PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Frumosul este tot atât de necesar ca și utilul – Victor Hugo

De multe ori ne punem la îndoială alegerile: “Au fost corecte? Aveam nevoie de așa ceva? Sau pur și simplu iar mi-am pierdut timpul și energia pe lucruri nefolositoare?”… de la numeroasele produse cosmetice achiziționate până la multitudinea de haine superbe care nu vor fi niciodată de ajuns. Frumosul este tot atât de necesar ca și utilul”, spunea marele scriitor Victor Hugo. Oare este adevărat? Atunci când ne simțim și arătăm bine, timpul trece altfel. Deciziile sunt luate cu o mai mare siguranță de sine, relaţiile interumane decurg mai armonios și poate, chiar și reușitele noastre sunt într-o proporție mare, mai numeroase. Ne simțim bine atunci când ne uităm în oglindă și iubim ceea ce vedem.

Frumusețea nu este un capriciu, așa cum și toate acțiunile întreprinse de noi în acest scop nu sunt în zadar. Spre exemplu, problema sânilor este una care, cu siguranță, afectează multe femei. Nemulțumirea poate fi cauzată de mărimea acestora, prezența unor asimetrii, dorința de reconstrucţie (in cazul unor defecte sau post-mastectomie), lipsa fermității pierdute în urma alăptării sau pierderea în greutate.

Acestea reprezintă de fapt câteva din motivele care stau în spatele deciziei de a face o operație de mărire de sâni. Sânii frumoși, bine conturați sunt percepuți ca un detaliu al feminității care poate fi un atu atât in viața personală, cât și în cea profesională. S-a demonstrat științific prin studii, ca oamenii frumoși au mai multe realizări și sunt per total mai fericiți.

Procedurile chirurgicale privind mărirea de sâni prin implanturi mamare sunt diverse. Atunci când te-ai hotărât să faci acest pas, vei purta o discuție cu chirurgul estetician împreună cu care vei hotărî care este metoda cea mai bună pentru tine.

Implanturile mamare diferă din punct de vedere al formei, dimensiunii cât și al conținutului.În ceea ce privește forma sânilor, poți opta pentru implanturi rotunde sau anatomice. Suprafața poate fi netedă sau texturată. În ceea ce privește conținutul, implanturile mamare de ultimă generație conțin gel siliconic înalt coeziv, adică extrem de vâscos. Avantajul alegerii unui astfel de implant constă nu doar în aspectul ferm și natural al sânului, ci și în faptul că, dacă se produc rupturi ale implantului, acest gel nu curge.

Asemeni oricărei intervenții chirurgicale, există și riscuri în cazul implantului mamar, care pot fi însă evitate dacă sunt respectate cu precizie toate indicațiile chirurgului estetician. Intervenția se face prin realizarea unei incizii fie sub sân, fie mai rar în jumătatea inferioară a areolei. Prin această incizie se va crea un spațiu între structurile sânului, numit de medici “buzunar” în care se va introduce implantul mamar.

Perioada de recuperare variază de la o persoană la alta. În primele două zile vei simți durere și disconfort, însă activitatea cotidiană poate fi reluată la o săptămână după intervenție.Trebuie insă evitată activitatea care presupune un efort fizic mare, minim 1 luna postoperator.

Articole Similare