PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Liposucția laser: soluția pentru un corp de vis

Liposucția laser, așa cum se întâmplă și în cazul liposucției tradiționale, nu reprezintă o metodă de slăbire sau o soluție pentru obezitate, potrivit Asociației Americane a Chirurgilor Plasticieni.

În schimb, prin liposucție laser și liposucție tradițională se realizează conturarea corpului, în anumite zone, prin îndepărtarea grăsimii care nu dispare ca urmare a dietelor și activității sportive.

Ce este liposucția laser?

Așa cum este evident, o liposucție laser se realizează cu ajutorul unei tehnici relativ noi, de îndepărtare a grăsimii excesive, adică… tehnica laserului.

Liposucția laser este o procedură minimum invazivă, cunoscută și sub denumirea de lipoliză laser, prin care, cu ajutorul laserului, se topește stratul de grăsime de sub piele. Procedura de liposucție laser este foarte eficientă, însă rezultatele ei trebuie menținute, în mod obligatoriu, printr-un stil de viață sănătos, o dietă echilibrată și activități sportive.

Să nu îți imaginezi că, dacă ai făcut o liposucție laser, poți să mănânci dezorganizat și să ai o viață sedentară, gândindu-te că nu vor mai exista consecinţe. Dimpotrivă, această procedură este o reală investiție în starea ta de bine și are rezultate estetice excelente dar, fără respectarea ulterioară a recomandărilor medicale, nu vei putea să păstrezi aspectul ideal al corpului, obținut în urma ei.

O liposucție laser trebuie realizată de către un medic chirurg estetician experimentat. Acesta îți va recomanda să renunți, cu două săptămâni înainte de intervenție, orice tratament cu aspirină sau cu alte substanțe antiinflamatoare. Totodată, zonele pe care se va realiza procedura trebuie să fie protejate, pentru evitarea oricărei inflamații.

De obicei, procedura de liposucție laser durează aproximativ o oră, pentru fiecare zonă vizată. Rezultatele se vor observa după aproximativ o săptămână de la intervenție, însă acestea vor fi tot mai evidente după aproximativ două, până la șase luni.

Diferența dintre liposucția laser și cea clasică

 În cadrul unei liposucții clasice, se infiltrează la nivelul țesuturilor vizate o soluție care dizolvă grăsimea, printr-o canulă atașată unui sistem de tip vacuum. Astfel, chirurgul estetician aspiră grăsimea.

Liposucția laser este o procedură diferită, așa cum a fost descrisă anterior, dar care are niște avantaje mai mari, la final, pentru pacient. Fibra laser folosită are dimensiuni foarte mici, se introduce sub piele iar energia laserului se transformă într-o căldură care topește grăsimea.

Printre beneficiile liposucției laser se numără: mai puține efecte traumatizante asupra pielii, un exces de piele mult redus, comparativ cu liposucția tradițională precum și o piele mai fermă, la final. Liposucția clasică lasă, de obicei, multă piele în exces pacientului. În schimb, o liposucție laser are capacitatea să retracteze pielea, aceasta capătă un tonus vizibil îmbunătățit, fiind totodată stimulară producția de colagen.

Totodată, un mare avantaj al liposucției laser este acela că durata intervenției durează mai puțin decât în cazul liposucției clasice, iar perioada de recuperare este și ea mai scurtă.

Poți apela la liposucție laser dacă ai peste 18 ani, prezinți depozite adipoase în diferite zone ale corpului care nu dispar prin alte metode, ești într-o stare mentală și fizică bună.

Zonele pe care se poate realiza liposucția laser

Atât o liposucție clasică precum și o liposucție laser au ca scop îndepărtarea grăsime de pe diferite zone precum abdomen, coapse, fese, brațe, fese, zona așa-numitelor „aripioare”, gât.

Când vine vorba despre zona feței, o liposucție laser este o procedură eficientă, însă cu precădere în zona bărbiei și a gușei, grăsimea îndepărtându-se și pielea rămânând fermă, întinerită.

Totuși, această procedură nu trebuie folosită pentru zona obrajilor, în general, deoarece este o regiune sensibilă, cu nervi importanți, iar o astfel de intervenție ar trebui evitată. Discută aceste detalii cu chirurgul tău estetician, ca să poți lua cea mai bună decizie.

Recuperarea după procedură

Perioada de recuperare după liposucție laser poate să varieze, de la pacient la pacient, precum și în funcție de complexitatea procedurii și de zonele de pe care a fost îndepărtată grăsimea cu ajutorul laserului.

În general, vei putea reveni la activitățile tale obișnuite după aproximativ o săptămână, iar activități sportive vei putea face după circa o lună. În unele cazuri, se recomandă protejarea cu un pansament special, pe zona pe care s-a realizat liposucția laser, dacă prezintă semne de tumefiere.

Tot chirurgul estetician îți va prescrie și posibile tratamente orale antiinflamatoare sau creme, geluri necesare pentru piele etc.

Articole Similare