PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

5 temeri care te opresc să obţii imaginea dorită

Cafea sau ceai? Tocuri sau talpă joasă? A fi sau a nu fi? Uneori deciziile vieţii sunt complicate.
Din fericire, decizia de a avea o intervenţie chirurgicală estetică nu mai este deloc complicată datorită progreselor medicale, accesibilităţii şi siguranţei procedurilor chirurgicale.

Astăzi îmi doresc să vă alung fricile, de aceea voi demonta 5 temeri care vă pot împiedica să fiţi siguri pe voi atunci când alegeţi să urmaţi o intervenţie chirurgicală estetică.

Intervenţiile estetice nereuşite

În mass-media şi pe internet sunt din ce în ce mai mediatizate poveştile de groază cu proceduri chirurgicale nereuşite. Frica unei intervenţii estetice nereuşite este un motiv neîntemeiat de mare pentru care foarte mulţi oameni spun NU atunci când îşi doresc cu adevărat să îşi îmbunătăţească imaginea. Din fericire, aceeaşi accesibilitate la informaţii pe care o oferă mass-media şi internetul ne oferă şi un ajutor enorm de mare care poate calmă această frică: informaţiile legitime.

În timp ce un chirurg plastician certificat este întotdeauna cea mai bună sursă de informaţii cu privire la intervenţiile chirurgicale estetice, există o mulţime de surse online de încredere, care oferă informaţii, fotografii şi poveşti ale pacienţilor ce au urmat cu succes o procedură estetică.

Documentează-te cât mai mult şi nu uita că un chirurg plastician este cea mai de încredere sursa de informaţii atunci când eşti nehotărât în luarea deciziei de a avea o intervenţie chirurgicală estetică. El îţi poate răspunde la orice întrebare cu privire la procedura pe care vrei să o urmezi.

Aspectul financiar

Un alt punct sensibil în alegerea de a avea o intervenţie chirurgicală estetică este factorul economic.

Deşi se folosesc aceleaşi proceduri şi material ca în străinătate, costul total al unei intervenţii chirurgicale estetice rămâne considerabil mai mic în România. Atunci când eşti nesigur, gândeşte-te că o intervenţie chirurgicală estetică îţi va modifica radical viaţa. Îţi recomand să îţi răspunzi la întrebarea „De ce să fac o operaţie estetică?” şi să te axezi doar pe beneficiile pe care ţi le poate oferi o astfel de intervenţie. Nu uita că ceea ce simţi tu despre tine se reflectă şi în modul în care percepi lumea din jurul tău, precum şi în relaţiile tale cu cei din jur.

Rezultatul nu se va potrivi cu aşteptările

Dorinţa de a atinge „perfecţiunea” se poate transforma uşor în frica de a urma o procedură estetică.

Cei mai buni chirurgi esteticieni de astăzi sunt cunoscuţi pentru simţul estetic şi capacitatea de a oferi rezultate realiste. Aşa că, în urma dialogului deschis pe care îl vei purta cu medicul tău, vei primi toate informaţiile cu privire la intervenţia chirurgicală estetică pe care o vei urma şi soluţiile potrivite pentru tine, astfel încât aşteptările tale să fie realiste. Cheia pentru a obţine rezultatele dorite este de a avea obiective realiste şi de a găsi un chirurg estetician experimentat care te poate ajuta să atingi aceste obiective.

Lipsa de timp

Astăzi, cei mai mulţi dintre noi simţim presiunea locului de muncă şi a familiei, atunci când vine vorba de programul zilnic, astfel încât ideea de a lua câteva zile libere pentru recuperare poate lovi chiar şi în inima celui mai organizat dintre noi. În discuţiile preoperatorii, chirurgul estetician îţi va aduce la cunoştinţă inclusiv timpii de recuperare. Totuşi, multe dintre procedurile estetice de top de astăzi nu necesită spitalizare sau spitalizare de o singură noapte, iar procesul de vindecare nu este de lungă durată.

Părerea celor apropiaţi

Acceptul soţului, soţiei, familiei sau a prietenilor este unul dintre motivele pentru care foarte mulţi pacienţi amâna procedura estetică dorită. Ar trebui să îi laşi pe aceştia să te oprească?

Sprijinul din partea celor apropiaţi este foarte important atunci când vine vorba de luarea unor decizii mari, aşa că, de ce să nu îi incluzi şi pe ei în luarea deciziei de a urma o intervenţie estetică?

Adu-ţi partenerul său o persoană apropiată la consultaţiile preoperatorii şi aceştia îl vor cunoaşte pe medic, vor pune întrebări şi vor vizualiza rezultatele, ceea ce va ajuta la înlăturarea temerilor tale şi ale celor apropiaţi.

Atunci când te hotărăşti să urmezi o procedură chirurgicală estetică decizia este în mâinile tale, dar ar trebui să-ţi faci temele, să aduni informaţii, cât mai mult posibil, şi să vorbeşti cu un chirurg estetician pentru a se asigura că vei obţine rezultatul dorit.

Articole Similare