PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Câteva cuvinte despre mirajul frumuseții

Frumuseţea există în fiecare, însă nu este aceeaşi pentru toţi. Pentru fiecare în parte, indiferent de sex sau vârstă, frumuseţea are o altă formă, dimensiune sau culoare. Din orice punct de vedere am privi, însă, toţi ne dorim să fim frumoşi. Fie că este o manifestare ancestrală (omul fiind dintotdeauna atras de frumos, după care a tânjit în permanenţă să îl imortalizeze prin artă), fie că este o percepţie impusă de societate (care promovează un model al perfecțiunii), asta nu ne-o poate confirma nimeni. Din punctul meu de vedere, aş zice că frumusețea este câte un pic din fiecare.

Dar ce înseamnă până la urmă frumuseţea? Pentru unii înglobează trăsături estetice perfecte – unii vorbesc despre frumuseţea sufletească, pentru alţii reprezintă încredere în sine şi motivul de a fi admirat sau iubit mai mult. Dacă frumuseţea sufletească depinde doar de tine, atunci celelalte percepţii despre frumuseţe cer prezenţa unei „puteri” exterioare. Nu sunt puţini cei care vor să își îmbunătăţească aspectul fizic. Deopotrivă bărbaţii şi femeile apelează la chirurgia plastică din mai multe motive. Fie că vor să repare o urmă lăsată de un accident sau o malformaţie, fie să şteargă un complex psihologic sau pur şi simplu îşi doresc să arate cât mai bine.

Există persoane care judecă operaţiile estetice, nici nu vor să audă de ele. Dar trebuie să ne gândim că totuşi aceste operaţii nu sunt simple mofturi. Pe lângă aportul semnificativ exterior pe care îl aduce, chirurgia estetică este şi un bun remediu psihologic. Motivele pentru care lumea apelează la operații estetice sunt întemeiate pentru ei şi le consideră o necesitate pentru existenţa lor. De exemplu, o persoană publică va apela la aceste intervenţii pentru că îi cere meseria, un bărbat şi-ar face o mărire de penis pentru mai mare încredere în el şi pentru a-şi marca bărbăţia, o femeie şi-ar pune implanturi mamare pentru că îi are foarte mici. Pentru ei toţi acestea sunt motive întemeiate. Iar exemplele ar mai putea continua.

Ştiinţa şi artă în acelaşi timp, chirurgia estetică poate sau nu să ne facă să ne simţim mai bine în pielea noastră. Important este să ştim cum să ne menţinem un echilibru estetic și psihologic.

Articole Similare