PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Ce este lipoaspirația și când te poate ajuta? 

Lipoaspirația, procedură chirurgicală estetică denumită alternativ și liposucție, are ca scop eliminarea depozitelor adipoase, de la nivelul unor zone ale corpului.  De cele mai multe ori, lipoaspirația este căutată de către acele persoane care, deși au încercat să slăbească prin metode clasice, dietă și sport, nu au obținut în totalitate rezultatele dorite.  Dacă vrei să știi dacă această operație este pentru tine, citește în continuare.   

Profilul candidatului la lipoaspirație 

Înainte de orice, un candidat potrivit pentru lipoaspirație este cel care dorește să scape de excesul de țesut adipos. De regulă, are o greutate corporală stabilă și nu crede că se va mai angaja în comportamente nutriționale care să-i crească greutatea corporală.  Din punctul de vedere al tipologiei pacientului de lipoaspirație, nu se poate vorbi despre vreo segregare pe sexe în acest sens. La dr. Cristian Nițescu, se prezintă deopotrivă pacienți de sex masculin și feminin pentru liposucție, chiar dacă femeile predomină.  

Vârstă candidatului la liposucție este, în general, undeva în jur de 40 de ani. Dat fiind că persoanele mai tinere de atât încearcă să își regleze excesul de țesut adipos prin sport și prin alimentație, persoanele mai în vârstă sunt extrem de angajate în munca de birou și preferă o metodă eficientă, sigură și rapidă, cu rezultate imediate, precum lipoaspirația. 

Deși fiecare pacient este un caz unic, iar procedura se adaptează în funcție de nevoile cazului, lipoaspirația nu este, în 90% dintre cazuri, o provocare reală din punct de vedere chirurgical.  Există mai rar cazuri deosebite, cum ar fi pacienți cu o greutate corporală foarte mare, cu multe arii care necesită lipoaspirație, intervenție care presupune rezistență psihică și fizică foarte bună și în care experiența chirurgului își spune cuvântul. 

Recomandarea specialistului 

La cabinetul dr. Cristian Nițescu, lipoaspirația se recomandă atunci când pacientul este complet hotărât că vrea să își îmbunătățească aspectul fizic și, totodată, este realmente dispus să aibă grijă de corpul său după intervenție. Lipoaspirația nu este indicată acelor pacienți care nu cred că își pot echilibra stilul de viață și stilul nutrițional.  Procedura este contraindicată și pacienților care și-o doresc crezând că, dacă mănâncă mai mult decât de obicei, nu se poate îngrașă. 

„Fiecare caz este un mic challenge, chiar dacă experiența mea profesională, de peste 25 de ani, mă ajută foarte mult. Fiecare persoană este însă un caz diferit de cel anterior și trebuie să adaptăm intervenția în funcție de pacient.”, spune medicul. 

Beneficiile lipoaspirației 

Dacă pacientul urmează sfaturile medicului, după operație, și continuă să aibă un stil de viață sănătos, beneficiile lipoaspiratiei sunt uriașe.

Deși este o operație adresată strict țesutului adipos și care „te slăbește” din punctul de vedere al aspectului, dar mai puțin din punctul de vedere al kilogramelor, o lipoaspirație te va ajuta să te simți mult mai bine fără exces de țesut adipos.

Lipoaspirația are și beneficii legate de stima de sine, de percepția și inserția socială post-chirurgicală.

De asemenea, există beneficii cardiovasculare ale lipoaspirației, scăzând indicele de masă corporală și circumferința abdominală, în cazul lipoaspirației abdominale.

Pregătire și recuperare 

Analizele pre-operatorii sunt analize uzuale, pe care le recomandăm tuturor pacienților de chirurgie estetică.  

  • Nu sunt necesare analize speciale. 
  • Intervenția chirurgicală are o durată mică spre medie (în funcție și de numărul de zone lipoaspirate), sângerarea intra-operatorie este minimă, cicatricile practic nu există. 
  • Externarea are loc a doua zi după intervenție și, ulterior, mai este necesară o singură vizită la medicul estetician. 

Recuperarea post-operatorie este rapidă.  

  • Pacientul va purta o contenție elastică – o burtieră sau un pantalon elastic, în cazul lipoaspirației la membrele inferioare, timp de 2-3 săptămâni.  
  • Se va putea întoarce la serviciu și la activitățile sale obișnuite, mai puțin sport, după circa 7 zile de la lipoaspirație. 

Ești interesat de o lipoaspirație? Fă-ți o programare la dr. Crisitan Nițescu și vino să aflăm împreună dacă ești candidatul ideal pentru operație.  

Articole Similare