonizeze trăsăturile feței.
Dată fiind unicitatea fiecărei persoane, o schimbare precum o rinoplastie are un preț: ea implică o gamă extinsă de modificări care pot fi aduse nasului, precum reducerea dimensiunilor, corectarea asimetriilor, îngustarea nărilor, îndepărtarea cocoașei nazale sau rotunjirea vârfului.

Cum se desfășoară rinoplastia?

Rinoplastia poate fi realizată din motive estetice, dar și din motive practice, care privesc corectarea unor defecte anatomice și care pot împiedica o respirație normală. Primul pas în ceea ceea ce privește realizarea unei rinoplastii implică un consult din partea unui chirurg estetician. În cadrul acestei întâlniri se stabilește oportunitatea realizării unei astfel de intervenții, așteptările pacientului legate de operație, cât de realiste pot fi aceste așteptări, natura intervenției și riscurile asociate intervenției.

O etapă importantă în realizarea unei rinoplastii este reprezentat de către măsurătorile oaselor și cartilajelor, forma feței și a unor parametri legați de vârstă.

De asemenea, medicul estetician va realiza o serie de fotografii care sunt atașate la dosarul medical. Procedurile care se realizează în timpul unei rinoplastii diferă în funcție de tipul acesteia: închisă sau deschisă. Primul pas al unei rinoplastii este reprezentat de către anestezie, ceea ce asigură confortul pacienților în timpul procedurii. Dată fiind complexitatea procedurii, în general, se folosește anestezia generală. În unele cazuri, în care intervenția este superficială se folosește anestezia locală, cu precizarea că pacienții nu vor resimți durere sau disconfort.

Rinoplastia închisă implică realizarea unor incizii mici la nivelul fiecărei nări, acestea fiind folosite pentru introducerea instrumentelor medicale folosite pentru remodelarea țesuturilor care formează nasul.

O astfel de procedură lasă doar cicatrici interne, dar prezintă o serie de limitări și, din această cauză, nu poate fi folosită pentru a remodela vârful nasului.
Rinoplastia deschisă este o intervenție care implică expunerea oaselor și cartilajelor care formează nasul prin îndepărtarea pielii, permițând chirurgilor să realizeze schimbări anatomice majore ale acestei regiuni. Aceasta este o procedură completă și permite modificări majore de natură estetică dar și funcțională, din această cauză recuperarea poate dura mai mult în comparație cu rinoplastia închisă.

Rinoplastie preț?

Una dintre cele mai căutate informații pe Google referitoare la operația la nas este „rinoplastie preț”. Și pacienții mei mă întreabă despre „rinoplastie preț”, primesc mesaje pe tema „rinoplastie preț”. Așadar, înainte să ia o decizie, pacienții vor să știe dacă merită să investească într-o schimbare majoră a aspectului feței lor.

O rinoplastie poate fi realizată din motive practice, care vizează buna funcționare a căilor aeriene superioare și creșterea calității vieții, sau din motive estetice, atunci când este vorba doar despre corectarea unor aspecte legate de forma și de mărimea nasului, dar și din ambele motive.

Din această cauză, răspunsul meu, ca medic estetician, pentru „rinoplastie preț” variază între 3500 și 4200 de euro.

În general, vorbim de:
Rinoplastie preț: 3500 de euro.
Rinoseptoplastia preț, care include o operație deviație de sept si o rinoplastie: 3300 de euro.

Ce include prețul unei rinoplastii

Realizarea unei rinoplastii de către dr. Cristian Nițescu, din motive estetice sau care vizează funcționarea optimă a căilor respiratorii superioare include:
– consult preoperator
– anestezia totală/ parțială
– operația
– o zi de spitalizare
– controale postoperatorii

De ce să faci o rinoplastie la Dr. Cristian Nițescu?

Dr. Cristian Nițescu este medic primar chirurgie estetică și doctor în științe medicale, cu o experiență în domeniu de peste 20 de ani, în care a realizat peste 10.000 de operații estetice cu succes. Alegerea unui chirurg estetician cu experiență în ceea ce privește rinoplastiile este importantă pentru armonizarea trăsăturilor faciale, dar și pentru îmbunătățirea calității vieții în cazul celor care suferă de deviație de sept.

Întrebări frecvente/ FAQ

1. Te poate ajuta rinoplastia să respiri mai bine?
În timpul unei rinoplastii poate fi realizată și o corecția a deviației de sept, având ca scop realinierea structurii nazale, astfel încât să eficientizeze fluxul inspirație-expirație. Îmbunătățirea capacității de a respira cu ajutorul unei rinoplastii funcționale poate duce și la creșterea încrederii în sine în mediile sociale, dar și o îmbunătățire a relației cu cei apropiați care nu trebuie să se confrunte cu sforăitul sau șuierăturile din timpul somnului.

2. Când poți apela la rinoplastie?
Cei care apelează la o astfel de procedură trebuie să aibă peste 18 ani și asta pentru ca procesul de creștere să fie terminat și ca oasele nasului să fi ajuns la maturitate. De asemenea, potențialii pacienți trebuie să:
Nu fie mulțumiți de forma, unghiul sau mărimea nasului
Aibă un nas disproporționat în raport cu restul feței
Prezinte probleme de respirație, din cauza septului sau a altor anomalii nazale

3. Care sunt beneficiile unei rinoplastii?
O rinoplastie poate duce la:
Armonizarea trăsăturilor feței
Îmbunătățirea respirației
Corectarea anomaliilor legate de forma nasului
Creșterea stimei de sine

4. Cum are loc recuperarea postoperatorie?
După o operație de rinoplastie este recomandată odihna la pat, iar umflăturile de la nivelul feței se ameliorează după doar câteva zile, în acest timp fiind recomandată aplicarea de comprese reci în zona feței.

5. Cum are loc un consult în contextul pandemiei COVID-19?
Autoritățile oficiale recomandă purtarea măștii și distanțarea socială, cu toate acestea, în timpul consultului medicul va cere ca masca pacienților să fie dată jos, pentru câteva minute. În acest timp, pacienții sunt sfătuiți să nu vorbească, conversația fiind reluată odată cu repunerea măștii.

 

Programează-te acum la o consultație

0722.789.792
Articole Similare