PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Intervenţiile de chirurgie estetică – la mare căutare toamna şi iarna

Intervenţiile chirurgicale estetice sunt din ce în ce mai populare, atât la nivel mondial, cât şi în România, iar implanturile cu silicon, liposucţiile sau rinoplastiile sunt printre cele mai căutate şi cerute astfel de operaţii.

Unul dintre cele mai aglomerate sezoane pentru chirurgii esteticieni şi plasticieni a început deja. Aceasta continuă atât în lunile de iarnă, cât şi în cele de primăvară, când majoritatea persoanelor se pregătesc pentru a fi într-o formă de invidiat la plajă, susţin specialiştii în chirurgie estetică.

Nu există un anotimp perfect pentru realizarea intervenţiilor de chirurgie estetică, acestea putând fi realizate în orice perioadă a anului, în funcţie de disponibilitatea şi timpul fiecărui pacient în parte. Cu toate acestea, putem spune că din punct de vedere al recuperării postoperatorii, anumite operaţii sunt mai solicitate în anumite perioade, cum ar fi toamna, iarna şi primăvara. Este cazul liposucţiilor şi al intervenţiilor de mărire a sânilor, când postoperator se recomandă pacientelor să poarte haine compresiv-elastice.

Toamna este un anotimp aglomerat în ceea ce priveşte cererea pentru majoritatea intervenţiilor chirurgicale estetice deoarece oamenii doresc să arate cât mai bine în perioada sărbătorilor. Astfel, îşi programează din timp operaţiile, pentru ca în decembrie să se bucure liniştiţi de petreceri şi vacanţe. De asemenea, odată cu începerea anului şcolar, mamele îşi pot dedica mai mult timp lor şi modului în care arată. Şi cum temperaturile încep să scadă vertiginos în lunile de toamnă, recuperarea postoperatorie, când pacientele trebuie să stea în casă, este mult mai uşor de suportat.

De asemenea, începutul de an este şi el destul de aglomerat. Este momentul perfect pentru schimbări de tot felul, inclusiv legate de look şi aspect fizic. Fie că vorbim de intervenţii de rejuvenare facială, de mărire sau ridicare a sânilor sau de proceduri de redefinire a siluetei – toate sunt la mare căutare la început de an.

În opinia mea, cea mai bună perioadă pentru a apela la chirurgia estetică este aceea în care te simți pregătit/ă din toate punctele de vedere, atât psihic, emoţional, cât şi financiar.

Articole Similare