PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Frumuseţe naturală versus frumuseţe “artificială”

De fiecare dată când întâlnim o persoană deosebit frumoasă sau o vedem la televizor, la unii oameni apare gestul reflex de a căuta „îmbunătăţirile plastice”, ca şi cum astfel de intervenţii ar reprezenta ceva greşit moral, care încurajează superficialitatea sau o atitudine, o imagine artificială. Nimic mai fals!

Deşi chirugia plastică din România a evoluat substanţial în ultimii 20 ani, în continuare este privită de multe categorii de oameni drept subiect tabu. Există foarte multe prejudecăţi legate de intervenţiile de înfrumuseţare, de la tendinţa de a marginaliza sau judeca aspru persoanele operate, la exagerarea efectelor post-operatorii de tip cicatrice.

Ceea ce nu mulţi ştiu este că, în ciuda „radiografiei” insistente a curioşilor, o intervenţie plastică reuşită nu va lăsa urme vizibile, ci se va mula pe fizionomia şi personalitatea pacientului, evidenţiind trăsăturile frumoase şi ascunzând cât mai bine caracteristicile fizice considerate a fi defecte. Mai mult, o operaţie estetică nu este un „moft artificial”, ci o acţiune complexă cu implicaţii directe în stilul de viaţă al pacientului.

Chirugia estetică s-a născut din dragostea pentru frumos (stimularea şi conservarea) şi pentru starea interioară de bine. Lăsând la o parte modele de frumuseţe promovate de mass media, frumuseţea reprezintă ceva diferit pentru fiecare dintre noi. Nu există frumuseţe exterioară fără frumuseţe interioară. De aceea, un chirurg estetician este, în primă fază, un bun consultant, care influenţează pozitiv starea psihică a pacientului şi îi apără interesele.

Dorinţa de a schimba ceva la felul în care arăţi poate genera depresii, o conduită antisocială şi multe limitări în viaţa de zi cu zi. Majoritatea oamenilor care şi-au îndeplinit cu succes această dorinţă au devenit mai sociabili, mai zâmbitori şi mai dinamici. Dincolo de schimbarea fizică, efectele psihice ale unei astfel de intervenţii sunt copleşitoare. Tocmai de aceea, prejudecăţile legate de chirurgia estetică trebuie descurajate prin educarea opiniei publice şi prin mărturiile tuturor oamenilor care au avut curajul să facă o schimbare fizică, ce a dus la linişte interioară şi la mai multă încredere în forţele proprii.

Voi ce părere aveţi, sunteţi pro sau contra chirurgiei estetice?

Articole Similare