PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Ritidectomia sau lifting-ul facial: ce este și cum te ajută să arăți mai tânăr?

Ridurile, precum și aspectul flasc și îmbătrânit al pielii sunt inevitabile, însă chirurgia estetică modernă oferă numeroase soluții pentru corectarea acestor probleme, printre care ritidectomia. Cunoscută și ca lifting facial, ritidectomia este o procedură care îți redă aspectul întinerit al pielii, cu rezultate pe termen lung.

Ce este ritidectomia și când se recomandă

Odată cu procesul de îmbătrânire pielea începe să își piardă treptat din elasticitate. Realizată de către un chirurg estetician de încredere și cu experiență, o ritidectomie are rolul de ridicare a țesuturilor faciale.

În urma acestei operații, îți vei recăpăta aspectul proaspăt al chipului și vei avea o piele elastică, rejuvenată.

Deși ritidecomia te scapă de excesul de piele, îți netezește ridurile și pliurile de la nivelul feței, acestă procedură nu include și lifting-ul sprâncenelor sau al ochilor, acestea fiind operații separate.

În cadrul procedurii de lifting facial, se elimină excesul de piele de pe linia inferioară a maxilarului, se corectează aspectul lăsat al obrajilor, se elimină pliurile de piele de la nivelul nasului și al gurii și, totodată, excesul de tegument de pe gât, precum și aspectul de bărbie dublă.

Candidatul ideal pentru ritidectomie

Candidatul ideal este o persoana sănătoasă, care își dorește ca aspectul tegumentului de la nivelul feței să fie neted, și să își recapere aspectul fizic din urma cu 10 ani, care s-a documentat foarte bine în ce constă intervenția și care a ales în cunoștință de cauză să se adreseze serviciului nostru.

 • Lifting-ul facial poate fi făcut de orice persoană care suferă o îmbătrânire semnificativă la nivel facial, cu scăderea elasticității și a tonusului pielii, și care formează numeroase riduri.
 • Sigur că acest lucru nu se întâmplă la vârste fragede, cum ar fi 20 sau 30 de ani, dar începând cu 45-50 de ani, pot apărea aceste imperfecțiuni.
 • În general, procesul de apariție a ridurilor accentuate, la nivel facial, are loc în jurul vârstei de 50 de ani.
 • Acest proces poate fi accelerat de factori genetici, precum și de fumat, somn insuficient, stres și de expunere solară îndelungată.

Cum se realizează lifting-ul facial

Înainte de operație, vei trece printr-o evaluare, în care medicul tău îți va cere analize de sânge, un EKG și, totodată, îți va fi monitorizată tensiunea arterială.

Procedura de întinerire se realizează prin metode bine cunoscute și validate, în urma numeroaselor rezultate excelente pe care le-am avut de-a lungul anilor.

 • Ritidecomia se efectuează sub anestezie generală.
 • Operația durează circa 2 ore jumătate.
 • Cicatricile sunt ascunse și deci invizibile, fiind la nivel posterior de ureche și prin linia părului.
 • În urma intervenției, structurile operate se recuperează realtiv rapid și fară edem (inflamație) sau echimoze (vânătăi).
 • Vei sta internat o noapte, vei fi externat a doua zi.
 • Firele se scot la 10 zile, perioada suficientă pentru recuperarea post-operatorie.

Rezultatele obținute în urma acestei proceduri sunt spectaculoase, ca orice tip de intervenție chirurgicală estetică.

 • Vei observa o îmbunătățire extraordinară a aspectului facial, încă din primele zile post-operator.
 • Ștergerea ridurilor și întinderea tegumentului de la nivel facial îți va da aspect întinerit și, implicit, o stare de bine și de încredere.
 • Mulți dintre pacienții mei păstrează rezultatele operației timp îndelungat, chiar și 8-10 ani.
 • Satisfacția pacienților mei este foarte importantă și întotdeaună primesc feedback-uri pozitive de la ei și mulțumiri, timp de mulți ani, iar eu mă simt împlinit și bucuros să le ofer un aspect așa cum își doresc.

Recomandări după ritidectomie

Post-operator, va fi necesar să porți o fașă elastică, până la extragerea firelor.

Este posibil să experimentezi, după lifting facial, dureri ușoare, umflarea feței, amorțeală și echimoze, dar aceste vor trece în scurt timp.

Recomandarea mea este ca, în cele 10 zile după ritidectomie, să te recuperezi acasă, într-un mediu confortabil și lipsit de stres, timp în care vei putea face activitățile cotidiene obișnuite, cum ar fi mâncat, spălat, privit la televizor, relaxat, fară restricții în acest sens.

Se recomandă odihna și evitarea activităților fizice intense. În plus, se recomandă și evitarea temperaturilor extreme și expunerea la soare, timp de șase luni post-operator.

Dacă te interesează o operație de ritidectomie (lifting-ul facial), te invit la o consultație. Fă-ți o programare și vino să afli, alături de echipa Dr. Cristian Nițescu, în ce fel poți beneficia de pe urma acestei operații de întinerire.

Articole Similare