PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Liposucția abdominală: ce este și cum se realizează

Ai exces de grăsime și de piele lăsată, în zona abdomenului, și auzi des despre procedurile de chirurgie estetică pe care le-ai putea face, ca să îți îmbunătățești aspectul corpului. Liposucția abdominală îți vine în ajutor. 

Ce este liposucția abdominală?

Liposucția (sau lipoaspirația) este o tehnică prin care se elimină grăsimea în exces, dintr-o anumită zonă a corpului, printr-o metodă de aspirare. 

În cazul liposucției abdominale, se aspiră grăsimea în exces de la nivelul zonei abdominale, în condițiile existenței, la acest nivel, a unui tegument (piele), care păstrează caracteristicile de elasticitate și de tonicitate, care permit retracția corecta a pielii după procedură.

Procedura de liposucție abdominală se deosebește de abdominoplastie și de tummy tuck. Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală de amploare, prin care se elimină atât pielea cât și grăsimea în exces, de la nivelul părții inferioare a abdomenului, așa-numitul șort abdominal. În timpul operației, se repoziționează ombilicul și se întăresc mușchii abdominali, după caz. 

În ceea ce privește tummy tuck, aceasta este denumirea populară pentru o intervenție chirurgicală care include, de obicei, atât abdominoplastia cât și lipoaspirația flancurilor abdominale și a abdomenului, după situație.

Rolul liposucției abdominale 

Este important să știi că liposucția abdominală se realizeză deasupra mușchiului, sub piele. Un abdomen care este protuberant, din cauza grăsimii care se află sub zona mușchiului, precum și în jurul organelor interne, nu va fi remediat prin liposucție, deoarece acel tip de grăsime este grăsime viscerală. Singurele remedii pentru grăsimea viscerală sunt exercițiile fizice și o alimentație sănătoasă. 

Ești un bun candidat pentru liposucție abdominală dată ești adult, indiferent de sex, ești sănătos și nu suferi de o boală care ar putea afecta procesul de vindecare, nu fumezi și ai așteptări realiste în ceea ce privește silueta.

Liposucția abdominală clasică și cu laser

Procedura de lipoaspirație sau liposucție se realizează de către dr. Cristian Nițescu cu anestezie generală, în majoritatea cazurilor, mai ales daca sunt mai multe zone de unde trebuie aspirată grăsimea. 

Liposucția abdomenului poate să fie clasică sau cu laserul.

Tehnica potrivită se alege în funcție de calitatea tegumentelor (pielii), din zona în care se realizează liposucția. Liposucția laser are unele avantaje în regiunile unde pielea de deasupra nu are o bună elasticitate.

Cum se realizeză liposucția abdominală 

La ambele proceduri de liposucție abdominală, fie clasică, fie cu laser, se introduce, inițial, în statul grăsos o soluție specială care are rolul de minimizare a traumatismul operator. 

  • În cazul liposucției laser, se topește grăsimea cu ajutorul laserului, apoi se aspiră grăsimea cu ajutorul vacuumului.
  • În lipoaspirația clasică, se introduce, la nivelul zonei de aspirat, o canulă conectată la sistemul de vacuum, și se mărunțește grăsimea, pentru ca, în același timp, să fie aspirată.

Perioada de recuperare 

Perioada de recuperare după lipoaspirație abdominală durează între 7-14 zile, în funcție de cantitatea de grăsime aspirată, precum și de numărul de zone care au fost operate. Se recomandă aproximativ 7 zile de repaus absolut și încă 7 zile de repaus relativ, timp în care se va purta un garment compresiv pe zonele aspirate (pantaloni, burtieră etc.)

Pacientul va fi monitorizat în perioada de reucuperarem, de către medicul curant, și va urma indicațiile acestuia.

Întreținerea rezultatelor

Liposucția abdominală nu va preveni îngrășarea ulterioară și reapariția grăsimii în zona abdomenului. Totuși, chiar și în cazul în care te vei îngrășa ulterior, vei avea mai puțină grăsime decât în mod normal, în zona stomacului. Liposucția nu este însă o metodă de slăbire. Ceea ce este important de reținut ar fi că trebuie să urmezi un regim de viață sănătos, fără excese, bazat pe sport, mișcare, alimentație adecvată, pentru ca rezultatele să se mențină pe termen lung. 

Dacă te interesează liposucția abdominală, i-ai înțeles rolul, și ești pregătit pentru o astfel de operație, fă-ți o programare la o consultație la Dr. Cristian Nițescu, și hai să găsim împreună soluția optimă pentru tine. 

Articole Similare