PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Liposucție coapse: pentru un plus de încredere în propria frumusețe

Liposucție coapse: această procedură chirurgicală te ajută să scapi de grăsimea de pe coapse, inestetică, deranjantă și incomodă la mers. Astfel, vei obține picioare mai zvelte, mai frumoase și, odată cu aceste rezultate, un plus de încredere în farmecul propriu.

Liposucție coapse: soluția pentru picioare de invidiat

Grosimea coapselor nu este întotdeauna legată de numărul de kilograme, ci ţine, de cele mai multe ori, de constituţia fiecăruia. Persoanele de sex feminin sunt mai predispuse să dezvolte depozite adispoase pe şolduri şi coapse.  Iar acesta poate să fie și cazul tău: deși ai o talie de viespe şi un corp bine-proporţionat, ai membre inferioare mai solide. Procedura de liposucție coapse îți rezolvă această problemă.

Referitor la riscurile procedurii de liposucție coapse, acestea sunt minime, precum riscurile presupuse de orice tip de intervenţie chirurgicală. Cu toate acestea, persoanele care doresc să efectueze acest tip de operaţie, trebuie să ţină cont de o serie de recomandări pre- şi postoperatorii, precum şi să respecte un regim de viaţă echilibrat ulterior. Este esenţial să nu uiți că liposucția este o procedură de remodelare corporală, nicidecum o metodă de slăbire.

  • Procedura de liposucție coapse presupune o perioadă de recuperare scurtă. După aproximativ două-trei zile de la efectuarea intervenţiei, pacienta poate să înceapă să meargă, urmând ca suturile să fie îndepărtate în următoarele 4-5 zile.
  • Pentru o recuperare cât mai rapidă este recomandată reluarea treptată a activităţilor zilnice, cu evitarea efortului fizic sau a statului în picioare timp îndelungat.
  • În primele săptămâni, persoanele care au trecut printr-o liposucție coapse să poarte pantaloni elastici, conform indicațiilor medicului chirurg plastician.

Cauze pentru coapse inestetice

În majoritatea cazurilor, grăsimea în exces acumulată pe coapse nu este determinată de factori care sunt în controlul nostru. Dacă nu vorbim de cazuri de obezitate morbidă sau de un stil de viață sedentar, cauzele care provoacă depozitarea în exces a grăsimii pe coapse sunt:

  • Greutatea – în funcție de numărul de kilograme pe care le ai se distribuie gradul și grăsimea în corp. Corpul înmagazinează grăsime în proporție directă cu câtă energie are nevoie să consume pentru ca noi să fim funcționali. Cu cât ai o greutate mai mare, cu atât corpul are nevoie de mai multă grăsime.
  • Sex – femeile au tendința de a înmagazina mai multă grăsime pe corp decât bărbații. Acest lucru este determinat de hormoni, care determină procesul metabolic să funcționeze într-un ritm mai lent.
  • Factori genetici – multe persoane au o predispoziție genetică de a acumula mai multă grăsime în corp. Tot genetica deterimină și zonele predispuse în care aceasta se acumulează. 

Cum știi că ești o candidată pentru liposucție coapse?

Simplul fapt că vrei să-ți îmbunătățești aspectul corporal, te face potrivită pentru acest tip de procedură estetică. Dacă nu suferi de o boală cronică sau infecțioasă sau de diabet, trebuie doar să-ți găsești chirurgul estetician în mâinile căruia ai încredere să-ți lași corpul.

Pentru a te bucura de o procedură de liposucție coapse cu succes trebuie să:

  • Îți menții aceeași greutate cel puțin 6 luni înainte de procedură
  • Să practici sau să începi să practici un stil de viață sănătos (alimentație sănătoasă, mișcare fizică)
  • Depozitul de grăsime pe care vrei să îl îndepărtezi să fie unul considerabil (în raport cu distribuția grăsimii pe restul corpului), iar pielea să fie suficient de elastică.

Despre liposucție

Liposucţia sau lipoaspiraţia, cum i se mai spune, este una dintre cele mai potrivite metode pentru a avea un corp suplu. Această procedură chirurgicală poate elimina depozitele de grăsime acumulate la nivelul feselor, coapselor, aşa-numitelor „aripioare”.

O lipoaspiraţie, indiferent de zonele care se doresc a fi corectate (braţe, abdomen, talie, şolduri, coapse sau genunchi), folosește același principiu de bază: realizarea unor mici incizii în zonele vizate, introducerea unei soluţii pentru solubilizarea depozitelor adipoase, urmată de aspiraţia ulterioară a grăsimii printr-o canulă.

Spre deosebire de metoda clasică, lipoaspiraţia cu laser prezintă numeroase avantaje, cum ar fi îndepărtarea depozitelor de grăsime într-un mod mai puţin traumatic, un timp mai scurt de recuperare, tegumente mai elastice şi mai suple, precum şi reducerea echimozelor postoperatorii.

În cadrul lipoaspiraţiei laser, după introducerea soluţiei menţionate mai sus, se utilizează o canulă specială cu fibră laser, ce lichefiază (topeşte) grăsimea. Ambele proceduri au evoluat foarte mult de-a lungul anilor, iar în prezent se pot obţine rezultate excelente, timpul de recuperare fiind foarte scurt.

De menționat: prin lipoaspiraţie nu se poate interveni în anumite zone cu o concentraţie anatomică mare de elemente importante (vase mari, nervi), ceea ce face ca procedura să aibă anumite limitări. Mai mult, liposucția nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet zaharat, boli infecțioase, boli cronice sau tulburări de coagulare.

Articole Similare