PROGRAMEAZĂ O CONSULTAȚIE
Programează-te direct 24/7

Alegi data și ora și primești confirmarea pe loc

Video | Operații estetice recomandate vara – Dr. Cristian Nițescu

Odată cu venirea anotimpului călduros, femeile își doresc să arate cât mai bine atunci când merg la plajă. În acest sens doctor Cristian Nițescu, medic primar chirurgie estetică, le recomandă doamnelor intervențiile estetice de sezon ce presupun o recuperare scurtă, de doar 3-4 zile.

Operații estetice recomandate vara

“ Vă recomand intervențiile estetice așa zise de sezon, cele care nu implică repaos foarte mare sau care v-ar face să vă feriți de soare și de ultraviolete. Intervenții precum mărirea buzelor, o liposucție laser sau clasică în anumite zone care de regulă deranjează, mai ales atunci când purtăm costum de baie. De asemenea se mai pot face mici intervenții de tip botox la nivelul feței, pentru a fi mai senine, ca și cerul de afară. Sigur că o intervenție de mărire a sânilor este oricând bine venită, dar avem problema cu expunerea la ultraviolete. Astfel, această intervenție poate fi făcută chiar și vara fără nici un fel de problemă, dar după ce mergi la soare și la mare.” – Dr. Cristian Nițescu

Procedurile enumerate anterior de Dr. Cristian Nițescu au o recuperare de doar 3-4 zile, se fac cu anestezie locală și nu prezintă nici un fel de pericol în ceea ce privește expunerea la soare.

Lipoaspirația, una dintre intervențiile estetice ce poate fi realizată în sezonul cald, nu necesită o perioadă lungă de recuperare iar rezultatele sunt peste așteptări. Potrivit doctor Cristian Nițescu un prim pas în intervenția de lipoaspirație este consultația în cadrul cărea pacientei i se explică întreaga procedură, ca în final să își poată relua viața socială.

“Operația de liposucție, cu sau fără laser, se realizează diferit în funcție de numărul de zone tratate.  Dacă o pacientă nu dorește să stea foarte mult acasă și vrea să meargă la mare sau la munte, atunci e recomandată o liposucție parțială. De exemplu, dacă ne deranjează că avem șoldurile prea late, atunci optăm pentru o liposucție pe acea zonă. Aceasta poate fi cu laser sau clasică, în funcție de vârstă, și se va folosi doar o anestezie locală. Recuperarea durează circa 3-4 zile după care este foarte important să fie purtați pantaloni de liposucție. În măsura în care zona lipoaspirată nu este foarte mare, se poate renunța timp de câteva ore la aceștia, suficient încat să mergi la plajă.

Sigur că pacienta trebuie prima dată să vină la o consultație. Aici i se explică în totalitate procedura și se stabilesc niște analize preoperatorii. După intervenție nu ai nevoie decât de un consult post-operatoriu, la 3-4 zile după operație, pentru ca medicul să se asigure că totul este absolut în regulă.

Dacă ai mai multe zone afectate și vrei să faci totul într-o singură operație, atunci optăm pentru anestezia generală. În acest caz este vorba despre o internare de 24 de ore cu o perioadă de recuperare ceva mai lungă, de 7-10 zile. Totuși, liposucția în general este o intervenție foarte simplă, foarte ușor de suportat de către pacientă și se adresează femeilor practic în orice anotimp.” – Dr. Cristian Nițescu

Intervențiile estetice nu înseamnă doar îmbunătățirea aspectului fizic al pacienților ci și un sentiment de satisfacție, de creștere a respectului de sine.

„E un sentiment de satisfacție pentru că pacienta vine cu niște angoase, cu niște tare pe care le are de un an, de doi, de cinci. La un moment dat devine un sentiment de frustrare, uneori chiar depresie. Pacienta ia o decizie majoră în viața ei și atunci își pune toate speranțele într-o astfel de intervenție. Dacă este corect făcută și bine executată, lipoaspirația se soldează, la circa 30 de zile, cu o altă alură fizică dar și cu o pacientă împlinită, bucuroasă, fericită.” – Dr. Cristian Nițescu

Dacă vrei și tu să îți îmbunătățești aspectul în acest sezon, Dr. Cristian Nițescu te așteaptă la o consultație. Programează-te la numărul de telefon 0722 789 792

Articole Similare