PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Micșorarea sânilor: ce trebuie să știi despre operație

Operația pentru micșorarea sânilor, mamoplastia de reducție sau, mai simplu, reducția mamară, după cum mai este numită, pare să fie la polul opus al dorințelor majorității femeilor. Multe își doresc sâni mai mari, nicidecum sâni mai mici. Operația pentru micșorarea sânilor înseamnă îndepărtarea surplusului de țesut mamar.

Există și femei pentru care mărimea exagerată a sânilor este o adevărată povară. Acestora, sânii mari le provoacă dureri de ceafă, de umeri și de spate, uneori iritații în zona pielii de sub sâni. Aceștia sunt factori care le determină pe femei să caute soluția în chirurgia estetică.

Când alegi operația pentru micșorarea sânilor?

Jucătoarea de tenis Simona Halep este cunoscută în România pentru că a luat decizia să apeleze la reducție mamară. Sportiva și-a dorit să își îmbunătăți performanțele sportive. Chiar dacă motivele tale sunt cu totul altele, te numeri printre acele femei care doresc operația de micșorare a sânilor. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere, înainte să apelezi la un specialist.

Operația pentru micșorarea sânilor este opțiunea potrivită pentru tine dacă ai nevoie, în primul rând, să îți fie redus volumul sânilor. Dincolo de durerile menționate anterior, greutatea și mărimea sânilor pot determina chiar deformarea coloanei vertebrale, dificultăți la respirație și alte probleme.  În unele cazuri, operația pentru micșorarea sânilor este foarte utilă în corectarea sânilor lăsați, în redimensionarea areolei și pentru obținerea unei mai bune simetrii, la nivelul bustului.

Ce faci înainte de operația pentru micșorarea sânilor?

Înainte de operația pentru micșorarea sânilor, cel mai probabil, chirurgul estetician:

 • te va întreba despre istoricul tău medical, inclusiv despre cazul în care ai suferit o intervenție chirurgicală anterioară la sân;
 • va cere informații despre așteptările tale de la operația pentru micșorarea sânilor;
 • îți va examina sânii, poziția lor, pielea, areola;
 • te va întreba despre obiceiurile tale alimentare;
 • în cazul în care ești fumătoare, este posibil ca specialistul să îți ceară renunțarea temporară la fumat. Fumatul poate să afecteze negativ recuperarea organismului, după operația pentru micșorarea sânilor;
 • va solicita investigații imagistice, după caz, ecografie mamară sau mamografie, în funcție de vârsta ta;
 • va realiza fotografii și măsurători;
 • va recomanda analize de sânge necesare.

Operația durează în jur de trei sau patru ore și este realizată sub anestezie generală.

Când este cazul să amâni operația pentru micșorarea sânilor?

Există anumite situații în care specialiștii recomandă să îți iei un răgaz și să te gândești bine dacă este momentul să apelezi la operația pentru micșorarea sânilor. Uneori această intervenție trebuie amânată:

 • dacă ți-ai propus să îți modifici dieta și să faci activități sportive ca să slăbești, îți recomand să aștepți, deoarece este posibil ca sânii să își modifice mărimea;
 • dacă plănuiești să faci un copil în viitorul apropiat, amână operația pentru micșorarea sânilor, întrucât alăptarea la sân poate să fie dificilă după acest tip de intervenție chirurgicală.

La ce să te aștepți, după operația de micșorare a sânilor

 • imediat după operație, sânii vor fi acoperiți cu pansament special;
 • vei urma un tratament care să împiedice apariția potențialelor infecții;
 • zona mamară va fi sensibilă, chirurgul estetician îți va recomanda un sutien de compresie;
 • vei avea nevoie ca cineva din familie să te ajute în treburile casnice, deoarece nu vei avea voie să îți folosești brațele o perioadă și nici să ridici greutăți.

După operația pentru micșorarea sânilor, femeile se declară în general mulțumite de rezultate. Îți recomand să te informezi temeinic în legătură cu această intervenție. După o discuție cu specialistul în chirurgie estetică, vor fi stabiliți pașii pe care trebuie să îi urmezi, înainte de intervenția chirurgicală pentru micșorare sânilor. Deciziile se vor lua în funcție de vârsta, așteptările tale și cazul tău, în mod particular.

Suna-ne

+40 722 789 792

Articole Similare